خاتمي حق اظهارنظر در مورد نظام را ندارد
عضو فراكسيون انقلاب اسلامي مجلس گفت: محمدرضا خاتمي در فتنه 88 امتحان خوبي پس نداد از اين رو كساني كه با دشمنان قسم خورده خارجي همنوا و همصدا ميشوند، حق اظهار نظر در مورد نظام را ندارند.

سيدقدرتالله حسيني صبح امروز در گفتوگو با خبرگزاري فارس در باشت اظهار داشت: فلسفه وجودي تشكيل سپاه پاسداران انقلاب اسلامي دفاع از ارزشهاي اسلامي و پاسداري از اسلام و انقلاب بود.
حسيني سپاه را يكي از اركان اصلي نظام در طول سه دهه اخير دانست و افزود: برخي كجانديشان مغرض كه روزگاري انديشههاي امام راحل را تمام شده ميپنداشتند امروز با دروغگويي سخنان آن معمار كبير انقلاب را تفسير وارونه ميكنند.
وي گفت: حضرت امام (ره) فرمودند سپاه نبايد وارد دستهبنديهاي سياسي شود كه اين دستور حكيمانه ايشان تا هميشه آويزه گوش فرزندان شجاع انقلاب در اين نهاد مقدس است.
اين نماينده اصولگراي مجلس ادامه داد: ايستادگي در مقابل استكبار و منكوب كردن توطئههاي دشمنان خارجي كه به وسيله فريبخوردگان داخلي صحنهگرداني ميشود، وظيفه همه اقشار مملكت از جمله سپاه است كه حضرت امام هيچگاه آن را منع نفرمودند.
عضو كميسيون آموزش مجلس شوراي اسلامي با اشاره به موضعگيري محمدرضا خاتمي عليه فرماندهي سپاه پاسداران انقلاب اسلامي بيان داشت: اينها امتحان خود را در نظام جمهوري اسلامي پس داده و به سبب سوابق سوء خود نميتوانند در هر موردي كه خواستند اظهار نظر كنند.
حسيني با انتقاد از عملكرد خاتمي و همفكرانش در مجلس ششم گفت: خاتمي در طول چهار سال از حضور خود در اين دوره از مجلس ثابت كرد كه به بسياري از اصول انقلاب و نظام پايبند نبوده و حرفهايي را تكرار ميكرد كه تنها از زبان دشمنان انقلاب، نظام و امام بر زبان جاري ميشد.
نماينده مردم شهرستانهاي گچساران و باشت در مجلس شوراي اسلامي عنوان داشت: خاتمي در كوران فتنه 88 نيز امتحان خوبي پس نداد و برخي از همين افراد نشان دادند كه حرفهاي آمريكا و همپيماناش را تكرار ميكنند و از اين رو كساني كه با دشمنان قسم خورده خارجي همنوا و همصدا ميشوند، حق اظهار نظر در مورد نظام را ندارند.
اين نماينده اصولگراي مجلس شوراي اسلامي خاطرنشان كرد: سپاه همواره در عرصههاي مختلف كشور حضور مثبتي داشته و در طول هشت سال دفاع مقدس نيز حماسهها آفريد و به فرموده امام راحل اگر اين نهاد مقدس شكل نگرفته بود كشوري نيز در كار نبود.
اين عضو فراكسيون انقلاب اسلامي مجلس يادآور شد: سپاه موظف به دفاع از ارزشها بوده و با كساني كه در مقابل اين ارزشها و دستاوردهاي ملت و انقلاب موضعگيري ميكنند، با قامتي استوار ايستادگي ميكند.
مخملباف متهم فراری صدا وسیما!
مخملباف هم اکنون به حراج دین وشرف خود مشغول است.
در هفته های اخیر، شاهد پخش سریال جذاب "نابرده رنج" به کارگردانی "علیرضا بذرافشان" از شبکه 3 صدا و سیمای جمهوری اسلامی هستیم که به حق جای خود را در میان مخاطبان باز کرده است.
این سریال که باید آن را کپی مستقیم فیلم سینمایی "اخراجیهای 1" ساخته "مسعود دهنمکی" بدانیم، به تحولات روحی و درونی چند نفر که دارای مشکلات اجتماعی می باشند و با کشانده شدن ناخودآگاه به جبهه های دفاع مقدس، تحت تاثیر آن فضای معنوی قرار گرفته و متحول می شوند، پرداخته است.
یکی از نکات جالب این سریال - که به واقع فضاسازی دهه 60 در آن به طور کاملا صحیح و زیبا صورت گرفته است - تصویری است که بر دیوار اتاق کارآگاهان اداره آگاهی به چشم می خورد.
پس از فرار اسد و عماد از زندان، بیننده متوجه تصویر آن دو نفر بر دیوار اداره آگاهی می شود که در کنار مثلا چند متهم فراری و تحت تعقیب دیگر در صحنه های مختلف کرارا به چشم می آیند.
با کمی دقت می شود فهمید عکس دو تن از متهمین فراری، متعلق است به "محسن مخملباف" کارگردان فراری سبزلجنی که هم اکنون در کنار رقاصه ها و بازندگان و وازدگان سیاسی در کشورهای مختلف، به حراج وطن، دین و شرف خود پرداخته است و او که در اوایل دهه 60 متعصب خشکه مقدس تندرویی بود، این کار را از خانواده خود شروع کرد!
عکس دیگر، متعلق است به "علی زرکش" فرد شماره 2 و از رهبران خائن و جنایتکار سازمان مجاهدین خلق (منافقین) که در مرداد ماه 1367 هنگامی که همراه مسعود رجوی و ارتش به اصطلاح آزادی بخششان برای کمک همه جانبه به صدام وحشی به ایران حمله کرده و شهر اسلام آباد غرب را اشغال کردند، کشته شد.
علی زرکش که چند صباحی بود به برخی شیوه های رهبری رجوی بر سازمان اعتراض داشت، مورد غضب او قرار گرفت و بنا بر اظهار شاهد عینی "سعید شاهسوندی"، در حین عملیات "فروغ جاویدان" اشغال خاک ایران، توسط محافظین رجوی به ضرب گلوله از پشت سر کشته شد تا رجوی برای نوکری آمریکا و صدام هیچ مانعی نداشته باشد!
صانعی طبق اظهارات خود، محکوم می باشد
این روزها بسیاری از افراد بخاطر انتساب و نزدیکی شان به حضرت امام (ره) و یا تعریف و تمجیدهای امام(ره) از روحیات گذشته و حسن اعمال سابقشان، خود را تا ابد مبرا از هر عیب و نقصی می پندارند در حالی که ملاک شرع مقدس اسلام و بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران برای تایید افراد و جریانات، همواره حال فعلی آنها بوده است و آن بزرگوار هیچگاه پیرامون ثبات عقیده اشخاص و جریانات در ادامه مسیر پیش رو، کلامی بر زبان جاری نکرده اند.

آقای شیخ یوسف صانعی که این روزها تریبون اصلی اش، رسانه های بیگانه و ضدانقلاب می باشد و چندی پیش بخاطر عدم تخصص، تعهد و تدین لازم برای تصدی امر مرجعیت، از جانب جامعه مدرسین حوزه علمیه قم فاقد صلاحیت اعلام شد، همچون بسیاری از کسانی که این روزها در دام دنیا اسیر و مغلوب شده اند، سعی دارد تا عنایت سابق حضرت امام(ره) نسبت به خود را مبنای صلابت فعلی خود قلمداد کند، این در حالی است که بطلان بودن این موضوع برای تمام کسانی که به مبانی اخلاقی، فقهی و حکومتی حضرت امام(ره) آشنایی دارند، پر واضح و روشن است.
پایگاه شخصی شیخ یوسف صانعی در تمجید از این روحانی حامی فتنه نوشته است: " حضور مستمر و موفّق آية الله العظمى (!) صانعى در سالهاى طولانى در درس امام و جدّيت ايشان در درك و فراگيرى مبانى و تحقيقات امام و مراوده طولانى با آن بزرگوار، موجب شناخت ويژه حضرت امام خمينى نسبت به ايشان و بذل عنايتهاى خاص شد. اين عنايتهاى پدرانه، براندوخته هاى علمى، اخلاقى و سياسى شاگرد برجسته اى چون آية الله صانعى افزود و توانست ديدگاه هاى فقهى، سياسى و اجتماعى روشنى را براى معظّم له به دنبال آورد، تا آن جا كه رهبر كبير انقلاب اسلامى ايران، در مورّخ 1/12/1358، در حالى كه تنها حدود يك سال از پيروزى انقلاب شكوهمند اسلامى مى گذشت، با دقّت و آگاهى كامل و هوشيارى فراوان نسبت به همه جوانب و شايستگيهاى مورد نياز، يكى از مهم ترين مسئوليتهاى علمى و اجرايى كشور را به شاگرد برجسته و يار هميشگى (!) خود سپرد و وظيفه خطير عضويت در شوراى نگهبان را به ايشان واگذار كرد.
در حكم امام سلام الله عليه خطاب به ايشان، آمده است: « بنا بر اصل نود و يكم قانون اساسى جمهورى اسلامى كه به منظور پاسدارى از احكام اسلام و قانون اساسى از نظر عدم مغايرت مصوّبات مجلس شوراى اسلامى با آنها، شورايى به نام شوراى نگهبان تشكيل مى شود كه انتخاب شش نفر از فقهاى عادل و آگاه به مقتضيات زمان و مسائل روز از اين شورا به عهده اين جانب مى باشد، لذا جناب عالى را به عنوان يكى از شش فقيه، به عضويت شوراى نگهبان منصوب مى نمايم. از خداوند متعال، موفقيّت هر چه بيشتر شما را اميدوارم.» "

این سایت در ادامه آورده است: "انتصاب معظّم له در شوراى نگهبان، اولين حكم رسمى و مسئوليت اجرايى ايشان از سوى حضرت امام خمينى بود و همان گونه كه در حكم مشخّص شده است، از ديدگاه سكّاندار كشتى بزرگ انقلاب، ايشان از همان ماههاى اوليه پيروزى انقلاب، فقيهى شايسته، عادل و آشنا به همه شرايط و اوضاع و احوال انقلاب، مسائل روز و مورد نياز جامعه انقلابى و مردم مسلمان ايران بوده است. آية الله العظمى (!) صانعى، پس از حدود سه سال تلاش بى وقفه در اين مسئوليت خطير، در مورّخ 19/10/1361 از آن شورا كناره گيرى كرد. به جهت عنايت خاصّ امام به ايشان، در همان تاريخ 19/10/1361، حضرت امام در ديدار با رئيس ديوان عالى كشور و قضات شوراى عالى قضايى و شعب ديوان عالى كشور، بياناتى ايراد نمودند و در ضمن آن فرمودند: «من از شوراى عالى قضايى كه بود، تشكّر مى كنم. اينها دو سه سال زحمت كشيدند، رنج بردند و خدمت كردند و براى مقامى هم نيامده بودند. آنها از بزرگانِ روحانيون هستند. آنها هم از محلّ مورد امنشان آمدند در محيطى كه زحمتش زياد و رنج و كارش زياد و مسئوليتش پيش خدا زياد بود. حال براى يك مرد روحانى با روحيات اسلامى، مطرح نيست كه رئيس ديوان عالى كشور شود يا دادستان كلّ كشور و يا كار ديگرى انجام دهد... و حالا ما مى خواهيم اين رنج را به گردن آقاى آقا شيخ يوسف صانعى به عنوان دادستان كل [بگذاريم] و معرّفى كنم به آقايان; و من آقاى صانعى را مثل يك فرزند بزرگ كرده ام. آقاى صانعى وقتى كه سالهاى طولانى در مباحثاتى كه ما داشتيم تشريف مى آوردند، ايشان، بالخصوص مى آمدند با من صحبت مى كردند و من حظّ مى بردم از معلومات ايشان و ايشان، يك نفر آدم برجسته اى در بين روحانيون است و مرد عالمى است.» بدين ترتيب، ايشان با تلاش بى شائبه و كوشش مستمر در يك دوره چند ساله، سرانجام از سمت خود استعفا دادند. به دنبال استعفاى معظّم له، حضرت امام خمينى در مورّخ 16/4/1364 طى بياناتى چنين فرمودند: «از رفتن آقاى صانعى، متاسّف و متاثّرم. اميدوارم ايشان در هر كجا كه باشند، فرد مؤثّرى باشند. از زحمات و كوششهاى ايشان، تشكّر و قدردانى مى كنم. من ايشان را سالهاى طولانى است كه مى شناسم. او مردى عالم، متعهّد و فعّال است.» همچنين امام خمينى، چندى بعد در تاريخ 18/4/1364 در جمع اعضاى ديوان عالى كشور و مسئولان قوّه قضاييه، مطالبى را ايراد فرمودند كه در بخشى از آن چنين آمده است: « ... مسئله دادستانى كه همه مى دانيد از امور بسيار مشكل و حسّاس است و آقاى صانعى كه مردى فاضل و عالم است و سالها او را از نزديك مى شناسم و او را عنصرى فعّال و خوب مى دانم، تا به حال اين سمت را داشتند كه از زحمات ايشان تشكّر مى كنم.» البته معظّم له، مسئوليتهاى اجرايى ديگرى نيز داشته اند كه بعضى از آنها عبارت اند از: نماينده حضرت امام خمينى(قدس سره) در شوراى عالى بازسازى مناطق جنگى، عضويت در اولين دوره مجلس خبرگان رهبرى به عنوان نماينده منتخب مردم تهران در انتخابات مورّخ 19/9/1361 با كسب بيش از دو ميليون رأى"
حال باید مبانی فکری و میزان تعهد آقای صانعی در سابق و در ایامی که مورد تمجید حضرت امام(ره) قرار گرفت را با شرایط و حال و روز امروز وی مقایسه نمود تا شخصیت فعلی وی برای همگان روشن گردد.

آقای صانعی در دوران حیات حضرت امام(ره) و حتی تا مدتی بعد از رحلت بنیانگذار جمهوری اسلامی، خط و مشی را دنبال می کرد که مورد تایید عموم بزرگان و مردم انقلابی کشورمان بود امّا به یکباره با اسیر شدن در دام دنیا، همچون بسیاری از منحرفین و دین گریزان تاریخ، راهی را دنبال کرد که به قطع اگر حضرت امام (ره) در قید حیات بودند، برخوردی شدیدتر از آنچه با منتظری نمودند با وی می کردند.
صانعی در درس خارج دوشنبه 29 آذر سال 1372، نسبت به توطئه بلندگوهای استعماری در ارتباط با مرجعیت هشدار داد و از حوزه های علمیه خواست که مواظب باشند تا "بی بی سی" برای آنها مرجع معرفی نکند.
وی در آن ایام گفت:" کسانیکه از بیرون قم آمده اند اگر فکر کرده اند که با کمک دوستانشان در خارج، حوزه علمیه انقلابی را می توانند در دست بگیرند، سخت در اشتباهند. کسانی که تا دیروز با امام دشمنی می کردند فکر کرده اند می توانند بیایند در این حوزه و قدرتی پیدا کنند و قداستها و ارزشهای امام را از بین ببرند، کور خوانده اند. مگر از روی جنازه نسل جوان حوزه بگذرند. مگر بنده و امثال بنده در این حوزه بمیریم. هر کسی هم که به آنها کمک کند بد کرده است. هر عالمی که به آنها کمک کند اگر آگاهانه است از عدالت بیرون رفته است و مثل خود ( آنها) گناهکار است مگر دشمنی با امام ساده است؟ دشمنی با امام یعنی دشمنی با اجرای احکام اسلام و لگد کردن خون شهدا."
صانعی در ادامه گفت: " ارزش عالم و فقیه به ربانی بودنش است نه چیز دیگر. چند تا اصطلاح یاد گرفتن و حفظ کردن که کاری ندارد. مردم اگر دست یکی روحانی را می بوسند بخاطر این اصطلاحات نیست، مضافا بر اینکه جوانهای حوزه علمیه قم به مراتب بهتر از این آقایان اصطلاحات را بلدند."
وی همچنین با ذکر اینکه ما نیازی نداریم که بی . بی . سی برایمان مرجع پیدا کند، تصریح کرد: "ما مرجعی می خواهیم مثل حضرت امام(ره) که با یک فتوا استکبار را بیچاره کند."
صانعی در ادامه با عنوان کردن اینکه امروز با کلیات گفتم ولی فردا با جزئیات خواهم گفت، خطاب به مخاطبانش تصریح کرد: "اگر دست از فعالیتهای خود برنداشته و طلاب راه افتادند، گلایه نکنند."
وی همچینی در پایان از مسئولین حوزه خواست جلوی اینگونه افراد را بگیرند.
حال با توجه به این سخنان و دیدگاه های آقای صانعی در برهه ای که مورد تایید ملت و امام ملت بود، آیا حرکتهای اعتراضی اخیر طلاب حوزه علمیه قم به سوی دفتر وی درست مطابق با آن منش انقلابی و استکبار ستیزی سابق وی که مورد تایید امام(ره) و ملت بود، نمی باشد؟
آیا او که این روزها به دشمنان و استکبار و رسانه های آنها آگاهانه خدمت می کند، طبق سخنان گذشته خود از عدالت بیرون نرفته است و گنهکار نمی باشد؟
لازم بذکر است که آقای صانعی در ماجرای اغتشاشات بعد از انتخابات دهم ریاست جمهوری، بر خلاف مشی سابقش مردم را ترغیب به اعتماد نمودن به رسانه های استکباری نمود و اظهار داشت: "کسي که به راديو و تلويزيون ايران توجه کند، هيچ چيزي از مسائل خبر ندارد. رسانههاي غربي را نگاه کنيد، ببينيد اينها چه ميکنند. ببينيد آقاي سازگارا (ضد انقلاب فراري) چه ميگويد؟ من ايشان را آدم متديني ميدانم! "
آیا غیر از این است که با تغییر رویه سالهای اخیر آقای صانعی و هم مسلکی او با ضدانقلاب و مصاحبه های متعدد وی با رسانه های بیگانه علیه نظام و انقلاب ، طبق اظهارات صریح گذشته اش، وی محکوم به خیانت و بی عدالتی گردیده است و به قطع در گناه رسانه های بیگانه و ایادی داخلی و خارجی آنها شریک می باشد.
رسانه های آمریکایی دروغ می گویند
گلن بک مجری یکی از شبکه های آمریکایی در اسرائیل گفت: رسانه های آمریکایی دروغ می گویند و محبوبیت اسرائیل را بازتاب نمی دهند [!!!] و ادعا می کنند که جهان مشروعیت اسرائیل را زیر سئوال برده است.»
به گزارش جام نیوز، رادیو اسرائیل در خبر شب گذشته 12 جولای(21 تیر) مدعی شد: «گلن بک مجری یکی از شبکه های آمریکایی گفت: رسانه های آمریکایی دروغ می گویند، اسرائیل بسیار محبوب است[!!!].»
این رسانه صهیونیستی افزود: «"گلن بک" ، که به اسرائیل آمده در مجمع نمایندگان "کنست" گفت: رسانه های گروهی آمریکا حقیقت را از اسرائیل پنهان می دارند و ادعا می کنند که جهان مشروعیت اسرائیل را زیر سئوال برده است. در حالی که چنین نیست و میلیون ها نفر در جهان اسرائیل و اسرائیلی ها را دوست دارند.»
این مجری آمریکایی تاکید کرد: «اگر هم اسرائیل صدها دلیل و مدرک در مورد حقانیت خود در قبال فلسطینی ها به رسانه های غربی ارائه کند، آنها دیدگاه منفی خود را در مورد اسرائیل تغییر نخواهند داد- اگر چه اسرائیل تنها نیست و میلیون ها طرفدار دارد.»
هر چند سخنان این گوینده آمریکایی در پی خوش خدمتی و چاپلوسی در پارلمان این رژیم مطرح شد ولی این اعتراف در آن پدیدار بود که حتی حامیان اصلی رژیم صهیونیستی نیز توان پنهان کردن نفرت جهان از این رژیم ندارند.»
عبدالکریم لاهیجی موسوی و کروبی ناپدید شده اند!!
عبدالکریم لاهیجی میگوید:از آنجا که هیچ مقام رسمی در ایران بازداشت یا حبس خانگی آقایان موسوی و کروبی و همسرانشان را تایید نکرده، سازمان ملل معتقد است که این دو نفر به همراه همسرانشان از نظر حقوقی ناپدید شده اند!!
به گزارش جام نیوز،به نقل از خبری که در سایت بالاترین درتاریخ21/4/90 منتشر شد، عبدلکریم لاهیجی حقوقدان حامی گروهک تروریستی منافقین، اظهار داشت :«پرونده رهبران جنبش سبز هماکنون در کمیتهی ناظر بر اجرای کنوانسیون ناپدیدشدگان قهری سازمان ملل تحت بررسی است.»
لاهیجی تصریح می کند که «تا این لحظه مقامات جمهوری اسلامی چه در قوه قضاییه چه در قوه اجرایی هرگز صحبت از بازداشت آقایان موسوی و کروبی و همسرانشان نکردهاند.
وی می افزاید: «در کنوانسیون مربوط به ناپدیدشدگان قهری، این عنوان را به وضعیت آقایان موسوی و کروبی و همسرانشان میدهند،به همین خاطر ما کمیتهای را که ناظر بر اجرای این کنوانسیون است در جریان گذاشتیم، اطلاعات تکمیلی را به آنها دادیم که در چه تاریخی این عمل صورت گرفته، هویت این چهار نفر چیست و آخرین محل سکونتشان کجا بود.
گفتنی است سران فتنه تحت حمایت غربی ها و با همراهی رسانه های بیگانه، 8 ماه تمام در راستای براندازی نظام تمامی تلاش خود را بکار بستند و ضمن وارد نمودن میلیاردها تومان خسارت به اموال عمومی و خصوصی، باعث کشته و زخمی شدن جمعی از شهروندان تهرانی شدند.
نظام اسلامی نیز تا آنجا که ممکن بود در قبال فتنه گری موسوی و کروبی با رافت اسلامی برخورد کرد و سعی در بازگشت این افراد به نظام داشت اما عناد و لجاجت سران فتنه تا بدان جا پیش رفت که ملت ایران جهت حمایت از خیزش مردمی و اسلامی در مصر ، روز 22 بهمن سال گذشته به خیابان ها آمدند ولی موسوی و کروبی به بهانه حمایت از مردم مصر درمخالفت آشکار با نظام و مردم در روز 25 بهمن فراخوان تجمع دادند تا به خیال خام خود بتواند با استفاده از موج به راه افتاده در منطقه، دوباره آشوب و اغتشاش ایجاد نمایند که این اقدام آنها موجب خشم و انزجار افکار عمومی شد و حکومت اسلامی نیز برای ایجاد آرامش در فضای کشور و افکار عمومی مردم مجبور به حصر خانگی این آنها شد.
خاتمی را هم زندانی کنید تا مثل تاج زاده شود!
سایت گویانیوز طی مقاله ای آرزو کرد خاتمی هم زندانی شود تا شاید مثل تاج زاده سخنان اپوزیسیون خارج کشور را بی کم و کاست تکرار کند!
به گزارش جام نیوز، سایت گویا نیوز، امروز 13 جولای(22تیر) با اشاره به سخنان اخیر تاج زاده مبنی بر عدم شرکت اصلاح طلبان در انتخابات مجلس در صورت عدم تحقق شرط های خاتمی نوشت: «قربانش بروم! فدایش بشوم! دورَش بگردم که تکلیف ما را روشن کرد؛ ما را از دست متلک های بادمجان دور قابچینان این طرفی نجات داد. سلاطون گرفتیم از بس حرف مان را از ترس این و آن قورت دادیم. کچل شدیم از بس دو دوزه بازی کردیم. مُردیم از بس دل گفت نکن، عقل گفت گور بابای دل، مگر از جان ات سیر شده ای، بکن عزیزم، بکن. حالا تاج زاده می گوید نکن و تمام. این را که الحمدلله قبول دارید؟ این یکی که انشاءالله تعالی مثل ما نفهم و نادان نیست؟ این یکی که خدا را شکر از صدر تا ذیل این حکومت را می شناسد و مثل ما حرف مزخرف نمی زند؟ اجازه می فرمایید از ایشان پیروی کنیم؟ اجازه می فرمایید اندرز ایشان را به گوش بگیریم؟»
این سایت ادامه داد: «قربانِ این زندان بروم که با آدم چه می کند. عجب آدمساز است این زندان. دانشگاهی ست که به آدم دکترای عقلانیت می دهد؛ دکترای خِرَد می دهد. این آقای خاتمی را هم کاش بگیرند مدتی ببرند اوین ببینیم بعد از آزادی چه می گوید. گفتارش حتما شنیدنی خواهد بود. قطعا نخواهد گفت که "آقا" ما را ببخش، ما هم تو را می بخشیم. قطعا نخواهد گفت مردم شریف! بفرمایید پای صندوق های رای چرا که کاچی بِه از هیچی اَست. قطعا نخواهد گفت مسیر اصلاحات از صندوق های رای می گذرد. تردید ندارم که خواهد گفت مسیر اصلاحات از تغییر رفتار حاکمان می گذرد. اگر این تغییر را خودشان مثل بچه ی آدم ایجاد کردند، که کردند؛ اگر نکردند، آن قدر باید فشار بیاوریم که بکنند. به زبان خوش شد چه بهتر؛ نشد، صبر می کنیم، خودمان را قوی می کنیم، وقت اش که رسید، خدمت شان می رسیم.»
گویانیوز افزود: «قربان آقای تاج زاده بروم که گفت وسط – مَسَط نداریم و فقط در انتخاباتِ آزاد باید شرکت کنیم. در صورتی که انتخاباتْ آزاد نباشد و اگر و مگر فراوان داشته باشد، داداش ما نیستیم؛ "آقا" ما نیستیم؛ دوست گرامی ما – شرکت – نِ – می – کُ – نیم (البته بعید نیست سخنان ایشان مثل سخنان خیلی های دیگر با تفسیرِ مفسرانِ سبز تبدیل شود به ما – شرکت – مــــــــــــــــــــی – کُ – نیم. شما تحریم کنندگان هم بروید برای خودتان جنبش راه بیندازید!»
این سایت در انتقاد به فتنه گران نوشت: «ولی... ولی... ولی امان از دست خودمان... امان از دست سادگی مان... امان از دست ترس های بی دلیل مان... امان از دست بر سر پیمان نماندن مان... می بینی رفتیم و رفتیم، رسیدیم به شب انتخابات، یک باره نظرمان عوض شد. مثل دفعات پیش که از ترس ناطق نوری، بدو بدو رفتیم به خاتمی رای دادیم... از ترس احمدی نژاد، بدو بدو رفتیم به هاشمی رفسنجانی رای دادیم... باز از ترس احمدی نژاد بدو بدو رفتیم به مهندس موسوی رای دادیم...»
این سایت با تاکید بر اینکه تاج زاده سخنان اپوزیسیون خارج کشور را تکرار کرده است، ادامه داد: «خدا را شکر که آقای تاج زاده –البته با درجه ی غلظتِ کمِ ناشی از حضور در زندان- به آقای واحدی و آقای گنجی و آقای سازگارا و آقایان دیگری که به قول بعضی ها، "سنگ کف رودخانه" نیستند پیوست و مثل خیلی از ما به طور منطقی و هماهنگ با قوانین طبیعت در شیب تند سرعت گرفت و خوشبختانه ایشان نه کسی است که دیر آمده باشد و نه کسی است که بخواهد زود برود. ریگ هم نیست، ماشاءالله برای خودش تخته سنگی است! خب. امشب را راحت می خوابم. خیال ام از بابت انتخابات راحت شد. هر کس هم بپرسد رای می دهی یا نمی دهی، می گویم ما که عددی نیستیم؛ از آن که در زندان است و از زمان انتخابات تا حالا در حال زجر کشیدن است و خودش چند دوره مسئول برگزاری انتخابات بوده بپرسید، هر چه او بگوید ما می گوییم سمعاً و طاعتاً. آخییییییییییییییش!»
البته نویسنده این مقاله توضیح نداد چگونه کسی که خودش برگزار کننده انتخابات در جمهوری اسلامی بوده حالا انتخابات را زیر سوال می برد و مدعی است در آن آزادی نیست؟!اساساً چگونه افرادی همچون تاج زاده و ... در 8 سالی که در مسند قدرت بوده اند چنین ادعاهایی را مطرح نمی کردند ولی حالا که بخاطر اعمال خود از سوی مردم با نه بزرگ مواجه شده اند و قدرت را از دست داده اند برای بازگشت به عرصه سیاسی کشور این گونه به اتهام زنی علیه مسئولین جمهوری اسلامی اقدام می کنند و به هر ریسمانی چنگ می زنند؟!
خاتمی را هم زندانی کنید تا مثل تاج زاده شود!
سایت گویانیوز طی مقاله ای آرزو کرد خاتمی هم زندانی شود تا شاید مثل تاج زاده سخنان اپوزیسیون خارج کشور را بی کم و کاست تکرار کند!
به گزارش جام نیوز، سایت گویا نیوز، امروز 13 جولای(22تیر) با اشاره به سخنان اخیر تاج زاده مبنی بر عدم شرکت اصلاح طلبان در انتخابات مجلس در صورت عدم تحقق شرط های خاتمی نوشت: «قربانش بروم! فدایش بشوم! دورَش بگردم که تکلیف ما را روشن کرد؛ ما را از دست متلک های بادمجان دور قابچینان این طرفی نجات داد. سلاطون گرفتیم از بس حرف مان را از ترس این و آن قورت دادیم. کچل شدیم از بس دو دوزه بازی کردیم. مُردیم از بس دل گفت نکن، عقل گفت گور بابای دل، مگر از جان ات سیر شده ای، بکن عزیزم، بکن. حالا تاج زاده می گوید نکن و تمام. این را که الحمدلله قبول دارید؟ این یکی که انشاءالله تعالی مثل ما نفهم و نادان نیست؟ این یکی که خدا را شکر از صدر تا ذیل این حکومت را می شناسد و مثل ما حرف مزخرف نمی زند؟ اجازه می فرمایید از ایشان پیروی کنیم؟ اجازه می فرمایید اندرز ایشان را به گوش بگیریم؟»
این سایت ادامه داد: «قربانِ این زندان بروم که با آدم چه می کند. عجب آدمساز است این زندان. دانشگاهی ست که به آدم دکترای عقلانیت می دهد؛ دکترای خِرَد می دهد. این آقای خاتمی را هم کاش بگیرند مدتی ببرند اوین ببینیم بعد از آزادی چه می گوید. گفتارش حتما شنیدنی خواهد بود. قطعا نخواهد گفت که "آقا" ما را ببخش، ما هم تو را می بخشیم. قطعا نخواهد گفت مردم شریف! بفرمایید پای صندوق های رای چرا که کاچی بِه از هیچی اَست. قطعا نخواهد گفت مسیر اصلاحات از صندوق های رای می گذرد. تردید ندارم که خواهد گفت مسیر اصلاحات از تغییر رفتار حاکمان می گذرد. اگر این تغییر را خودشان مثل بچه ی آدم ایجاد کردند، که کردند؛ اگر نکردند، آن قدر باید فشار بیاوریم که بکنند. به زبان خوش شد چه بهتر؛ نشد، صبر می کنیم، خودمان را قوی می کنیم، وقت اش که رسید، خدمت شان می رسیم.»
گویانیوز افزود: «قربان آقای تاج زاده بروم که گفت وسط – مَسَط نداریم و فقط در انتخاباتِ آزاد باید شرکت کنیم. در صورتی که انتخاباتْ آزاد نباشد و اگر و مگر فراوان داشته باشد، داداش ما نیستیم؛ "آقا" ما نیستیم؛ دوست گرامی ما – شرکت – نِ – می – کُ – نیم (البته بعید نیست سخنان ایشان مثل سخنان خیلی های دیگر با تفسیرِ مفسرانِ سبز تبدیل شود به ما – شرکت – مــــــــــــــــــــی – کُ – نیم. شما تحریم کنندگان هم بروید برای خودتان جنبش راه بیندازید!»
این سایت در انتقاد به فتنه گران نوشت: «ولی... ولی... ولی امان از دست خودمان... امان از دست سادگی مان... امان از دست ترس های بی دلیل مان... امان از دست بر سر پیمان نماندن مان... می بینی رفتیم و رفتیم، رسیدیم به شب انتخابات، یک باره نظرمان عوض شد. مثل دفعات پیش که از ترس ناطق نوری، بدو بدو رفتیم به خاتمی رای دادیم... از ترس احمدی نژاد، بدو بدو رفتیم به هاشمی رفسنجانی رای دادیم... باز از ترس احمدی نژاد بدو بدو رفتیم به مهندس موسوی رای دادیم...»
این سایت با تاکید بر اینکه تاج زاده سخنان اپوزیسیون خارج کشور را تکرار کرده است، ادامه داد: «خدا را شکر که آقای تاج زاده –البته با درجه ی غلظتِ کمِ ناشی از حضور در زندان- به آقای واحدی و آقای گنجی و آقای سازگارا و آقایان دیگری که به قول بعضی ها، "سنگ کف رودخانه" نیستند پیوست و مثل خیلی از ما به طور منطقی و هماهنگ با قوانین طبیعت در شیب تند سرعت گرفت و خوشبختانه ایشان نه کسی است که دیر آمده باشد و نه کسی است که بخواهد زود برود. ریگ هم نیست، ماشاءالله برای خودش تخته سنگی است! خب. امشب را راحت می خوابم. خیال ام از بابت انتخابات راحت شد. هر کس هم بپرسد رای می دهی یا نمی دهی، می گویم ما که عددی نیستیم؛ از آن که در زندان است و از زمان انتخابات تا حالا در حال زجر کشیدن است و خودش چند دوره مسئول برگزاری انتخابات بوده بپرسید، هر چه او بگوید ما می گوییم سمعاً و طاعتاً. آخییییییییییییییش!»
البته نویسنده این مقاله توضیح نداد چگونه کسی که خودش برگزار کننده انتخابات در جمهوری اسلامی بوده حالا انتخابات را زیر سوال می برد و مدعی است در آن آزادی نیست؟!اساساً چگونه افرادی همچون تاج زاده و ... در 8 سالی که در مسند قدرت بوده اند چنین ادعاهایی را مطرح نمی کردند ولی حالا که بخاطر اعمال خود از سوی مردم با نه بزرگ مواجه شده اند و قدرت را از دست داده اند برای بازگشت به عرصه سیاسی کشور این گونه به اتهام زنی علیه مسئولین جمهوری اسلامی اقدام می کنند و به هر ریسمانی چنگ می زنند؟!
سازمان مجاهدین خلق از نگاه ضد انقلاب
یکی از کاربران سایت بالاترین نوشت: «تعداد لینک های مخالف با این سازمان [منافقین] در روز 1000 مرتبه از لینک های مخالف با حاکمیت در ایران بیشتر است.»
به گزارش جام نیوز، یکی از کاربران سایت بالاترین نوشت: «چند خط بیشتر نمی نویسم تا همه مطلب را بخوانید و بعد در مورد نظر من تصمیم گیری کنید. من مجاهد نیستم و هیچگونه تعلق فکری هم به این سازمان ندارم. اما روندی را در بالاترین شاهد هستم که ادامه آن دستاوردهای مضری را به همراه دارد. عده ای در سایت بالاترین، شدیدا شروع به فعالیت علیه سازمان مجاهدین کرده اند و مرحله به مرحله سعی دارند تا با تبلیغ علیه این سازمان به مقاصد خویش دست بیابند.»
این کاربر ادامه داد: «متاسفانه به علت عدم آگاهی برخی کاربران صادق که مخالف این سازمان هستند، فرصت برای مطرح شدن این لینک ها ایجاد می شود به طوری که اکنون در روز، تعداد لینک های مخالف با این سازمان 1000 مرتبه از لینک های مخالف با با حاکمیت در ایران بیشتر است. این عدم توجه تا جایی ادامه پیدا کرد که چندی پیش شخصی جرات زدن تیتری با عنوان " من یک تار موی [آیت الله] خامنه ای را به 100 مسعود رجوی نمی دهم" را پیدا کرد و بدینوسیله برای [آیت الله] خامنه ای مشروعیت خرید!»
وی در توصیه ای به کاربران بالاترین افزود: «از دوستان خواهش دارم تا برای جلوگیری از سو استفاده های بعدی، با حفظ عقیده ی شخصیشان در ارتباط با سازمان مجاهدین خلق ایران، (چه مخالف یا موافق) مواظب لینک های هدفدار باشند. و مجال حرکت به فرصت طلبان را ندهند.»
نوری زاده : مدحی سرم را کلاه گذاشت!
برنامه «به عبارت دیگر »شبکه بی بی سی که معمولا از مهمان هایی ویژه دعوت می کند این بار از علیرضا نوری زاده برای حضور در این برنامه دعوت کرد.
به گزارش جام نیوز، شبکه بی بی سی فارسی در تاریخ 21تیرماه علی رضا نوری زاده در برنامه «به عبارت دیگر» بی بی سی فارسی حاضر شد. او که درپی جبران رسوایی خود پس از پروژه مدحی به شبکه گردی رو آورده، با اشاره به این که «من به همین سادگی حرف نمی زنم»، در این برنامه اعتراف کرد: «البته گاهی از اوقات کسانی پیدا می شوند که کلاه سرم می گذارند یکی از این آقایان همین آقای مدحی است!»
در ادامه عنایت فانی مجری بی بی سی ،خطاب به نوری زاده گفت: «شما اخباری را ادعا می کنید اما باید برای آن هم سندی ،مدرکی ارائه کنید ، این که نمی شود بدون مدرک حرف بزنید.».
وی در پاسخ، تلاش کرد که گذر زمان را شاهدی برای راستی ادعاهای خود معرفی کند و افزود: «گذر زمان ادعاهای بنده را ثابت خواهد کرد.»
البته حمایت های بی دریغ او از سردار محمد رضا مدحی هم گواه همین گذر زمان است که ادعای او راثابت کرد.
نقش پدر رهبر انقلاب در قیام گوهرشاد
خاندان و نیاکان آیتالله سید علی خامنهای از دو سو، هم پدر و هم مادر، خاندانی مبارز و موثر در تحولات سیاسی اجتماعی بودهاند. خاندان پدری آیتالله خامنهای در آذربایجان در عرصه سیاسی اجتماعی حضور موثر داشتهاند؛ از آن جمله بزرگانی چون آیتالله سید جواد خامنهای (پدر مقام معظم رهبری). جالب آنکه عقدنامه شهید شیخ محمد خیابانی در کتابخانه شخصی آیتالله خامنهای موجود است. ضمن آنکه دستنوشتههای آقا سید محمد پیغمبر از فعالان دوره مشروطیت در آذربایجان نزد ایشان است.
آیتالله خامنهای از جانب مادر نیز در خاندانی جلیلالقدر در عرصه علم و فقاهت و مجاهده قرار دارند. مادر معظمله فرزند آیتالله سید هاشم میردامادی معروف به نجفآبادی یا نجفی است. سلسله اجداد مادری آیتالله خامنهای با سی و چند واسطه به امام جعفر صادق(ع) میرسد. خاندان جلیلالقدر نیاکان مادری مقام معظم رهبری بزرگانی چون علامه میرمحمد اشرف، صاحب کتاب «فضایلالسادات» و میرمحمدباقر داماد سرسلسله خاندان بزرگ میرداماد، دانشمند و فیلسوف معروف عصر صفویند.
آیتالله سیدهاشم نجفآبادی در سال ۱۳۰۳ هجری قمری در نجف اشرف به دنیا آمد و پس از طی مقدمات و تحصیل نزد بزرگان فقه شیعه به مشهد مقدس منتقل و ساکن شدند. همسر دوم آیتالله سید هاشم نیز از خاندان معروف سادات «مقبره» از سادات جلیلالقدر خوی در آذربایجان بود. آیتالله سید هاشم نجفآبادی اهل ذوق و عرفان بود. ایشان محضر عرفایی چون سید احمد کربلایی و سید مرتضی کشمیری را درک کرده بود.
به تصریح مقام معظم رهبری بین پدر (آیتالله سید جواد خامنهای) و آیتالله سید هاشم نجفآبادی (پدربزرگ) این زهد و عرفان وجهی مشترک بود.۱
آیتالله سید هاشم نجفآبادی پدربزرگ آیتالله خامنهای علیرغم مقام علمی، عرفانی، زهد و تقوا در تحولات سیاسی - اجتماعی مشهد حضوری فعال داشت. از آن جمله حضور در قیام مسجد گوهرشاد است اما این حضور و شرکت کمتر مورد بررسی قرار گرفته است. از این رو اطلاعاتی که ارائه میشود جامع و مانع نیست و در آینده تکمیلتر خواهد شد.
پس از عزیمت آیتالله العظمی قمی از مشهد به تهران برای مذاکره رو در رو با رضاشاه جهت جلوگیری از کشف حجاب در مشهد و حبس توسط نظمیه، مردم مشهد به اعتراض در مسجد گوهرشاد جمع شدند. پس از سخنرانیهای شدید اللحن بهلول در حضور مردم در مسجد گوهرشاد، مامورین رضاخان مردم را در حرم رضوی(ع) به گلوله بستند. در پی حمله اولیه مامورین و کشتار عدهای از مردم، علما و مراجع مشهد طی تلگرافی اعتراضآمیز ضمن محکوم کردن کشتار مردم شرح ماوقع را به شاه گزارش کردند. در این تلگراف قید شده بود که «در اثر کثرت مقتولان در صحن مقدس و ورود گلولهها بر ایوان مقصوره و بقعه منوره، ازدحام ملت زیاد است و ما فعلا در مسجد گوهرشاد هستیم».
در ادامه علمای مشهد خواستار آزادی آیتالله قمی و موقوف شدن بیحجابی و کلاه پهلوی شدند. امضاکنندگان از آیات عظام سید یونس اردبیلی، شیخ هاشم قزوینی، سید هاشم نجفآبادی، سید عبدالله شیرازی، سید علیاکبر خویی ـ پدر آیتالله العظمی ابوالقاسم خویی - حاج میرزا حبیب ملکی و سید علی سیستانی و شیخ آقا بزرگ شاهرودی بودند.
اداره تلگراف به دستور والی خراسان از ارسال تلگراف به تهران جلوگیری و تلگراف به جای دربار به نظمیه کل ارسال شد.۲ رضاشاه پس از اطلاع از اقدام علما دستور دستگیری آنها را صادر کرد و پس از قتل عام خونین مردم در مسجد گوهرشاد نظمیه مشهد به سرعت علمای فوقالذکر را دستگیر کرد. بر اساس اسناد، علمای فوقالذکر از جمله آیتالله سید یونس اردبیلی و آیتالله سید هاشم نجفآبادی دستگیر و به تهران اعزام میشوند و مدتی را در زندان به سر میبرند.
در اواخر شهریور سال ۱۳۱۴ در سندی قید شد که این علما - که تلگراف اعتراضآمیز را امضا کرده بودند- با اخذ التزام مراجعت به محلهای اولیه خود مرخص و شهربانی موظف به مراقبت از اعمال آنهاست.۳ سند دیگری حکایت از دستور تبعید علمای دستگیر شده به اوطان خود و نقاط دیگر میدهد.۴ در سندی دیگر اداره آگاهی تهران به دستور رضاشاه ـ حسبالامر ـ موظف میشود طی ۴۸ ساعت تحتالحفظ آیتالله سید یونس اردبیلی را به اردبیل و آیتالله سید هاشم نجفآبادی را به جای قزوین به سمنان روانه کند.۵
«به تاریخ ۱۴/۹/۱۴ [۱۳]، وزارت داخله، نمره ۱۰۰۹، اداره کل شهربانی، اداره آگاهی: عطف به یادداشت مورخه ۹/۹/۱۴[۱۳] که ابلاغ فرموده بودند سید یونس اردبیلی و هاشم در عرض ۴۸ ساعت به اردبیل و سمنان اعزام شوند طبق راپورت شعبه منافیات، سید یونس با جواز نمره (۱۷۸۷۱) ۱۱/۹/۱۴ به اردبیل و هاشم نجفی با جواز نمره (۱۷۸۶۰) ۱۱/۹/۱۴ به سمنان عزیمت نمودند.
کفیل اداره آگاهی، سمیعی[امضا]»۶ پس از سپری شدن مدت محکومیت، تا مدتها آیتالله سید هاشم نجفآبادی از بازگشت به مشهد ممنوع بود. در صورت اسامی علمای دستگیر شده، در مقابل نام وی نوشته شده است: «اجازه داده شده است جزء مشهد هر کجا که مایل است بماند».۷
حضور سرکرده منافقین در پارلمان ایتالیا
گوگل و نقض حريم شخصي با نمايش عمومي نمايههاي كاربران
خبرگزاري فارس: گوگل در اقدامي تازه كه نقض حريم شخصي كاربران تلقي مي شود اعلام كرد، تمامي پروفايل هاي قديمي كاربران اين سايت به سرويس اجتماعي تازه آن موسوم به گوگل پلاس منتقل شده و به طور عمومي در دسترس خواهند بود.

به گزارش فارس به نقل از لس آنجلس تايمز، اين در حالي است كه برخي از كاربران به طور پيش فرض دسترسي به پروفايل يا نمايه خود و مشاهده آن توسط عموم را غيرممكن كرده اند.
حال گوگل بدون رضايت كاربران قصد دارد اين تنظيمات را دستكاري كرده و همه پروفايل هاي قديمي را در دسترس همگان قرار دهد.
گوگل مي گويد با اين كار به كاربران كمك مي كند تا هويت آنلاين خود را بهتر مديريت كنند. اين در حالي است كه با خارج كردن نمايه همه كاربران از حالت خصوصي به عمومي عملاً به جاي آنها تصميم گرفته است.
كارشناسان مي گويند اين كار گوگل موجب خواهد شد تا بسياري از كاربران سرويس هاي آن قيد استفاده از اين خدمات را بزنند يا استفاده از آنها را محدود كنند.
گوگل قبلاً در زمان راه اندازي سرويس گوگل باز هم دست به اقدام مشابهي زده بود و بدون اجازه هر كاربر افرادي كه در فهرست ايميل وي بودند را به جمع كاربران خدمات باز او اضافه كرده بود. تكميل اين فرايند ناقض حريم شخصي تا سه هفته آينده ادامه مي يابد.
ميهماني سران اپوزيسيون در طويله آل سعود!
منابع مالي و هويت مشكوك برگزاركنندگان دو كنفرانس ضد انقلابي در پاريس و لندن براي برخي طيف هاي ديگر ضد انقلاب محل سؤال شده است.
يكي از عناصر خارج نشين كه با سايت هاي ايران گلوبال و خودنويس همكاري مي كند، در اين باره نوشت: كنفرانسي كه دو هفته پيش توسط گروه «دفتر مطالعات ايران در لندن برگزار گرديد موجب طرح پاره اي از انتقادات و سؤالات شده است. انتقاداتي پيرامون ترك كساني چون رئيس كومله، ضياء صدرالاشرافي و اشخاصي ديگر از اقوام مختلف ايراني كه بعضي از آنها حتي سابقه مبارزات مسلحانه در جهت جدايي از ايران را در كارنامه خويش دارند و بارها از تجزيه ايران در رسانه هاي مربوط به تجزيه طلبان و همچنين نوشته هاي خود به شكل آشكار سخن گفته اند و مي گويند. آنچه بيش از هر چيز مورد سؤال است، چگونگي كسب نمايندگي اقوام از سوي كساني است كه به عنوان نمايندگان اقوام در اين كنفرانس شركت داشته اند، چرا كه اكثريت آنها همزمان با پيروزي انقلاب از ايران خارج شده و هيچ گونه رابطه عملي با داخل نداشته و فاقد پايگاه اجتماعي در داخل هستند. افزون بر اين، غير از آقاي مهتدي به عنوان رهبر حزب كومله، بقيه فاقد سابقه مبارزاتي مي باشند و آقاي مهتدي نيز فقط نماينده تنها يك حزب است، آن هم حزبي كه سابقه جنگ مسلحانه و كشتار سربازان و افراد شخصي ديگر را در كارنامه خود دارد. همين امر سبب زير سؤال رفتن اصالت چنين كنفرانس هايي شده است.
وي مي افزايد: «البته سؤال اساسي ديگري نيز پيرامون اين كنفرانس مطرح شده و مي شود و آن منبع مالي تأمين كننده چنين كنفرانس هايي مي باشد. بعضي از گمانه ها حاكي از تقبل هزينه كنفرانس لندن توسط كشورهاي عربي و در رأس آنها عربستان سعودي است. آخرين واكنش نسبت به اين كنفرانس از سوي خانم فريبا داودي مهاجر در صفحه شخصي فيس بوك خود بوده است. خانم داودي در اين باره در مطلبي تحت عنوان «طرح نام استان عربستان به جاي استان خوزستان در كنفرانسي در لندن» ضمن اعتراض به اين قضيه خواهان روشن شدن منابع مالي پشت اين كنفرانس شده اند. او در اين باره مي نويسد: در كنفرانس سالانه مركز مطالعات ايران و اعراب وابسته به عليرضا نوري زاده كه در لندن برگزار شد يكي از سخنران ها استان خوزستان را عربستان ناميد. همچنين شايعاتي پيرامون اين نشست است كه بودجه آن را يكي از كشورهاي عربي كه به دنبال منافع خودش از تجزيه ايران است ترتيب داده است. و البته قرار شده كه توافقات حاصل در اين نشست مطبوعاتي نشود. با توجه به اينكه افراد و گروه هايي از اپوزيسيون از جمله جمهوري خواهان و مشروطه خواهان و روزنامه نگاران و فعالان دانشجويي و زنان شركت داشتند مي بايست نسبت به منبع بودجه اين نشست و مطالبي كه درباره تماميت ارضي ايران مطرح شده و ديگر مطالب مورد مناقشه براي افكار عمومي شفاف سازي نمايند.»
اين ضد انقلاب مقيم خارج مي افزايد: «با در نظر گرفتن اينكه كنفرانس مشابهي نيز قبل از كنفرانس لندن، در پاريس برگزار گرديده كه در آن تلاش براي ايجاد دولتي در تبعيد به دليل نفوذي بودن يكي از مهره هاي اصلي اين دولت مستعجل! به شكست و رسوايي انجاميده بود، اصرار بر ادامه چنين روندي و سعي در قالب كردن افراد و گروه هايي به عنوان آلترناتيو و اپوزيسيون توسط اشخاصي كه مقبوليت و صداقت سياسي خود آنها مورد ترديد مي باشد، نه تنها كمكي به امر مبارزه با جمهوري اسلامي نخواهد كرد بلكه به افزايش مشكلات موجود در صف اپوزيسيون خواهد انجاميد. به خصوص آنكه كساني اقدام به دولت سازي از نوع تبعيدي مي كنند كه وظيفه آنها روزنامه نگاري و تحليل و تفسير خبر مي باشد و كار تشكيلاتي سياسي نه در تخصص آنهاست و نه در حيطه وظايف روزنامه نگاري آنها. پيشتر از اين، شخصيت سازي و اپوزيسيون تراشي متداول بود و اينك پا فراتر گذاشته مي شود و دولت سازي رايج شده است! آن چنانكه بعد از شكست طرح دولت در تبعيد مدحي و كنفرانس پاريس، كارگردان اصلي [ نوري زاده-] در دفاع از عملكرد خويش روزنامه نگار بودن خود را مطرح كرده و گفته اند كه من سياسي كار نيستم فقط يك روزنامه نگار مي باشم، حال سؤال اينجاست كه اگر سياسي كار نيستيد چگونه و بر چه اساسي اقدام به ايجاد تشكيلات سياسي مي فرماييد؟»
گفتني است كنفرانس لندن با هزينه سفارت عربستان در لندن و با واسطه گري عليرضا نوري زاده تشكيل شده بود. نوري زاده در اين كنفرانس پيشنهاد مي كند كه ايران تجزيه شده و استان خوزستان تحت نام «استان عربستان» به سعودي ها واگذار شود! اظهارات وي كه از طريق شبكه تلويزيوني العربيه پخش شد با واكنش برخي از گروه هاي اپوزيسيون روبرو گرديد و نوري زاده را «وطن فروش وابسته به موساد» ناميدند و يكي از گروه هاي ضد انقلاب كنفرانس مزبور را طويله آل سعود لقب داد كه رهبران بسياري از گروه هاي اپوزيسيون را در آن جاي داده اند.
نوري زاده، سابقه عضويت در ساواك، مجري راديو اسرائيل و همكاري با استخبارات ارتش عراق در دوران جنگ تحميلي را در كارنامه خود دارد.
گوش كيهان كر! ولي بدجوري قاطي كرده ايم! (خبر ويژه)
چه خوب شد موسوي و كروبي را حصر كردند والا اين جوري كه ما در اپوزيسيون قاطي كرده ايم، تا حالا تكه بزرگشان، گوششان مانده بود!
يكي از همكاران دايمي سايت ضدانقلابي بالاترين كه خود را «دلقك» مي نامد، با اشاره به زد و خوردهاي لفظي اوج گرفته در ميان محافل ضد انقلاب نوشت: من هم قاطي كرده ام كه مي گويم نمي نويسم و باز هم مي نويسم و شما كه مي گوييد بابا ول كنيد اين اينترنت و وب گردي را برويم سر خانه و زندگي مان به شادي؛ ولي باز هم مي آييد و مي خوانيد و مي گوييد - با لحن كامبيز حسيني و سامان- كي! من! من قاطي كرده ام! عمراً.
كامبيز گفتي و كردي كبابم كه چه قاطي اي كرده مسعود بهنود از اين همه رزمنده هاي جبهه هاي نبرد سبز و صلح و اصلاح و تحريم و براندازي و مجتبي واحدي و... با سلاح آخرين دست آوردهاي بشر در زمينه نانو دشنام و هتك و ليچار و پلشتي. مي گويم گوش شريعتمداري كر ولي چه خوب شد اين دو نفر نازنين (موسوي و كروبي) را حصر كردند در خانه هايشان و از جانشان مواظبت مي كنند والا با اين قاطي كردن كيبوردي اگر زنده بودند تا حالا تيكه بزرگه گوششان مانده بود به چاقوي مجازي!
گوش كيهان كر! ولي بدجوري قاطي كرده ايم!
چه خوب شد موسوي و كروبي را حصر كردند والا اين جوري كه ما در اپوزيسيون قاطي كرده ايم، تا حالا تكه بزرگشان، گوششان مانده بود!
يكي از همكاران دايمي سايت ضدانقلابي بالاترين كه خود را «دلقك» مي نامد، با اشاره به زد و خوردهاي لفظي اوج گرفته در ميان محافل ضد انقلاب نوشت: من هم قاطي كرده ام كه مي گويم نمي نويسم و باز هم مي نويسم و شما كه مي گوييد بابا ول كنيد اين اينترنت و وب گردي را برويم سر خانه و زندگي مان به شادي؛ ولي باز هم مي آييد و مي خوانيد و مي گوييد - با لحن كامبيز حسيني و سامان- كي! من! من قاطي كرده ام! عمراً.
كامبيز گفتي و كردي كبابم كه چه قاطي اي كرده مسعود بهنود از اين همه رزمنده هاي جبهه هاي نبرد سبز و صلح و اصلاح و تحريم و براندازي و مجتبي واحدي و... با سلاح آخرين دست آوردهاي بشر در زمينه نانو دشنام و هتك و ليچار و پلشتي. مي گويم گوش شريعتمداري كر ولي چه خوب شد اين دو نفر نازنين (موسوي و كروبي) را حصر كردند در خانه هايشان و از جانشان مواظبت مي كنند والا با اين قاطي كردن كيبوردي اگر زنده بودند تا حالا تيكه بزرگه گوششان مانده بود به چاقوي مجازي!
نرويم، از بين مي رويم و اگر برويم، ايران قوي تر مي شود
با نزديك شدن زمان موعود آمريكا براي آغاز خروج نظاميان از افغانستان، فشار بر دولت واشنگتن در زمينه انتقاد از آشفتگي استراتژيك شدت مي گيرد.
روز گذشته ژنرال پترائوس فرمانده نيروهاي اشغالگر در افغانستان (رئيس جديد سازمان سيا) در قندهار و در جمع سربازان ناتو اعلام كرد: در افغانستان كار زيادي مانده است كه انجام شود.
اين در حالي است كه اخيرا رابرت گيتس وزير دفاع بازنشسته آمريكا به انتقاد از اعضاي ناتو به خاطر عدم همراهي در جنگ افغانستان پرداخته و آنها را تهديد به قطع كمك هاي مالي آمريكا كرده بود.
همزمان، روزنامه وال استريت ژورنال نسبت به خروج نظاميان اشغالگر از افغانستان هشدار داد و نوشت: معناي اين سخن چيست كه باراك اوباما ناگهان اعلام مي كند ما نيروهاي خود را از افغانستان خارج مي كنيم تا امور را از اينجا در آمريكا انجام دهيم؟ اين خبر از همه بيشتر، باعث سرحال شدن و سرخوشي طالبان مي شود چرا كه در پي سياست افزايش نيروها در افغانستان از سوي آقاي اوباما و نيز فرماندهي نظامي ديويد پترائوس، نابود نشده و در نقاط قوت اساسي خود در استان هاي قندهار و هلمند باقي مانده اند و تقويت شده اند. اين سياست همچنين باعث افزايش تلفات جاني براي نيروهاي نظامي در افغانستان مي شود كه تازه از سال گذشته ميلادي، 2010 شروع به كاهش كرده بود. كاهش نيروهاي نظامي به اين معناست كه فرماندهان نظامي ديگر يك انتخاب بيشتر ندارند. به جاي حمله براي سركوب و پاكسازي تروريست ها، بايد در يك جا مستقر شده و از يك ساختمان يا مجموعه محافظت كنند.
وال استريت ژورنال مي افزايد: خروج از افغانستان، باعث تقويت موضع ايران خواهد شد و همان طور كه پيشتر در همين روزنامه جي سالومون نوشته بود، «ايران با نزديك شدن به سه متحد كليدي آمريكا يعني افغانستان، پاكستان و عراق مي خواهد قدرت خود در منطقه را افزايش دهد و جاي خالي حضور نظامي آمريكا در منطقه را بگيرد.» در سايه همين تلاش ها بود كه احمد وحيدي، وزير دفاع جمهوري اسلامي هفته پيش راهي كابل شد تا موافقتنامه هاي نظامي با افغانستان امضا كند. وزير دفاع افغانستان هم گفت: « به نظر ما افزايش همكاري هاي نظامي با ايران، در راستاي منافع ماست.»
روزنامه مذكور از قول يكي از مقامات نظامي باتجربه نظامي آمريكا در افغانستان نوشت: «ديگر توان ما براي افزايش حضور نظامي چه در ننگرهار يا غزني، چه در قندهار يا هرات محدود مي شود و طالبان مي تواند به راحتي جاي خالي را پر كند. هر فرمانده نظامي با تجربه مي داند كه كاهش نيروهاي نظامي تحت فشار (اجباري) خيلي سخت و خيلي خطرناك است. چرا كه به متخاصمان احساس برتري و افزايش توان نظامي مي دهد.»
وال استريت ژورنال هشدار داد: خروج از افغانستان سياست هاي ضدآمريكايي در پاكستان را تقويت كرده و ميانه روهاي پاكستاني را هم تضعيف مي كند. آن دسته از افرادي كه در دولت پاكستان به سياست هاي آمريكا مشكوك هستند، به اين قطعيت مي رسند كه آمريكا متحد قابل اعتمادي نيست. مخالفان آمريكا در خارج از دولت پاكستان دور هم جمع شده و ضعيف بودن آمريكا را پررنگ خواهند كرد.
روزنامه آمريكايي در ارزيابي ديگر تبعات منفي آغاز خروج نيروهاي آمريكايي متذكر شد با اين سياست ائتلاف نيروهاي نظامي ناتو هم در افغانستان تضعيف مي شود. آن هم در حالي كه ناتو همين حالا هم زير سايه ترديد گير افتاده كه توان خارج كردن معمر قذافي در ليبي را ندارد. در يك دهه گذشته، اين اصطلاح رايج شده كه بگوييم «متحداني كه از اوضاع بي خبرند» كه منظور اروپا بود. خالي كردن افغانستان از نيروهاي نظامي بار ديگر همين امر را تقويت مي كند و عاملي براي اثبات ناتواني و ضعف نيروهاي ناتو مي شود.
وال استريت ژورنال در پايان تاكيد كرد: دست آخر اينكه خروج نيروها نشان مي دهد آمريكا هم مانند سال هاي پيش و بلايي كه بر سر بريتانيا آمد، يك ابرقدرت در حال افول است.
اعلام برائت منتجب نيا از كروبي و موسوي
قائم مقام كروبي در حزب منحله اعتماد ملي نسبت به عملكرد فتنه انگيز موسوي و كروبي در حوادث پس از انتخابات سال 88 اعلام برائت كرد. منتجب نيا تصريح كرد: جنبش سبز با گروهك هاي برانداز و ضدانقلاب و سلطنت طلب پيوند خورده است.
رسول منتجب نيا در گفت وگو با «بولتن نيوز» درباره فتنه سبز گفت: جنبش موسوم به سبز با اقدامات سؤال برانگيز و نامتعارف آقاي ميرحسين موسوي و تحركات ساختارشكنانه برخي از اطرافيان وي، رفته رفته به صورت جرياني درآمد كه طيفي از آن را نيروهاي درون نظام و پيروان خط امام(ره)، اصلاح طلبان و منتقدان به عملكرد كابينه و دولت آقاي احمدي نژاد تشكيل مي داد و در سوي ديگر طيف شامل گروهك هاي اپوزيسيون، معارضان، براندازان و ضدانقلابيون و سلطنت طلبان غرب نشين مي گرديد. تحركات ساختارشكنانه، فتنه انگيز و ضدانقلابي پس از انتخابات و به طور كلي هرگونه ساختارشكني، هرج و مرج طلبي، هتك حرمت و حيثيت افراد و مسئولان نظام مردود و محكوم است. اين نوع رفتار هتاكانه و آشوبگرايانه را ماهيتا قبول ندارم و آن را برخلاف اصول و قواعد اخلاقي و مضر به مصلحت اسلام، انقلاب، نظام، ملت و كشور مي دانم. اساسا كدامين وجدان بيدار، عقل سليم و آزادانديشي را مي توان يافت كه توهين، افترا، هتك حرمت و همچنين ساختارشكني و فتنه انگيزي رسانه هاي استكباري غرب و عوامل آنان را برتابد يا آن را تاييد و ترويج نمايد؟ اينجانب به صراحت در سخنراني ها و مصاحبه ها، تمامي اغتشاشات علي الخصوص حوادث تلخ و تاسف آور عاشوراي سال 88 و 25 بهمن ماه سال 89 را قاطعانه محكوم كرده ام. چنين فتنه انگيزي هايي را مغاير شرع و قانون دانسته ام و پيوسته خواستار مقابله حكيمانه و همه جانبه با مجرمان ساختارشكن و عناصر منفور و مطرود ضدانقلاب، و در نتيجه وفق قوانين و مقررات بوده و هستم.
وي درباره پايبندي به نظام اسلامي و ولايت فقيه اظهار داشت: درباره اصل نظام مقدس جمهوري اسلامي، قانون اساسي، ولايت فقيه و مقام معظم رهبري حضرت آيت الله خامنه اي (مدظله العالي)- از ابتدا تاكنون- نظرم بر ضرورت حفظ و پاسداري، تقويت و اطاعت و تبعيت بوده است. هم اكنون نيز آنها را ميراث امام، شهدا و بزرگترين سرمايه ملت مي دانم. به عقيده اينجانب هر كس امام و مردم را قبول دارد، بايد اين نظام مقدس را كه محصول مجاهدت آنها است، بپذيرد و هميشه در تقويت و صيانت نهضت اسلامي كوشا باشد و هركس نظام و قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران را قبول دارد و آن را پذيرفته است لزوما بايد به ولايت مطلقه فقيه معتقد و ملتزم باشد. از روز انتخاب حضرت آيت الله خامنه اي(حفظه الله) به رهبري تاكنون، همواره عقيده داشته و دارم كه معظم له در طول تاريخ مربوط به علماي شيعه در جامعيت كم نظيرند و در ميان چهره هاي مطرح بهترين گزينه هستند.
منتجب نيا درباره علت تشديد اختلافات درون حزب اعتماد ملي پس از نامزدي كروبي گفت: حزب پس از انجام رايزني هاي گسترده، بررسي هاي ميداني و تحليل شرايط وقت درصدد معرفي كانديدا برآمد. به همين منظور حزب اعتماد ملي نسبت به معرفي آقاي كروبي به عنوان نامزد رياست جمهوري اقدام نمود. لكن بعد از اعلام و انتشار تصميم حزب در اين مورد، اينجانب و ساير اعضاي شوراي مركزي در حاشيه قرار گرفتيم. وقوع همين رخداد، موجبات ابراز ناخرسندي، نگراني و اعتراض درون حزبي را فراهم نمود. پس از برگزاري انتخابات، بنا بر ادله گوناگون و پاره اي ملاحظات و در اعتراض به نحوه راه اندازي و مديريت سحام نيوز توسط آقايان كروبي و گرامي مقدم و همچنين عدم تبعيت و انحراف آنان از قواعد و اصول فعاليتهاي سياسي و حزبي نسبت به ترك حزب تصميم گرفتم و تا هنگام پلمب شدن دفتر مركزي و تعطيلي حزب هيچگونه حضوري در آن نداشتم.
عضو جدا شده مجمع روحانيون مبارز درباره اين سؤال كه «آيا موارد اختلافي و نقدها را از باب امر به معروف و نهي از منكر به آقاي كروبي متذكر شديد؟»، پاسخ داد: در پي موضع گيري آقاي كروبي، طي چند مصاحبه بطور رسمي و صريح اعلام داشته كه اتخاذ چنين مواضعي تصميم و نظر شخصي وي بوده و هيچگونه ارتباطي با حزب اعتماد ملي ندارد. هنگام ملاقات حضوري هم به آقاي كروبي تذكر دادم. وي نيز پذيرفت كه هرگز تحت عنوان دبيركل حزب سخن نمي گويد و موضعگيري نمي كند و موضع گيري هايش شخصي است.
تحركات مشكوك اقليت مجلس براي استيضاح وزير كشور
سرويس سياسي -
يك عضو فراكسيون اقليت مجلس گفت بيش از 30 امضا براي استيضاح وزير كشور جمع آوري شده است.
در حالي كه پرهيز از اختلاف و تفرقه ميان قوا، اين روزها مكرر از سوي رهبر انقلاب مورد تاكيد قرار گرفته و البته موضوع طرح سوال از رئيس جمهور هم به دليل عدم اقبال نمايندگان همچنان بي نتيجه باقي مانده است. يك عضو اقليت مجلس از جمع آوري بيش از 30 امضا براي استيضاح وزير كشور خبر داد.
داريوش قنبري گفت: دليل اين استيضاح به مسائلي همچون ناكارآمدي مديران و بعضي از استانداران، عدم توجه به قوانين و ناامني هاي اخيري كه در بعضي از نقاط كشور به وجود آمده، برمي گردد.
هرچند محتواي دقيق نامه استيضاح تاكنون منتشر نشده اما برخي صاحب نظران معتقدند كه شماري از كاستي هاي محدود كه در برخي از استان هاي كشور به وجود آمده از راه هاي ساده تر نيز قابل حل است و نبايد دستمايه اي براي اين استيضاح آن هم در شرايط حساس آستانه انتخابات قرار گيرد.
با اين همه طبق اعلام طراحان اين استيضاح، قرار است اين موضوع بعد از تعطيلات مجلس پيگيري و مطرح شود.
رئيس فراكسيون انقلاب اسلامي مجلس: استقامت آيت الله مصباح بر اصول دليل حملات منحرفين به ايشان است
نماينده مردم تهران در مجلس دليل حملات منحرفين به آيت الله مصباح را استقامت ايشان بر اصول دانست.
حجت الاسلام روح الله حسينيان رئيس فراكسيون انقلاب اسلامي مجلس شوراي اسلامي در گفت وگو با فارس با اشاره به شخصيت آيت الله مصباح يزدي گفت: آيت الله مصباح يزدي شخصيتي اصولگرا، اسلام شناس و انقلابي هستند، وي همواره در خط ولايت و رهبري استوار بوده و به همين جهت مردم متدين و توده هاي انقلابي ملت، ايشان را قبول دارند.
وي افزود: گروه هايي كه با اين خصلت هاي آيت الله مصباح يزدي به ويژه رابطه مردم و ايشان مشكل دارند، همواره در تلاش هستند كه اين رابطه را به هم زده و تاثيرگذاري آيت الله مصباح يزدي را در جامعه از بين ببرند.
رئيس فراكسيون انقلاب اسلامي مجلس تصريح كرد: آيت الله مصباح يزدي هم در جريان حاكميت نيروهاي مدعي دوم خرداد و اصلاح طلب، ايستادگي كرده و از اصول دفاع كردند و هم در حال حاضر در مقابل جريان انحرافي كه در دولت نفوذ كرده، ايستاده است.
حسينيان ادامه داد: آيت الله مصباح يزدي در طول اين مدت نشان داده است كه يك اصولگراي واقعي بوده و دوستي ها، دشمني ها، حملات و تصميمات مخالفانش، وي را از آنچه كه تصميم مي گيرد، باز نمي دارد.
وي خاطرنشان كرد: قطعا هر كس كه در خط اصيل انقلاب، امام و رهبري نيست، علي القاعده آيت الله مصباح يزدي را مورد توهين و جسارت قرار مي دهد.
نماينده مردم تهران در مجلس تاكيد كرد: دليل حملات جريان انحرافي به آيت الله مصباح يزدي هم اين است كه همه استقامت ايشان بر سر اصول است.
پورمحمدي: وعده هاي برخي نامزدهاي انتخابات مجلس فراتر از اختيارات آنهاست
رئيس سازمان بازرسي كل كشور گفت: برخي نامزدهاي نمايندگي در مجلس شوراي اسلامي در تبليغات قبل از انتخابات، وعده ها و قول هايي به مردم مي دهند كه فراتر از محدوده اختياراتشان است.
حجت الاسلام مصطفي پورمحمدي كه در يك برنامه تلويزيوني در شبكه خبر سخن مي گفت افزود: مسئولي كه قول داده و نمي تواند به قولش عمل كند متهم به كم كاري مي شود اما واقعيت اين نيست. در واقع او پول گذاشته، دوندگي كرده اما يك اشكال اساسي دارد آن هم اين كه خوب مطالعه نكرده است. اين است كه ما معتقديم كار از ابتدا بايد با شناخت خوب، مطالعه و ارزيابي صحيح و برنامه ريزي درست صورت بگيرد و اين جزو نظارت هاي قبل از اقدام ما است كه داريم آن را تقويت مي كنيم.
وي در بخش ديگري از سخنانش با بيان اينكه، سازمان بازرسي كل كشور براساس اصل 174 قانون اساسي و براي نظارت بر اجراي صحيح قوانين و حسن جريان امور، زير نظر رئيس قوه قضائيه تشكيل شده است گفت: در كار قضا دخالت نمي كنيم و آنچه كه به دادگاه ها ارتباط پيدا مي كند از حوزه وظيفه ما خارج است.
وي تأكيد كرد: سه سال پيش يك اصلاحيه اي به قانون سازمان بازرسي اضافه شد. در آن اصلاحيه اشاره شده است كه وظيفه سازمان بازرسي صرفاً پس از انجام كار نيست بلكه حين انجام كار و حتي قبل از انجام كار هم مي تواند در موضوعات ورود كند. يعني وقتي ما ببينيم براي انجام كاري مقدمات لازم فراهم نشده، تذكر مي دهيم.
پورمحمدي گفت: متأسفانه يكي از گرفتاري هاي بزرگ ما در برخي از پروژه ها عدم پيش بيني هاي كافي و لازم است. مثلاً طرحي را با عجله و به هر دليلي قبل از اينكه مطالعات كافي روي آن انجام بدهند تصويب مي كنند، يك برآورد اوليه بودجه هم روي آن انجام مي شود، حتي در مجلس به عنوان قانون برنامه هم مي آيد، كلنگ شروع كار هم زده مي شود اما كار پيش نمي رود و كاري كه بنا بود مثلاً سه ساله انجام بشود وقتي پس از ده سال انجام نشده جذابيت و كاربري خود را از دست مي دهد. اين كار، ديگر كيفيت مفيد را ندارد و استهلاك اين تأخير زماني خيلي زياد است و عملاً كاري با صرف هزينه و زمان بالا با بهره دهي بسيار پايين افتتاح مي شود. يكي از موارد جدي كه ما در سازمان بازرسي تذكر مي دهيم همين نكته است.
گزارش خبري از روند استعفا براي كانديداتوري مجلس
سرويس سياسي-
رئيس ستاد انتخابات كشور، خبر استعفاي 53 مدير دولتي براي كانديداتوري در نهمين دوره انتخابات مجلس شوراي اسلامي را تاييد كرد.
سيدصولت مرتضوي ديروز در گفت وگو با خبرنگاران تصريح كرد كه 4 معاون استاندار، 7 فرماندار، 2 بخشدار و 30 نفر از مديران كل ستادي و استاني از دستگاههاي مختلف اجرايي، 3 تن از ائمه محترم جمعه همچنين برخي از معاونين فرمانداران و وزرا براي نمايندگي مجلس شوراي اسلامي استعفا داده اند.
پيش از اين و طي روزهاي اخير، سايت ها و شبكه هاي خبري ضدانقلاب در اقدامي هماهنگ شده در گزارش هايي تلاش كردند تا استعفاهاي دولتي را پرشمار القا كرده و نتيجه بگيرند كه دولت براي انتخابات مجلس فعال شده است.
اين در حالي است كه براساس اطلاعات موجود در اختيار كيهان، در دوره كنوني با روند كاهش استعفاي مديران دولتي براي شركت در انتخابات مجلس روبرو هستيم؛ به عنوان نمونه در دولت اصلاحات استعفاها دو برابر ميزان فعلي بوده است.
در همين زمينه؛ معاون سياسي وزير كشور با تاكيد بر اينكه در خصوص كاهش تعداد افراد استعفادهنده در اين دوره، نسبت به دوره قبل انتخابات مجلس آمار دقيقي وجود ندارد، گفت: در هر صورت ما روند كاهش را داشته ايم و به نظر مي رسد مديران اجرايي اقبالي به كانديداتوري براي مجلس نهم از خود نشان نداده اند.
اين در حالي است كه شنيده ها حاكي از آن است كه استعفا در نهادهايي مانند شهرداري بيش از ميزان رقم اعلامي در نهادهاي دولتي بوده است.
گفتني است؛ آخرين مهلت استعفاي مديران و كاركنان دولتي براي شركت در انتخابات مجلس نهم تا 9 تيرماه بوده است.
همچنين، مرتضوي درباره برخي اظهارنظرها كه استعفاي بعضي از مديران اجرايي را صوري مي دانند، تصريح كرد: قانونگذار مشخص كرده ظرف مدت يك ماه بايد براي فرد مستعفي جانشين منصوب شود، بنابراين معنا و مفهومي ندارد كه استعفايي به صورت صوري باشد.
وي ادامه داد: البته استعفا در حكم كارگزيني آن فرد منظور مي شود و دستگاههاي اجرايي نيز نظارت كافي مي كنند.
مرتضوي در خصوص نحوه ارائه تخلفات احتمالي برخي مديران دولتي در فرآيند انتخابات از سوي مردم نيز گفت: ستاد انتخابات سراسر كشور به صورت دائم فعال است و اگر احيانا كسي تخلفي را مشاهده كرد مي تواند آن را به ستاد انتخابات وزارت كشور يا استانداري ها گزارش كند.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني وزارت كشور، رئيس ستاد انتخابات كشور با اشاره به استمرار جلسات وزارت كشور با ساير دستگاهها همچون شوراي نگهبان و وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات براي برگزاري بهتر انتخابات گفت: انتخابات يك فرايندي دارد كه در راستاي اجراي آن جلسات مختلفي با دستگاههاي اجرايي برگزار و كارها انجام مي شود.
مرتضوي اظهار كرد: زمان بندي براي آموزش هاي مناسب هم براي عموم مردم و هم براي مجريان انتخابات نيز درنظر گرفته و براي آن برنامه ريزي شده است و ما هم اكنون در حال تهيه اين متون آموزشي هستيم.
وي همچنين در خصوص زمان انتشار اطلاعيه شماره 3 ستاد انتخابات كشور گفت: ما مي خواستيم اطلاعيه شماره سه را بعد از تصويب قانون مربوط به مدارك تحصيلي صادر كنيم، ولي استفساريه مجلس مورد تاييد شوراي نگهبان قرار نگرفت و ما منتظريم تعطيلات تابستاني مجلس تمام شود و نمايندگان پس از بازگشت در اين مورد تصميم بگيرند پس از آن شوراي نگهبان قانون را مورد تاييد قرار دهد تا ضمانت اجرا داشته باشد.
رئيس ستاد انتخابات گفت: اطلاعيه شماره3، يك اطلاعيه كامل در خصوص مدارك تحصيلي داوطلبان خواهد بود.
جدایی منتجبنیا از کروبی
قائم مقام كروبي در حزب منحله اعتماد ملي نسبت به عملكرد فتنه انگيز موسوي و كروبي در حوادث پس از انتخابات سال 88 اعلام برائت كرد. منتجب نيا تصريح كرد: جنبش سبز با گروهك هاي برانداز و ضدانقلاب و سلطنت طلب پيوند خورده است.
رسول منتجب نيا در گفت وگو با «بولتن نيوز» درباره فتنه سبز گفت: جنبش موسوم به سبز با اقدامات سؤال برانگيز و نامتعارف آقاي ميرحسين موسوي و تحركات ساختارشكنانه برخي از اطرافيان وي، رفته رفته به صورت جرياني درآمد كه طيفي از آن را نيروهاي درون نظام و پيروان خط امام(ره)، اصلاح طلبان و منتقدان به عملكرد كابينه و دولت آقاي احمدي نژاد تشكيل مي داد و در سوي ديگر طيف شامل گروهك هاي اپوزيسيون، معارضان، براندازان و ضدانقلابيون و سلطنت طلبان غرب نشين مي گرديد. تحركات ساختارشكنانه، فتنه انگيز و ضدانقلابي پس از انتخابات و به طور كلي هرگونه ساختارشكني، هرج و مرج طلبي، هتك حرمت و حيثيت افراد و مسئولان نظام مردود و محكوم است. اين نوع رفتار هتاكانه و آشوبگرايانه را ماهيتا قبول ندارم و آن را برخلاف اصول و قواعد اخلاقي و مضر به مصلحت اسلام، انقلاب، نظام، ملت و كشور مي دانم. اساسا كدامين وجدان بيدار، عقل سليم و آزادانديشي را مي توان يافت كه توهين، افترا، هتك حرمت و همچنين ساختارشكني و فتنه انگيزي رسانه هاي استكباري غرب و عوامل آنان را برتابد يا آن را تاييد و ترويج نمايد؟ اينجانب به صراحت در سخنراني ها و مصاحبه ها، تمامي اغتشاشات علي الخصوص حوادث تلخ و تاسف آور عاشوراي سال 88 و 25 بهمن ماه سال 89 را قاطعانه محكوم كرده ام. چنين فتنه انگيزي هايي را مغاير شرع و قانون دانسته ام و پيوسته خواستار مقابله حكيمانه و همه جانبه با مجرمان ساختارشكن و عناصر منفور و مطرود ضدانقلاب، و در نتيجه وفق قوانين و مقررات بوده و هستم.
وي درباره پايبندي به نظام اسلامي و ولايت فقيه اظهار داشت: درباره اصل نظام مقدس جمهوري اسلامي، قانون اساسي، ولايت فقيه و مقام معظم رهبري حضرت آيت الله خامنه اي (مدظله العالي)- از ابتدا تاكنون- نظرم بر ضرورت حفظ و پاسداري، تقويت و اطاعت و تبعيت بوده است. هم اكنون نيز آنها را ميراث امام، شهدا و بزرگترين سرمايه ملت مي دانم. به عقيده اينجانب هر كس امام و مردم را قبول دارد، بايد اين نظام مقدس را كه محصول مجاهدت آنها است، بپذيرد و هميشه در تقويت و صيانت نهضت اسلامي كوشا باشد و هركس نظام و قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران را قبول دارد و آن را پذيرفته است لزوما بايد به ولايت مطلقه فقيه معتقد و ملتزم باشد. از روز انتخاب حضرت آيت الله خامنه اي(حفظه الله) به رهبري تاكنون، همواره عقيده داشته و دارم كه معظم له در طول تاريخ مربوط به علماي شيعه در جامعيت كم نظيرند و در ميان چهره هاي مطرح بهترين گزينه هستند.
منتجب نيا درباره علت تشديد اختلافات درون حزب اعتماد ملي پس از نامزدي كروبي گفت: حزب پس از انجام رايزني هاي گسترده، بررسي هاي ميداني و تحليل شرايط وقت درصدد معرفي كانديدا برآمد. به همين منظور حزب اعتماد ملي نسبت به معرفي آقاي كروبي به عنوان نامزد رياست جمهوري اقدام نمود. لكن بعد از اعلام و انتشار تصميم حزب در اين مورد، اينجانب و ساير اعضاي شوراي مركزي در حاشيه قرار گرفتيم. وقوع همين رخداد، موجبات ابراز ناخرسندي، نگراني و اعتراض درون حزبي را فراهم نمود. پس از برگزاري انتخابات، بنا بر ادله گوناگون و پاره اي ملاحظات و در اعتراض به نحوه راه اندازي و مديريت سحام نيوز توسط آقايان كروبي و گرامي مقدم و همچنين عدم تبعيت و انحراف آنان از قواعد و اصول فعاليتهاي سياسي و حزبي نسبت به ترك حزب تصميم گرفتم و تا هنگام پلمب شدن دفتر مركزي و تعطيلي حزب هيچگونه حضوري در آن نداشتم.
عضو جدا شده مجمع روحانيون مبارز درباره اين سؤال كه «آيا موارد اختلافي و نقدها را از باب امر به معروف و نهي از منكر به آقاي كروبي متذكر شديد؟»، پاسخ داد: در پي موضع گيري آقاي كروبي، طي چند مصاحبه بطور رسمي و صريح اعلام داشته كه اتخاذ چنين مواضعي تصميم و نظر شخصي وي بوده و هيچگونه ارتباطي با حزب اعتماد ملي ندارد. هنگام ملاقات حضوري هم به آقاي كروبي تذكر دادم. وي نيز پذيرفت كه هرگز تحت عنوان دبيركل حزب سخن نمي گويد و موضعگيري نمي كند و موضع گيري هايش شخصي است.
آخرین اخبار از کمیته وحدت اصولگرایان
سخنگوی جامعه روحانیت مبارز با تکذیب خبر دیدار علی اکبر ولایتی با آیتالله مهدوی کنی، آخرین
وضعیت کمیته وحدت اصولگرایان را تشریح کرد.
حجتالاسلام والمسلمین احمد سالک عضو ارشد جامعه روحانیت مبارز در گفتوگو با فارس، با تکذیب خبر دیدار علی اکبر ولایتی با آیتالله مهدوی کنی، اظهار داشت: شایعاتی در هفته گذشته در رابطه با استعفای ولایتی و ملاقات وی با آیتالله مهدویکنی مطرح شده بود در حالی که این دو ملاقاتی نداشتند و تنها ولایتی پیام گلایهآمیزی در رابطه با صحبتهای مصباحی مقدم داشته و بحث استعفای وی نیز مطرح نیست.
وی با تاکید بر اینکه کمیته 7 نفره با حضور ولایتی و با قوت به کار خود ادامه خواهد داد، گفت: در شرایطی نیستیم که به حاشیهسازیها توجه کنیم برای اینکه آنچه مهم است حفظ جامعه اصولگرایی حول محور ولایت است تا انتخابات مقتدرانهای داشته باشیم.
سخنگوی جامعه روحانیت مبارز در ادامه درباره جلسه عصر امروز اعضای این جامعه با آیتالله مهدوی کنی نیز بیان داشت: این جلسه با اکثریت آراء و با حضور دبیر محترم جامعه روحانیت مبارز تشکیل شد.
وی درباره مباحث مطرح شده در این نشست گفت: ابتدا اخبار و تحلیلها در مورد مسائل مختلف داخلی و خارجی مورد بحث قرار گرفت و به اجلاسهایی که در داخل و خارج از کشور به مناسب عید مبعث برگزار شده بود اشاره شد.
عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز اجلاسهای علمای شیعه و سنی در کردستان، اجلاس سنگال و پاکستان را از جمله این اجلاسها برشمرد و تصریح کرد: اظهارات علمای سلفی علیه مظاهر وهابی و تکفیریها نیز که حرکت جدید و قابل توجهی بود مورد بحث قرار گرفت برای اینکه اخیرا علمای سلفی به این نتیجه رسیدهاند که حرکت وهابیها مورد قبول نیست.
وی با اشاره به اینکه وحدت اسلامی و تقریب مذاهب در اجلاسهای داخلی و خارجی مورد توجه علما قرار گرفت، تصریح کرد: این در راستای مطالبی بود که رهبری در روز مبعث در رابطه با وحدت جهان اسلام و حرکتی که در این جهت پیش میرود فرمودند.
حجتالاسلام سالک افزود: در ادامه این جلسه بحث رسانهها و کمیته 7 نفر و صحبتهایی که در رابطه با ولایتی مطرح شده بود مورد بحث قرار گرفت که نتیجه این مباحث تاکید بر این بود که وحدت جامعه اصولگرایی حول محور منشور اصولگرایی و تحت هدایت جامعتین خواهد بود.
وی با بیان اینکه تلاش عناصری در داخل و خارج از کشور بر این است تا اختلاف بین جامعه اصولگرایی به وجود آوردند، گفت: بنابر فرمایشات رهبری مبنی بر حفظ وحدت جامعه در این جلسه نیز بر وحدت جامعه اصولگرایی تاکید شد.
عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز با اشاره به اینکه کمیته 7 نفره (کمیته سه نفره+چهار نماینده جامعتین) با قدرت و قوت کار خود را ادامه میدهد، اظهار داشت: این گروه 7 نفر، "گروه داوری و نظارت " نامگذاری شد و با این عنوان کار خود را ادامه خواهد داد.
وی درباره کمیته 8 نفره (نمایندگان تشکلها و احزاب) نیز گفت: در این کمیته اصولگرایی از همه اطراف اصولگرایی، سیاست جامعتین است و بر آن است تا همه اصولگراها را تحت هدایت خود قرار دهد.
حجتالاسلام سالک با اشاره به اینکه ترکیب کمیته وحدت اصولگرایان فعلا ترکیب 7+8 است، تصریح کرد: این کمیته نیز با عنوان "حرکت اجرایی " و با توجه به اصول عنوان شده در منشور اصولگرایی کار خود را ادامه خواهد داد.
وی درباره مشخص شدن نمایندگان جامعتین برای کمیته وحدت اصولگرایان نیز اظهار داشت: تقریبا مباحث کارشناسی لازم برای مشخص شدن این نمایندگان صورت گرفته و بعد از قطعی شدن اطلاعرسانی خواهد شد.
اصولگرایان با ساکتین در برابر فتنه 88 وحدت نمیکنند
آیتالله عبدالمحمود عبداللهی نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری در گفتوگو با فارس به وحدت اصولگرایان اشاره کرد و اظهار داشت: اصولگرایی دارای شاخص و معیارهایی است که مهمترین عامل "وحدت و جریان پیدا کردن " اصولگرایان است از این رو باید توجه شود که هیچگاه از این معیارها غفلت نشود. |
نظر آقاي هاشمي رفسنجاني نسبت به جريان فتنه منفي است
خبرگزاري فارس: عضو شوراي مركزي حزب مؤتلفه اسلامي گفت: آقاي هاشمي طبق معمول نظرش نسبت به جريان فتنه منفي و نسبت به جريان انحرافي هم به شدت منفي بود و اعلام كرد كه نظر مقام معظم رهبري براي من مطاع است.

اسدالله بادامچيان عضو فراكسيون اصولگرايان مجلس شوراي اسلامي و عضو شوراي مركزي حزب مؤتلفه اسلامي در گفتوگو با خبرنگار سياسي باشگاه خبري فارس«توانا»، با اشاره به بيانات مقام معظم رهبري در ديدار رئيس و مسئولان قوه قضاييه مبني بر لزوم زير سؤال نبردن گزارشها و آمارهاي مسئولان عالي نظام گفت: مخاطب ولي امر مسلمين در رابطه با مباني مختلفي كه اعلام ميكنند، به طور عموم همگان هستند.
وي افزود: بنابراين هر فردي از آحاد ملت و مسئولان نظام بايد به اين نكات دقت و آن را سرمشق كار و عمل خود قرار دهند و گفتار خود را نيز بر اين اساس تنظيم كنند؛ در عين حال طبيعي است كه هر كس از جمله دستگاه قضايي، مجلس و دولت كه به طور ويژه مورد خطاب هستند، بايد بيشتر دقت كنند.
نماينده مردم تهران در خانه ملت درباره ريشه و دليل ارائه اين مباحث از سوي رهبر انقلاب تصريح كرد: سه دهه از عمر نظام ما گذشته و اين نظام وارد دهه چهارم از عمر خود شده است؛ نظام اسلامي در دهه اول حيات خود گرفتار جنگ بوده است و در دهه دوم نيز درگير بازسازي پس از جنگ بوده كه اهميت اساسي نيز داشته است و در دهه سوم نيز اين نظام درگيري بازسازي خط اصيلي بوده كه امروز با عنوان «اصولگرايي واقعي» مطرح است.
وي اضافه كرد: در دهه چهارم حيات انقلاب اين سؤال مطرح است كه با توجه به اقتداري كه ايران اسلامي در بُعد منطقهاي و بينالمللي و از جهت اقتصادي، سياسي و ساير ابعاد يافته است، آيا ميشود كه در داخل كشور اختلاف، دعوا، بداخلاقي و توهين حاكم بوده و مشكلات اقتصادي نيز همچنان باقي باشد؟ پاسخ منفي است؛ بنابراين آقا ميفرمايند كه دهه چهارم دهه «توسعه، پيشرفت و عدالت» است و در ادامه آن موضوع «عقلانيت، معنويت و عدالت» را مطرح ميكنند و امسال را نيز با عنوان «جهاد اقتصادي» نامگذاري ميكنند تا ما بتوانيم اين مسائل روزمره داخلي را كه گرفتار آن هستيم و بخشي از آن طبيعي است و بخش ديگر نيز به ضعف مديريت باز ميگردد، علاج كنيم.
* ه
افزايش مجدد قيمت انرژي و نان امسال در دستور نيست
خبرگزاري فارس: سخنگوي كارگروه طرح تحول اقتصادي گفت: در حال حاضر متمركز بر فاز يك اجراي هدفمندي يارانهها هستيم و هيچ طرحي بر روي ميز براي اجراي فاز دوم قانون و افزايش مجدد قيمت انرژي و نان در سال جاري در دستور كار نيست.

به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس، محمدرضا فرزين امروز در جمع خبرنگاران در وزارت اقتصاد درباره افزايش قيمت حاملهاي انرژي و اجراي فاز دوم گفت: مشكل ما با خبرنگاران اين است كه يك گوشه حرف را ميگيرند، اما در حال حاضر تمركز بر اجراي فاز اول هدفمندي يارانهها قرار داد و هيچ طرحي روي ميز براي اجراي فاز دوم در سال جاري وجود ندارد و قيمت حاملهاي انرژي فعلا همين قيمتهاي موجود است.
*افزايش كرايه اتوبوسها ربطي به هدفمندي ندارد
وي تاكيد كرد: اگر قرار باشد وارد هر فاز قانون شويم، ابتدا اطلاعر ساني مناسب انجلام ميشود با اصناف و صنعتگران، رانندگان و اقشار مردم جلسه خواهد بود،اما الان هيچ طرحي روز ميز براي اجراي فاز دوم هدفمندي يارانهها نداريم .
فرزين در پاسخ به اين پرسش كه حمل و نقل عمومي دو بار افزايش قيمت داشته گفت: حمل و نقل عمومي دو بار افزايش قيمت نداشته، اما تاكسي جزو حمل و نقل عمومي به شمار نميرود و بعد از اجراي قانون هيچ اتوبوس و مينيبوس تغيير قيمت نداشت و اين توافق بين دولت و شهرداري انجام شده است.
سخنگوي كارگروه طرح تحول اقتصادي تاكيد كرد: اگر تغييراتي اخيرا ميخواهد اتفاق افتد همان تغيير قيمت معمولي سالهاي قبل در بخش حمل و نقل عمومي است كه ارتباطي به هدفمندي يارانه ندارد، امروزه چون حساسيت زياد شده هر تغييري را به هدفمندي يارانهها ربط ميدهند و اگر كسي در خيابان حين راهرفتن پايش در چاله افتد ميگويند ناشي از هدفمندي يارانهها است.
سخنگوي كارگروه طرح تحول اقتصادي در پاسخ به پرسشي مبني بر كاهش صادرات گل بعد از هدفمندي يارانهها گفت: اين هم از آن مواردي است كه اگر كسي پايش پيچ بخورد ميگويند از هدفمندي يارانههاست و گرچه صادرات گل مهم است، اما آيا مشمول بسته سياستي، حمايتي كشاورزي ميشود.
وي تاكيد كرد: در صنايع 23 رشته مشمول حمايت قرار ميگيرند، در حالي كه تعداد صنايع بيشتر از اين است و در كشاورزي روي مرغداري، دامداري و كشاورزي حفاظتي تمركز ميشود.
*جريمه خودروسازان به خاطر گرانفروشي
سخنگوي كارگروه طرح تحول اقتصادي در پاسخ به پرسشي مبني بر افزايش قيمت خودرو گفت: سازمان حمايت در حال بررسي موضوع است،در اين باره تعدادي از خودروسازها جريمه شدهاند و خود سازمان حمايت در اين زمينه ميتواند اطلاعرساني كند.
* نان گران نميشود
فرزين در پاسخ به پرسشي مبني بر قيمت نان گفت: هيچ افزايش مجددي در سال جاري براي قيمت نان نخواهد بود همچنين نرخ كارمزد جايگاهداران در يك فرآيند اصلاح قيمت حفظ شد و قيمت برق براي جايگاهداران بنزين كاهش پيدا كرد.
وي افزود: بخش حمل و نقل عمومي يك بار افزايش قيمت داشته، اما تاكسيها چون در خط اول اصلاح قيمت قرار دارند يك بار 15 درصد و بار دوم 15 درصد دوم افزايش قيمت داشت، اما بخشي از سهميه تابستاني تاكسيها اضافه خواهد شد.
فرزين درباره صادرات گندم و ادغام وزارتخانهها گفت: طبق مصوبه دولت دو ميليون تن گندم مازاد ناشني از صرفهجويي مصرف گندم و آرد صادر ميشود كه اين از اجراي قانون هدفمندي يارانههاست، زيرا در 3 ماه اول مصرف گندم 10 درصد كاهش يافت كه قابل صادرات خواهد بود.
وي در مورد بنزين هواپيما گفت: سوخت هواپيما ليتري 400 تومان فروخته ميشود.
* از هدفمندي يارانه پولي به «سلامت» داده نميشود
سخنگوي كارگروه طرح تحول اقتصادي در مورد اختصاص 10 درصد درآمد هدفمندي يارانه به بخش سلامت گفت: سال گذشته مطرح شد كه از طريق درآمد هدفمندي يارانهها 10 درصد به سلامت اختصاص يابد اما دولت گفت، نميتوان اين 10 درصد را در بودجه سال جاري به بخش سلامت اختصاص داد، بنابراين در چارچوب درآمد هدفمندي يارانهها قرار نيست پولي بابت سلامت اختصاص يابد و محل خرج 3 ميليارد دلار براي سلامت در جاي ديگر خارج از هدفمندي يارانههاست.
فرزين در مورد طرح تحول بانكي گفت: چون توليد كشور بانكمحور است طبيعي است از اهداف دولت اين است كه بانك در خدمت توليد و نياز عمومي مردم قرار گيرد، اما تنها روش تامين مالي بانكها نيستند و بايد روشهاي ديگر تامين مالي مانند بورس و بازار سرمايه گسترش پيدا كند و در تحول بانكي دنبال بانكداري بدون ربا و بانكداري اسلامي در 8 محور هستيم.
*بهرهوري موضوع اصلي طرح تحول
سخنگوي كارگروه طرح تحول اقتصادي در مورد نقش هدفمندي يارانهها در بهرهوري گفت: تقريبا موضوع اصلي همه اصلاحات هدفمندي يارانه افزايش بهرهوري است و در محورهاي هفتگانه طرح تحول اقتصادي بهرهوري دنبال ميشود.
*پول فولاد هرمزگان را از فاطمي امين بپرسيد
فرزين در پاسخ به پرسشي مبني بر اختصاص درآمد واگذاري فولاد هرمزگان براي هدفمندي يارانهها گفت: وزارت صنايع و معادن در مورد فولاد هرمزگان ميتواند پاسخ دهد و اطلاعات را از آقاي فاطمي امين دريافت كنيد اما بودجهاي كه در اختيار هدفمندي يارانهها قرار ميگيرد توسط معاونت برنامهريزي و نظارت راهبردي اختصاص پيدا ميكند.
*هدف ضريب جيني در برنامه پنجم محقق شد
فرزين با بيان اينكه اجراي هدفمندي يارانهها به عدالت اجتماعي نزديكتر شد،گفت: با روش كنوني پرداخت يارانه نقدي يكسان عدالت و انصاف بين گروههاي مختلف جامعه رعايت ميشود و در 7 دهك جامعه صرفهجويي باعث ميشود يارانه نقدي از هزينههاي آنها بيشتر باشد و ضريب جيني بهتر شده است.
وي گفت: ضريب جيني كه شاخص توزيع عادلانه درآمدهاست از 39 صدم واحد به 35 صدم واحد رسيده در حالي كه بايد تا پايان قانون برنامه پنجم به اين رقم نائل ميشد.
*صرفهجويي 3ميليارد ليتري مصرف انرژي
فرزين افزود: مصرف انرژي در 160 روز اجراي قانون هدفمندي يارانهها باعث صرفهجويي 4 حامل انرژي بنزين، نفت سفيد، نفت كوره و گازوئيل شد كه از 28 آذر سال گذشته تا 4 تير 90 كاهشي معادل 3 ميليارد و 394 ميليون و 650 هزار ليتر حاملهاي سوخت انجام شد.
فرزين تاكيد كرد: در بنزين 725 ميليون ليتر، در نفت سفيد 735 ميليون ليتر كاهش مصرف رخ داد و در حالي كه مصرف بنزين در سال 85 حدود 71.5 ميليون ليتر در روز بود بعد از سهميهبندي در سال 88 به 64.6 ميليون ليتر رسيد و ميانگين مصرف بنزين 59.6 ميليون ليتر در روز است كه به آن رسيده است.
وي تاكيد كرد: مصرف گازوئيل 4 درصد كاهش يافته، اما در بخش توليد اضافه شده، مصرف نفت سفيد 12 درصد كاهش و از 49.2 ميليون ليتر به 43.5 ميليون ليتر رسيده و مصرف گاز مايع از 13.5 به 10.5 ميليون متر مكعب كاهش يافته است و روزانه بين 20 تا 25 ميليون متر مكعب مصرف گاز خانگي در زمستان كاهش يافت كه معادل يك فاز پارس جنوبي است.
وي تاكيد كرد: در بخش خانگي فصل بهار 2 درصد كاهش گاز رخ داد و در بخش صنعت با اجراي قانون 10 تا 12 ميليون متر مكعب مصرف گاز افزايش يافت و 4 هزار و 500 واحد صنعتي متقاضي جديد انشعاب گاز شدند.
وي تاكيد كرد: در گاز سيانجي 12 ميليون متر مكعب به 17 ميليون متر مكعب رسيد و 300 هزار كنتور مجزاي گاز نصب شد و قبض گاز 36 روزه به مردم ارائه ميشود.
* كاهش تقاضاي برق
فرزين گفت: در برق سالهاي قبل 8 درصد رشد مصرف بود اما تعداد مشتركان از24.5 ميليون به 26 ميليون مشترك رسيد و تقاضاي برق قبلا در كشور 8 درصد اضافه ميشد كه با هدفمندي يارانهها 2 درصد نيز كاهش يافت و آن رشد 8 درصدي متوقف شد.
وي افزود: اوج مصرف برق 39.26 هزار مگاوات بود كه فقط 3 دهم درصد رشد كرد و در سالهاي قبل طي 31 سال اوج مصرف برق سالي 10 درصد اضافه ميشد اما امسال فقط 3 دهم درصد رشد كرد و به 41 هزار مگاوات رسيد.
فرزين تاكيد كرد: برق صنايع 13 درصد رشد كرد در حالي كه سالهاي قبل 5 درصد رشد ميكرد و در برق كشاورزي 2 درصد افزايش مييابد و در مجموع 10 درصد صرفهجويي مصرف برق به معناي يك نيروگاه 5 هزار مگاواتي است كه 5 ميليارد دلار سرمايهگذاري لازم دارد.
* كاهش رشد نقدينگي با هدفمندي يارانه
وي افزود: از ديگر آثار طرح تحول اقتصادي تثبيت متغيرهاي كلان است كه سال گذشته رشد نقدينگي 25.2درصد بود، در حالي كه متوسط 10 سال اين شاخص 28.2درصد بوده است.
وي افزود: در صادرات 3 ماهه سال جاري 43 درصد از نظر ارزش و 30.5 درصد از نظر وزني رشد كرد، اما در واردات 26 درصد از نظر وزني و 4دهم درصد از نظر ارزشي كاهش يافته است.
سخنگوي كارگروه طرح تحول اقتصادي قيمت هر تن كالاي صادراتي را با افزايش معادل 15.6 درصد ذكر كرد و گفت: قيمت هر تن كالاي وارداتي از لحاظ ارزش دلاري 34 درصد رشد يافته است.
*شاخص بازار بورس از 18 به 25 هزار واحد رسيد
فرزين با بيان اينكه شاخص كل بازار بورس در ابتداي هدفمندي يارانهها 18 هزار واحد بود گفت: اين شاخص الان به 25 هزار واحد رسيده است و معاملات بورس كالا از نظر حجم 8 درصد و ارزش 35 درصد رشد كرده است.
فرزين با اشاره به 3 رشته توليد استراتژيك صنعتي شامل سيمان، خودرو و فولاد گفت: 39 درصد سوخت كارگاههاي صنعتي افزايش يافته و 32 درصد ارزش افزوده اين صنايع و 18 درصد اشتغال و 13 درصد صادرات در اين صنايع وجود دارد.
وي گفت: در زمستان گذشته توليد فولاد خام نسبت به مشابه سال قبل 15 درصد رشد كرد و محصولات فولادي 11 درصد و خودرو 3.5 درصد رشد داشته است.
وي براي اعطاي وام به مرغداريها گفت: براي هر واحد 50 ميليون تومان وام و اعتبار انرژي 500 هزار تومان پرداخت ميشود.
*بهبود وضعيت درآمدي 70 درصد مردم با اجراي هدفمندي
فرزين در مورد سوالي كه مردم با سيلي صورت خود را سرخ نگه داشتهاند گفت:بررسيها نشان ميدهد 7 دهك جامعه 70 درصد مردم با اجراي قانون هدفمندي وضع درآمدشان بهتر شده و در استانهاي ايلام، سيستان و بلوچستان و كهگيلويه و بويراحمد وضع مردم از نظر درآمدي يارانهها بيشتر از هزينهها بهتر شده است.
"زندگي مشترك بر پايه جذابيت همسر " تفكر حاكم بر سريالهاي غربي
خبرگزاري فارس: يك جامعهشناس گفت: زندگي با يك فرد تا زماني كه جذابيت دارد و پايان يافتن زندگي مشترك و انتخاب فردي جديد در صورت تكراري شدن، يكي از القائات سريالهاي ماهوارهاي براي تغيير تفكر افراد است.

محمدمهدي لبيبي در گفتوگو با خبرنگار زنان باشگاه خبري فارس «توانا» اظهار داشت: ماهواره را نبايد تحت عنوان كليتي يكپارچه در نظر بگيريم و تصور كنيم كه برنامههاي ماهواره به معناي كلي خود و بدون هيچ گونه استثناء بر محيط خانه اثر منفي ميگذارند.
وي افزود: هماكنون رسانههاي جمعي و شبكههاي ماهوارهاي در اختيار كشورهايي هستند كه در اين زمينه سابقه بيشتر و نيت فرهنگي خاصي دارند و به دليل تفاوتهاي فرهنگي موجود ميان كشورها، اگر برنامههاي ماهوارهاي بدون توجه به ارزشهاي كشور مقصد تهيه و پخش شوند، اثرات منفي بسياري در آن كشور ميگذارند.
اين جامعهشناس با بيان اينكه امروزه معضلات كشور در حوزه خانواده تحت تأثير القائات رسانهها صورت ميگيرد، گفت: اكثر سريالهاي ماهوارهاي بر فردگرايي، لذت طلبي و خوش بودن در زمان حال تأكيد دارند، در حالي كه اصول و ارزشهاي اسلامي كشور ما با اين موارد هماهنگي ندارد.
لبيبي ادامه داد: آن چيزي كه از طريق فيلمهاي ماهوارهاي القا ميشود، تقويت اين موضوع است كه فرد به هر قيمتي از زندگي خود لذت ببرد و اگر از زندگي خانوادگي خود به اندازه كافي لذت نميبرد، به آن پايان دهد؛ در صورت حاكميت اين تفكر بنيان خانواده در كشور متزلزل خواهد شد.
وي با اشاره به رواج عشقهاي سيال در دنياي غرب تصريح كرد: عشق سيال هماكنون پايه و اساس زندگيها در غرب شده است يعني فرد امروز با يك نفر زندگي ميكند ولي اگر از او خوشش نيامد، به زندگي مشترك پايان داده و زندگي جديدي را با فردي ديگر آغاز ميكند؛ در اين نوع تفكر فرد تا زماني به زندگي مشترك خود ادامه ميدهد كه برايش جذابيت دارد.
اين جامعهشناس افزود: اما در زندگي ما تعهد اخلاقي به همسر و پايبندي به زندگي مشترك در شرايط مختلف بهخصوص در هنگام سختيها امري مطلوب و پسنديده است؛ بايد توجه داشت موضوعي كه در برنامههاي ماهوارهاي مشكلساز ميشود، نوع برنامه و سريال نيست بلكه مشكل نگاه اين برنامهها به زندگي است، نگرش فلسفه ديني به زندگي با نگاه سكولارها و لائيكها متفاوت است.
لبيبي بيان كرد: خانواده بر اساس ارزشهاي ديني و سنتي جايگاه خاصي دارد اما در نگاه سكولار معناي خانواده تغيير كرده و تعهد به زندگي مشترك يك كار غير عقلاني جلوه داده ميشود، در نهايت بايد گفت برنامههاي ماهواره به دنبال تخريب بنيانهاي فكري افراد و بيتوجه كردن آنها به نهاد خانواده هستند.
وي با بيان اينكه در صورت تداوم روند حاكم بر سريالهاي ماهوارهاي، نگرش افراد جامعه به خانواده عوض ميشود، گفت: اين فرد در صورت تغيير نگرش و طرز تفكر اگر برنامههاي ماهواره را هم مشاهده نكند، ديگر همان فرد سابق نيست چرا كه به لحاظ طرز تفكر تغيير كرده و در كل به انسان ديگري تبديل شده كه به زندگي خانوادگي پايبند نيست.
اين جامعهشناس اضافه كرد: فردي را كه تحت تأثير برنامههاي ماهواره دچار تغيير رفتار و شخصيت شده است، نميتوان نجات داد، هم اكنون برنامههاي ماهوارهاي افراد را به يك انسان با نگرش جديد و متفاوت به زندگي تبديل ميكنند كه رفتارهايي برخلاف ارزشهاي حاكم بر جامعه اسلامي را از خود نشان ميدهند.
جهاد اقتصادي رويكرد اصلي دولتمردان است
خبرگزاري فارس: معاون پارلماني رئيسجمهور با تاكيد بر اينكه جهاد اقتصادي رويكرد اصلي دولتمردان است گفت كه دولت امسال ايجاد 2.5 ميليون فرصت شغلي را در دستور كار دارد.

حجت الاسلام سيد محمدرضا ميرتاجالديني معاون پارلماني رئيسجمهور در گفتوگو با خبرنگار حوزه دولت خبرگزاري فارس به نامگذاري امسال از سوي مقام معظم رهبري به نام سال "جهاد اقتصادي " اشاره كرد و اظهار داشت: رويكرد اصلي جلسات هيأت دولت در آغاز سال جاري موضوع جهاد اقتصادي بود.
وي تصريح كرد: پس از نامگذاري امسال از سوي مقام معظم رهبري به نام سال جهاد اقتصادي، رئيسجمهور و هيأت دولت طي چند جلسه به تبيين اين موضوع پرداختند و جهاد اقتصادي به عنوان رويكرد اصلي دولتمردان و دستگاههاي اجرايي براي تلاش در عرصههاي مهم اقتصادي قرار گرفت.
معاون پارلماني رئيسجمهور بر همين اساس يكي از نمادهاي جهاد اقتصادي را برداشتن گام بزرگ در رفع معضل اشتغال دانست و افزود: دولت برنامهريزي خود را در زمينه اشتغال شروع و سهميه استانها را تعيين كرد.
وي ادامه داد: دولت همچنين سهميه دستگاهها و وزارتخانههاي مختلف براي ايجاد اشتغال را مشخص و هر يك از وزارتخانهها سهميهاي را براي ايجاد اشتغال بر عهده گرفتند كه در حال حاضر نيز مشغول فعاليت در اين زمينه بوده و در اين راستا دو ميليون و پانصد هزار فرصت شغلي را در دستور كار خود قرار دادهاند.
ميرتاجالديني به اقدامهاي ديگر دولت در سال جهاد اقتصادي اشاره كرد و گفت: دولت در جهت اصلاح ساختار اقتصادي كشور، همچون اصلاح سيستم بانكداري و سيستم گمرك را در دستور كار داشته و در اين زمينه اقدام خواهد كرد و اين موارد مجموعه برنامههاي دولت در سال جهاد اقتصادي است.
وي درخصوص تشكيل كميسيون جهاد اقتصادي در دولت، گفت: قرار نبود كميسيوني در دولت به نام جهاد اقتصادي تشكيل شود چراكه كميسيون در مجلس شكل ميگيرد و نمايندگان در اين زمينه اقدام خواهند كرد؛ دولت با برنامهريزي، در زمينه تحقق جهاد اقتصادي تلاش كرده و برنامهها را دنبال ميكند.
* دولت هنوز تصميم نهايي درخصوص لايحه افزايش نمايندگان مجلس را اتخاذ نكرده است
معاون پارلماني رئيسجمهور در خصوص لايحه افزايش تعداد نمايندگان مجلس، تصريح كرد: دولت هنوز تصميم نهايي را در زمينه افزايش تعداد نمايندگان مجلس را اتخاذ نكرده است.
ميرتاجالديني در بخش پاياني گفتوگوي خود به موضوع ادغام وزارتخانهها اشاره كرد و اظهار داشت: هنگامي كه مجلس، به دو فوريتي لايحه ادغام 5 وزارتخانه در قالب دو وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت و وزارتخانه تعاون، كار و رفاه اجتماعي رأي داد كه دولت پس از تصويب شوراي نگهبان آن را ابلاغ ميكند.
پیش بینی مسعود بهنود از انتخابات آینده
بر اساس این گزارش؛ درحالیکه کامبیز حسینی مجری این شبکه با پرسش خود سعی داشت اغتشاشات بعد از انتخابات ریاست جمهوری دهم را دلیل و دستاویزی برای عدم مشارکت مردم در انتخابات بعدی مجلس قرار دهد، مسعود بهنود درجواب وی گفت:«به نظر من مشارکت خیلی کم نخواهد بود، یعنی اینقدر کم نیست که بتوان آنرا حمل بر یک انتخابات کم رمق نمود، تصور من این است که 60 درصد مردم در این انتخابات شرکت خواهند نمود.»
گفتنی است رسانه های غربی و حامیان فته سبز تا کنون سعی میکردند وانمود کنند مردم ایران معتقدند که در انتخابات تقلب شده است، حال معلوم نیست اگر مردم چنین اعتقادی دارند، پس چگونه باز هم در انتخابات آینده مجلس بصورت گسترده شرکت خواهند داشت!؟
مجری صدای آمریکا که به نظر می رسید از این جواب "بهنود" عصبانی شده بود، ضمن اصرار دوباره برسوال قبلی خود، اضافه کرد:«آقای بهنود یعنی شما با توجه به وقایعی که بعد از انتخابات 88 اتفاق افتاد باز فکر می کنید مردم اعتماد کنند؟ من شما را نمی گویم که اعتماد می کنید یا نه[!]، من مردم را می گویم!»
مسعود بهنود در جواب گفت:« خوب اگر منظورتان مردم است باید ازخودشان سئوال کنید!»
مجری برنامه که این بار کاملا قافیه را باخته بود ، این چنین ادامه داد:« خوب شما چه فکر می کنید؟»
بهنود نیز پاسخ داد:« به هر حال جمهوری اسلامی نشان داده که تا 60 درصد یا بیشتر را به راحتی می تواند پای صندوق های رای ببرد، من تصور نمی کنم خیلی شرایط حکومت در وضعیت فعلی با شرایط انتخابات سوم وچهارم فرق بکند.»
به نظر میرسد واقعیت سیاسی جامعه ایران که همان حضور مردم درصحنه های مختلف و حمایت قاطع آنان از نظام اسلامی است توانسته روزنامه نگار ضد انقلابی همچون مسعود بهنود که خود قبل از انتخابات و درطول دوران اغتشاشات از هیچ تلاشی برای پیاده سازی اهداف آمریکا و انگلیس جهت براندازی نظام دریغ نکرد را، مجبور به بیان حقیقت کند تا بدین وسیله وی با تبلیغات سوء و کاذب صدای آمریکا که در بین مخاطبانش نیز جایگاهی ندارد، همراه نشود وحیثیت خود را بر باد ندهد.
پیش بینی مسعود بهنود از انتخابات آینده
بر اساس این گزارش؛ درحالیکه کامبیز حسینی مجری این شبکه با پرسش خود سعی داشت اغتشاشات بعد از انتخابات ریاست جمهوری دهم را دلیل و دستاویزی برای عدم مشارکت مردم در انتخابات بعدی مجلس قرار دهد، مسعود بهنود درجواب وی گفت:«به نظر من مشارکت خیلی کم نخواهد بود، یعنی اینقدر کم نیست که بتوان آنرا حمل بر یک انتخابات کم رمق نمود، تصور من این است که 60 درصد مردم در این انتخابات شرکت خواهند نمود.»
گفتنی است رسانه های غربی و حامیان فته سبز تا کنون سعی میکردند وانمود کنند مردم ایران معتقدند که در انتخابات تقلب شده است، حال معلوم نیست اگر مردم چنین اعتقادی دارند، پس چگونه باز هم در انتخابات آینده مجلس بصورت گسترده شرکت خواهند داشت!؟
مجری صدای آمریکا که به نظر می رسید از این جواب "بهنود" عصبانی شده بود، ضمن اصرار دوباره برسوال قبلی خود، اضافه کرد:«آقای بهنود یعنی شما با توجه به وقایعی که بعد از انتخابات 88 اتفاق افتاد باز فکر می کنید مردم اعتماد کنند؟ من شما را نمی گویم که اعتماد می کنید یا نه[!]، من مردم را می گویم!»
مسعود بهنود در جواب گفت:« خوب اگر منظورتان مردم است باید ازخودشان سئوال کنید!»
مجری برنامه که این بار کاملا قافیه را باخته بود ، این چنین ادامه داد:« خوب شما چه فکر می کنید؟»
بهنود نیز پاسخ داد:« به هر حال جمهوری اسلامی نشان داده که تا 60 درصد یا بیشتر را به راحتی می تواند پای صندوق های رای ببرد، من تصور نمی کنم خیلی شرایط حکومت در وضعیت فعلی با شرایط انتخابات سوم وچهارم فرق بکند.»
به نظر میرسد واقعیت سیاسی جامعه ایران که همان حضور مردم درصحنه های مختلف و حمایت قاطع آنان از نظام اسلامی است توانسته روزنامه نگار ضد انقلابی همچون مسعود بهنود که خود قبل از انتخابات و درطول دوران اغتشاشات از هیچ تلاشی برای پیاده سازی اهداف آمریکا و انگلیس جهت براندازی نظام دریغ نکرد را، مجبور به بیان حقیقت کند تا بدین وسیله وی با تبلیغات سوء و کاذب صدای آمریکا که در بین مخاطبانش نیز جایگاهی ندارد، همراه نشود وحیثیت خود را بر باد ندهد.
تنها راه برونرفت از بياخلاقيهاي سياسي اصلاح فرهنگ ارتباطات است
خبرگزاري فارس: عضو مجلس خبرگان رهبري با انتقاد از بداخلاقيهاي سياسي موجود در جامعه امروز تنها راه برونرفت از بياخلاقيهاي سياسي را اصلاح فرهنگ ارتباطات عنوان كرد.

آيتالله سيداحمد علمالهدي، عضو مجلس خبرگان رهبري در گفتوگو با خبرنگار سياسي باشگاه خبري فارس «توانا» با اشاره به لزوم اخلاقمداري ميان مسئولان و رعايت اخلاق سياسي در كشور، اظهار داشت: مسئله اخلاق سياسي مربوط به يك جريان ارتباطاتي است و جزء مقوله فرهنگ ارتباطات قلمداد ميشود لذا مشكل اصلي در اخلاق سياسي مربوط به برخوردها و موضعگيريهاي سياسي نيست بلكه مربوط به فرهنگ ارتباطات است.
* برخي تعاملات موجود براساس منافع اقتصادي و مطامع سياسي و اجتماعي است
وي ادامه داد: فرهنگ ارتباطات ما به دليل اشكالاتي كه دارد موجب شده است نتوانيم اصول ديني و اسلامي را در اخلاق سياسي رعايت كنيم بنابراين اگر فرهنگ ارتباطات ما براي خدا با يكديگر برقرار شود، هيچگاه در اخلاق سياسي دچار مشكل نميشويم.
امام جمعه مشهد تصريح كرد: وقتي فرهنگ كار براي خدا در ارتباطاتمان حاكم نيست و اين موضوع براساس لابيها و مبتني بر منافع اقتصادي و سياسي پيش ميرود، طبيعي است نتوانيم مراتب اخلاق سياسي را رعايت كرده، و از حدود آن تجاوز كنيم.
وي با بيان اينكه: "ارتباطات ما با يكديگر در مسير خدا قرار ندارد "، اظهار داشت: اگر در مسير خدا، احياي دين و ارزشهاي ديني وارد تعاملات اجتماعي شويم، هيچگاه در اخلاق سياسي با هم برخورد نكرده دچار برخورد غيراخلاقي نميشويم.
آيتالله علمالهدي يادآور شد: در حال حاضر برخي تعاملات موجود براساس منافع اقتصادي و مطامع سياسي و اجتماعي است و از اينرو نوعي زد و بند در رفتارها ديده ميشود بنابراين به محض اينكه منافع افراد اقتضا كند، با هم برخورد ميكنند.
* برخورد مجلس با رئيس جمهور بر اساس مطامع سياسي بود
وي بر همين اساس با تاكيد بر اينكه برخوردي كه در مجلس با رئيس جمهور صورت گرفت به هيچ عنوان مبناي تكليف شرعي و ارتباطات ديني نداشت، خاطرنشان كرد: رئيس جمهور براساس مبناي خود اقدامي انجام داده و نمايندگان نيز داراي يكسري تمايلات سياسي هستند لذا وقتي ديدند زمينه براي برخورد با رئيس جمهور در جهت منافعشان مهياست، با وي برخورد كردند.
وي افزود: آن برخورد با رئيس جمهور در مجلس هرگز با انگيزه ديني صورت نگرفت و هيچكدام از آن نمايندگان بر اساس تكليف شرعي، نهي از منكر يا مسئله ديني برخورد نكردند و فقط براساس مسائل جرياني و سياسي اقدام كردند.
آيتالله علمالهدي با اشاره به اينكه به افرادي كه تعاملات اجتماعيشان براساس منافع سياسي است، نميتوان گفت اصول اخلاقي را در ارتباطات سياسي رعايت كنيد، متذكر شد: ريشه بداخلاقي سياسي در فرهنگ ارتباطات قرار دارد.
عضو مجلس خبرگان رهبري اضافه كرد: اگر فرهنگ ارتباطات بر اساس روابط ديني و بندگي، اشتراك در عبوديت پروردگار و احياي دين خدا برقرار نشود، مبناي خود را منافع سياسي و اقتصادي و لابيهاي اجتماعي قرار ميدهيم لذا در چنين رابطهاي هر نوع برخوردي ممكن است صورت گيرد.
وي با اشاره به پيامدهاي بداخلاقي سياسي در جامعه، عنوان كرد: مهمترين ضربه اين بياخلاقيهاي سياسي ملتهب كردن مردم، نااميدي از نظام و دلواپسي آنهاست و از سوي ديگر ساير ملل اسلامي كه به جمهوري اسلامي به عنوان الگو چشم دوختهاند، دچار نااميدي ميشوند.
آيتالله علمالهدي در خصوص راهكار برونرفت از فضاي موجود بياخلاقي سياسي در كشور، اظهار داشت: اصلاح فرهنگ ارتباطات مهمترين عملكرد در اين زمينه است و مباني فرمايشات مقام معظم رهبري نيز همين موضوع است كه بايد براي خدا و در راه خدا با هم ارتباط داشته باشيم.
امام جمعه مشهد با ارزيابي فضاي اخلاقي در سياست كشور، خاطرنشان كرد: اگر جامعه خود را با ساير جوامع مقايسه كنيم، ما در مسائل اخلاق سياسي پيشرفتهتر هستيم چرا كه در ديگر جوامع الحاد محض و مادي گرايي وجود دارد لذا بياخلاقي آنها بسيار رذيلانهتر است.
جريان فتنـه و دوم خرداد خط قرمـز اصولگرايان است
خبرگزاري فارس: مجتبي شاكري عضو شوراي مركزي جمعيت ايثارگران گفت: در جلسه هفتگي جمعيت ايثارگران تأكيد شد كه خط قرمز اصولگرايان جريان فتنه و دوم خرداد است.

به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري فارس، جلسه هفتگي جمعيت ايثارگران انقلاب اسلامي شب گذشته در محل دفتر اين تشكل با حضور اعضاي شوراي مركزي برگزار شد.
مجتبي شاكري عضو شوراي مركزي جمعيت ايثارگران در اين باره گفت: در اين جلسه چند موضوع مورد بررسي قرار گرفت كه يكي از آنها موضع شفافي بود كه مقام معظم رهبري راجع به تحولات سوريه داشتند.
وي درباره ساير موضوعهاي مطرح شده در اين جلسه اظهار داشت: بحث روز سپاه و جانباز نيز در اين نشست بررسي و مطرح شد كه انقلاب اسلامي دو پديده پاسدار و جانباز را عرضه كرده توانست فرهنگ ايثار و شهادت را در جامعه گسترش دهد و از آن به خوبي استفاده كند.
عضو شوراي مركزي جمعيت ايثارگران با بيان اينكه در ادامه اين جلسه تكبيت رهبري و اهميتي كه ايشان به جايگاه جانباز نشان ميدهند نيز مورد بررسي قرار گرفت، تصريح كرد: بحث مفصلي نيز درباره تعامل با دولت داشتيم تا دولت بتواند وظايف خود را انجام دهد و عنصر "خدمت " كه مورد تاكيد است، بدون حاشيه ادامه يابد.
وي موضوع پاياني مطرح شده در اين جلسه را انتخابات و موضوع وحدت اصولگرايان عنوان كرد و اظهار داشت: اينكه اصولگرايان چه سازوكاري را براي تحقق خواستههاي خود طراحي كنند، مورد بحث قرار گرفت و بر وحدت اصولگرايان تأكيد شد.
شاكري با اشاره به اينكه در اين جلسه تاكيد شد: "خط قرمز اصولگرايان جريان دوم خرداد و فتنه است "، گفت: اعضا توجه به رأيآوري كانديداها و ميزان شركت كانديداي اصولگرا را در شهرهاي مختلف مورد تاكيد قرار دادند تا اصولگرايان به جاي رقابت با يكديگر با رقيب رقابت كنند.
جايگاه متزلزل كتاب و كتابخواني در اوقات فراغت
خبرگزاري فارس: در بين طرحها و برنامههاي مختلفي كه براي پر كردن اوقات فراغت دانشآموزان در تعطيلات تابستاني تدارك ديده شده، بحث مطالعه آزاد جايگاه چنداني ندارد و آمار مربوط به سرانه مطالعه در اين ايام 6 تا 7 دقيقه در كشور است.

پركردن اوقات فراغت ميليونها نوجوان و جوان كه اين روزها با تعطيلي كلاسهاي درس، تابستان گرم را در فضاهاي خارج از محل تحصيل خود سپري ميكنند، از جمله دلمشغوليهاي مسئولان مربوطه است كه تدابير مختلفي براي آن انديشده است. اما اين كه بحث مطالعه آزاد در اين ميان چه جايگاهي دارد، موضوع مهمي است كه ميتوان از دريچههاي مختلف به آن نگاه كرد.
بر اساس آمار، سرانه مطالعه به عنوان يكى از فعاليتهاي مربوط به گذران اوقات فراغت در كشور 6 تا 7 دقيقه است كه اين شاخص در تهران به 7/5 دقيقه هم كاهش مييابد.
با اين حال، برنامههاي متنوعي كه مسئولان براي پر كردن اوقات فراغت دانشآموزان تدارك ديدهاند، اكنون ميزبان نوجوانان و جواناني است كه ميخواهند بعد از مدتها پشت ميز كلاسهاي درس نشستن، تعطيلات تابستاني خود را با آنها سپري كنند.
برنامههاي مختلف مراكز فرهنگي و اجتماعي در اين زمينه اعلام شده، اما از ويژه برنامههاي مراكز مرتبط با كتاب و كتابخواني مثل كتابخانه هاي عمومي خبرهاي تازه و قابل توجهي در ميان نيست.
گويي مسئولان اين مراكز براي جمعيت 22 ميليوني نوجوانان و جوانان كشور كه اين روزها زنگ طولاني اوقات فراغت خود را سپري ميكنند، طرحهاي تازهاي ندارند و اكثر برنامهها همان روال قبلي را دارند و اگر هم تغييراتي در برخي از آنها ايجاد شده، در مقايسه با زمان طولاني اوقات فراغت دانشآموزان در اين فصل به چشم نميآيد.
آمارها ميگويد بيشترين زمان صرف اوقات فراغت در تهران و ساير شهرها صرف تماشاى تلويزيون ميشود كه 42 درصد اين اوقات را تشكيل مىدهد، در مراتب بعدى رفت و آمد با ديگران با 14 درصد و ورزش با 10 درصد ميگيرد.
در حالي كه موضوع كتاب و كتابخواني به عنوان يكي از شيوههاي علمي مفيد براي پر كردن اوقات فراغت دانشآموزان ميتواند جايگزين برخي از برنامههاي صرفاً سرگرم كننده باشد. البته رويكرد غالب دانشآموزان در اين ميان، به سوي برنامههاي تفريحي و سرگرم كننده است كه براي اين منظور هم ميتوان ظرفيتهاي تفريحي و سرگرم كننده در بحث مطالعه كتابهاي مختلف را به آنها يادآوري كرد.
براي دستيابي به موقعيت بهتر در اين زمينه ميتوان به طرحها و برنامههاي تازه و ابتكاري متوسل شد و با برپايي غرفههاي ويژه كتاب در مراكز مختلف از جمله خانههاي فرهنگ و فرهنگسراها، ورزشگاهها، بوستانها و هر جايي كه در اين فصل محل تردد و حضور نوجوانان و جوانان است، مطالعه كتاب را به برنامههاي تفريحي آنها نزديك كرد تا فرهنگ مطالعه به عنوان يكي از سرگرميهاي سالم و مفيد اين قشر از آينده سازان جامعه از همين حالا به صورت يك عادت در بيايد و به مرور نهادينه شود، چرا كه بسياري از كارشناسان امور اجتماعي معتقدند، اكثر آسيبهاي اجتماعي با پايين بودن ميزان مطالعه افراد در جامعه ارتباط مستقيم دارد و با افزايش ميزان مطالعه در جامعه ميتوان آمار آسيبهاي اجتماعي را كاهش داد.
---------------------------------------
ياددشت از: عليالله سليمي
---------------------------------------
حجتالاسلام صدوقي خدمات ارزشمندي به مردم مؤمن و انقلابي يزد تقديم كرد
خبرگزاري فارس: حضرت آيتالله خامنهاي رهبر معظم انقلاب اسلامي در پيامي درگذشت جناب حجت الاسلام آقاي حاج شيخ محمدعلي صدوقي امامجمعه يزد را تسليت گفتند.

به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از پايگاه اطلاع رساني دفتر مقام معظم رهبري، حضرت آيتالله خامنهاي رهبر معظم انقلاب اسلامي در پيامي، درگذشت حجتالاسلام آقاي حاج شيخ محمدعلي صدوقي امامجمعه يزد را تسليت گفتند.
متن پيام به اين شرح است:
بسم الله الرحمن الرحيم
با تأسف و تأثر اطلاع يافتيم كه جناب حجت الاسلام آقاي حاج شيخ محمدعلي صدوقي امام جمعه يزد و نماينده اينجانب در آن استان دار فاني را وداع گفته و ياران و كسان خود را داغدار ساخته است. رحمت و رضوان الهي بر او باد!
ايشان در منصب امامت جمعه فعاليتهاي فراوان و شايان تقدير داشته و خدمات ارزشمندي به مردم مؤمن و انقلابي آن استان تقديم نموده است و انشاءالله مايه جلب رحمت پروردگار به روان ايشان خواهد بود.
اينجانب اين مصيبت را به خانواده و بازماندگان آن مرحوم و نيز به جامعه روحانيت يزد و عموم مردم باايمان و وفادار آن سامان تسليت عرض ميكنم و براي خاندان گرامي صدوقي و ديگر بازماندگان صبر جميل و اجر جزيل مسألت ميكنم و به روح شهيد آيتالله صدوقي كه اين روزها مصادف با سالگرد شهادت ايشان است، درود ميفرستم.
سيدعلي خامنهاي
طرح تفکیک جنسیتی و پرهیز مسئولین از شتاب زدگی
بولتن نیوز: چند وقتی است که دوباره سر و صداهای اجرای طرح قدیمی و پرحاشیۀ تفکیک جنسیتی در دانشگاهها به گوش میرسد. طرحی که اولاً مال دیروز و امروز نیست و از اوایل انقلاب در ذهن عدهای بوده و ثانیاً تنها به حوزۀ دانشگاه محدود نمیشود و طرفداران آن معتقد به اجرای این طرح در سایر مراکز عمومی هستند.
همانطور که گفته شد، در ابتدای شکلگیری انقلاب اسلامی و توسط عدهای که امروزه صد و هشتاد درجه از مواضعشان عدول کردهاند، عنوان میشد که باید انقلاب در همۀ عرصههای جامعه رخ دهد و همۀ جامعه اسلامی شود. ادعایی که با اسلامی شدن تمام ابعاد جامعه از نظر امام خمینی (ره) کلی فاصله داشت و این فاصله چیزی نبود جز افراط. اما یکی از مهمترین این عرصهها، دانشگاه بود و یکی از وجوه اسلامی کردن آن، تفکیک جنسیتی در دانشگاه و یکدست کردن لباس افراد. هرچند این طرح در آن زمان با مخالفت حضرت امام و مقام معظم رهبری و سایر بزرگان انقلاب روبهرو شد، اما آن عده که سعی در اجرای آن داشتند در پارهای رفتارهای زننده دست به بعضی اقدامات زدند ولی هیچگاه نتوانستند این کار را عملی کنند و تنها تأثیر رفتارشان، بدبینی عدهای از مردم نسبت به انقلاب و نظام اسلامی بود.
البته همۀ افرادی که در آن مقطع خواهان چنین چیزی بودند را افراطیون امروز برگشته تشکیل نمیداد و عدهای خیرخواه هم بودند که درد برقراری حیا در جامعه را داشتند ولی در مقام روش چیز خاصی ارائه نداده و در لابلای دعواهای افراطیون گم شدند.
این طرح در کش و قوس شدن و نشدن بود تا دوران سازندگی که باز قضیه همین ابعاد را پیدا کرد اما با لباس جدید. تا اینکه در دوران اصلاحات و تغییر گفتمان مدیریت دانشگاهها و بالطبع، تغییر بعضی رفتارهای دانشگاهی، با تشدید بعضی رفتارهای پر خطر جنسی در مراکز علمی، بحث اجرای این طرح دوباره داغ شد. اصلاحطلبان از یکسو مخالف اجرای آن و منافات داشتن آن با آرمانهای مثلاً اصلاحاتشان بودند و از سوی دیگر جامعۀ حزبالله که شاهد خطر و دوری دانشگاه از افقهای انقلاب اسلامی بود در تلاش افتادند تا این طرح دوباره روی کار بیاید. اما باز هم فقدان روش و معلول نگری بجای علتگرایی باعث شد این کار انجام نشود تا امروز.
حال اگر بخواهیم نگاهی به طرفداران و مخالفان این طرح در دورۀ فعلی بیاندازیم، در هر دو گروه دو دسته را میتوانیم ببینیم. در بین موافقان اجرای طرح تفکیک جنسیتی دانشگاهها عدهای خیرخواهانه به خطر ترویج بیحیایی در مراکز علمی اشاره کرده و وضعیت فعلی را موافق فرهنگ دینی-ملی ما نمیدانند. در نتیجه چشماندازی که برای اجرای این طرح ترسیم کردهاند وضعیتی است که در آن دانشگاه مظهر حجاب و عفاف و حیاست. اما عدهای دیگری که موافق اجرای این طرحاند، کسانی هستند که با زیادکردن پیازداغ قضیه و فشارآوردن برای اجرای شتابزدۀ این طرح میخواهند تا این کار با نقایص زیاد عملی شده و بتوانند از بستر این نقایص، برای تأمین منافع سیاسیشان بهره ببرند. پس لازم است خیرخواهان انقلاب، این تفکیک را رعایت کرده و بین خود و ایشان فاصله ایجاد کنند و به دام بازیهایشان نیافتند.
این افراد بد نیت، در بین مخالفان این طرح نیز هستند. آدمهایی که خیلی رو راست ایستادهاند و میگویند نباید این طرح اجرا شود. آنچه که این افراد در پیشان هستند، زشت ماندن فضای دانشگاهها و غیردینیتر شدن مناسبات بین دخترها و پسرها در مراکز علمی است تا از این طریق، علاوه بر عقب نگهداشتن پیشرفت علمی کشور، باعث اشاعۀ فساد در بین جامعه گردند. اما آیا مخالفان اجرای این طرح، فقط این افراد بد نیتاند؟ آیا پشت ادعای مخالفت با طرح تفکیک جنسیتی دانشگاهها، هیچ منطقی نخوابیده و همۀ افرادی که داد سخن در این باره سر میدهند، تنها به منافع سیاسیشان فکر میکنند؟
در جواب باید گفت: خیر. عدهای را میتوان در این بین یافت که خیرخواهانه مخالف اجرای این پروژه هستند و مهمترین دلیل آنرا پاک کردن صورت مسئله در صورت اجرای این طرح میدانند. به عبارت دیگر، در بین مخالفین اجرای طرح تفکیک جنسیتی، عدهای وجود دارند که معتقدند باید به وجود آمدن نوع نامشروع روابط در دانشگاهها را نه در اختلاط پسرها و دخترها که در نوع تربیت افراد، علل فرهنگی، اقتصادی و سیاسی شیوع این رفتارها و حتی فراتر از این، علل ورود افراد به مراکز علمی دانست. ایشان معتقدند تا وقتی فرهنگ عمومی جامعه که بازتولید کنندۀ چنین رفتارهایی است تغییر نکند، اجرای این طرحها تنها عوض کردن میدان بروز این رفتارهاست و از آن به بعد شاهد اجتماعات دیگری خواهیم بود که این رفتارهای بزهکارانه در آن عملی میشود.
یا اینکه ایشان معتقدند باید علل ورود جوانان به دانشگاه و اصرار خانوادهها به دانشجو کردن جوانانشان را تغییر داد. تا وقتی رفع مشکلات هویتی و اقتصادی در گرو ورود افراد به دانشگاه است، شاهد تمرکز در آن و در نتیجه ادغام ناصحیح افقهای افراد در علم آموزی و منحرفشدن جریان دانش در کشور خواهیم بود. یعنی تا وقتی یک دختر، آینده خود را و ازدواج موفق را در این میبیند که وارد دانشگاه شود و با حیلههای مختلف پسرها را به دام بیاندازد، اوضاع اینی است که هست. تا وقتی فشار خانواده برای افزایش شأن اجتماعیشان باعث ورود جوانان به دانشگاه است، شاهد این هستیم که خیلی از نالایقان، بجای ایستادن بر سر کوچه وارد دانشگاه میشوند و محیط آنجا را فاسد میکنند.
صهیونیستها حامی اصلی منافقین هستند
فرماندار شهرستان انار گفت: منافقین مردم را به بدترین شکل به شهادت میرساندند و آمریکا و صهونیستها از آنان پشتیبانی کرده و حامی اصلی آنها هستند.
به گزارش خبرگزاری فارس از کرمان، مجید اعتمادی صبح امروز در نشست با ورزشکاران شهرستان انار با محکوم کردن سوء قصد منافقان به مقام معظم رهبری در ششم تیر ماه سال ۱۳۶۰ در مسجد ابوذر تهران اظهار داشت: به لطف خداوند این ترور نافرجام ماند و آیتالله خامنهای برای نظام مقدس جمهوری اسلامی حفظ شدند.
وی تصریح کرد: با این ترور نافرجام، استکبار جهانی و مزدوران آنها از جمله رجوی و بنیصدر در جهان رسوا شدند.
اعتمادی خاطرنشان کرد: بنیصدر با مخالفتهای شدیدی که با بسیج، سپاه و روحانیت داشت، مانع رسیدن سلاح به دست بسیجیان در دوران دفاع مقدس شد و در واقع به نوعی ستون پنجم دشمن بود و اخبار و اطلاعات دفاع مقدس را از طریق سازمان منافقان به خارج از کشور ارسال میکرد.
وی بیان کرد: تذکرات حضرت امام (ره) و دلسوزان نظام ازجمله مقام معظم رهبری، شهید بهشتی و شهید چمران به بنیصدر بیاثر بود.
اعتمادی با بیان اینکه در نهایت ابتدا بنیصدر توسط حضرت امام راحل از فرماندهی کل قوا عزل و سپس توسط مجلس شورای اسلامی عدم کفایت سیاسی او تصویب شد، افزود: بنیصدر با تغییر دادن چهره خود به همراه رجوی از کشور فرار کردند و پس از آن در تلاش برای انتقام از امام خمینی (ره) و نظام مقدس جمهوری اسلامی بودند.
وی بیان داشت: این انتقام با ترور مسئولان عالیرتبه نظام آغاز شد و آنها افراد موافق امام راحل و جمهوری اسلامی را ترور کردند.
اعتمادی افزود: منافقان، بسیاری از افراد متدین را جلوی چشم فرزندانشان به بدترین شکل به شهادت رساندند و آمریکا، انگلستان و صهونیستها هم از آنان پشتیبانی میکردند.
وی بیان کرد: صدام نیز در نزدیکی مرز برای آنها اردوگاه درست کرد تا بتوانند علیه مردم ایران اقدامات نظامی داشته باشند.
اعتمادی گفت: اکنون مردم عراق بیشترین رنج را از حضور اعضای این سازمان ضد خلقی میبردند و خواستار خروج آنان از کشورشان هستند اما آمریکا با بهانههای مختلف مانع تحقق حق مردم و دولت عراق میشود.
وی با قدردانی از ورزشکاران برتر از آنان خواست تا همیشه پیرو ولایت مطلقه فقیه باشند تا به کشورشان آسیبی وارد نشود.
دشمن درمانده است!
اما یک نکتهای به نظرم رسید که به مردم بگویم و آن نکته این است که شهادت از خصوصیات این امت است. این یک طبیعت شهادت است که خدا این برکت را در شهادت گذاشته، که هرچه آن کسی که شهید میشود بزرگتر باشد، درست است که آن شیء از بین میرود، اما هیچ خسارتی از این ناحیه عاید نمیشود |
حجتالاسلام والمسلمین خامنهای، امام جمعهی تهران که در پی یک سوء قصد در بیمارستان به سر میبرد، در گفتوگویی با خبرنگار دفتر مرکزی خبر، نقطه نظرهای خود را در مورد حوادث اخیر کشور اعلام کرد. وی در مورد وضعیت عمومی خود و بمبگذاریها و ترورهای اخیر که منجر به شهادت صدها تن از فرزندان راستین خلق شده است، اظهار داشت:
از لحاظ حال عمومی من همانطوری که ملاحظه میکنید، خوشبختانه بد نیست و حال من نسبت به روزهای دیگری که یادم میآید شما آمدید و فیلمی از من گرفتید، خیلی تفاوت کرده است. کوشش پزشکان و دستاندرکاران و همهی کسانی که در این کار محبتی داشتند، واقعاً با تفضل الهی و دعای مردم، دعای امام ، مؤثر بود.
امام جمعهی تهران در رابطه با شهادت ۷۲ تن از یاران امام گفت:
در این مدت من چند روز است که از حوادث جدیدی مطلع شدم. تا مدتی از این حوادث بیخبر بودم و به من نگفته بودند. یکی حادثهی انفجار بمب در محل حزب جمهوری اسلامی و شهادت عظیم و پرخسارتی که ۷۲ نفر از کسانی که به حق باید گفت ۷۲ نفر از شایستگان این روزگار و در رأس همهی آنها شهید آیتالله بهشتی در این شهادت جانشان را از دست دادند. این برای من وقتی که شنیدم سنگین بود.
دربارهی این شهادت و دربارهی اینگونه حادثهها من وقتی مطلع شدم، احساس کردم که دشمن در یک شرایط بسیار بسیار دردناکی در انقلاب ما قرار دارد و وقتی که دشمن برخلاف همهی اصولی که در دنیا قابل گفتن و قابل توجیه کردن است، یکباره هفتاد و چند نفر انسان را مورد سوء قصد قرار میدهد که در میان این علما و مجتهدها، کارکنان برای این ملت و خدمتگزاران شبانهروز خستگیناپذیر برای دین هستند، خود این کار حالا کار کیست، کاری ندارم؛ کار مجاهدین است، کار طرفداران بنیصدر است، کار کیست، آن برای من مهم نیست، نفس عمل برای من مهم است که وقتی دشمن، دشمن جهانی ما به وسیلهی یک گروه داخلی یک چنین فاجعهی اینطور پلید و جنبشی را سازماندهی میکند، این حاکی از نهایت عجز دشمن است.
البته آقای بهشتی خیلی خیلی بزرگ بود و این مردم هنوزم که هنوز است، به نظر من آقای بهشتی را نشناختهاند. بهشتی در آینده شناخته خواهد شد. بهشتی را ماها میشناختیم که سالیان درازی کوشش او را در راه پیشبرد این انقلاب دیده بودیم از نزدیک که قدم به قدم چگونه این مردم انقلاب را پیش برد. کاری هم نداریم، اثبات هم لازم ندارد، اثبات خواهد شد.
اما یک نکتهای به نظرم رسید که به مردم بگویم و آن نکته این است که شهادت از خصوصیات این امت است. این یک طبیعت شهادت است که خدا این برکت را در شهادت گذاشته، که هرچه آن کسی که شهید میشود بزرگتر باشد، درست است که آن شیء از بین میرود، اما هیچ خسارتی از این ناحیه عاید نمیشود. این مثل این است که فرض کنید انسان در یک بازار خیلی پرعظمتی برود یک وقت و یک سکهی طلا خرید کند. خوب به اندازهی یک سکهی طلا میگیرد. یعنی شهادت یک عمل، یک حرکت بیخسارت است. آقای مطهری هم که شهید شده بود، یک عدهای دستپاچه بودند که حالا چه خواهد شد؟ الحمدالله دیدید که آقای مطهری شهادتش برای اسلام از حضورش برای اسلام کمفایدهتر نبود. آقای بهشتی هم همینطور.
به هرحال این حاکی از عجز دشمن است. حاکی از ناتوانی دشمن و حاکی از درماندگی است و این از آقای بهشتی و از این دوستانی که در این راه جانشان را گذاشتند، چیزی نخواهد کاست.
نکتهی دومی که در اینجا باید بگویم این وظیفه مردم است. مردم باید بدانند دشمن ما، دشمن جهانی ما، در کار این انقلاب درمانده است چه باید بکند. یکی از دو کار هم بیشتر ندارد. راه سوم برای او وجود ندارد؛ یا باید رجال این انقلاب را همه را از انقلاب بگیرد که نمیشود. خواهید دید بهشتیها درست خواهند شد و خواهند آمد، صحنه را پر خواهند کرد و همینطور دیگران. راه دومی که برای دشمن این انقلاب وجود دارد، خارج کردن مردم از صحنه است و این هم همینطور که تا حالا ملاحظه میکنید، برای دشمن امکان پیدا نکرده و إنشاءالله هرگز امکان پیدا نخواهد کرد.
اما باید دید مردم چگونه و به برکت چه چیزی در صحنه میمانند؟ این مهم است. مسأله این است که این انقلاب، انقلابی است که با اسلام و مردم سر و کار دارد و این هست که مردم را در صحنه نگه میدارد. علت این که امام این همه روی اسلام و احکام اسلامی در انقلاب تکیه میکنند، این است که حواسشان را جمع کنند. ما مقاومتها هنوز داریم. ما هنوز کارها داریم. هنوز این قدر حوادث و پیشآمدها داریم، در همهی این حوادث مردم باید تصمیم بگیرند. حواس مردم جمع باشد که از آن نکتهای که دستگاههای خارجی و دشمنان این انقلاب میخواهند اسلام را از متن این انقلاب بگیرند، از او غافل نمانند. این خیلی چیز مهمی است.
بایستی اسلام در این انقلاب بماند. بایستی احکام اسلام به عنوان محور این انقلاب بماند. مردم حواسشان جمع باشد که در این مورد فریب نخورند و این همان چیزی است که در حقیقت تضمینکنندهی این است که مردم در صحنه باقی بمانند.
حجتالإسلام خامنهای در رابطه با جنگ تحمیلی و در پیامی به رزمندگان اسلام اظهار داشت:
من پیام به همهی بچههایی که این دو سه روز در رادیو و تلویزیون میشنیدم که فلانجا را گرفتند و فلانجا را کوبیدند، پیام من به همهی این بچهها این است که بدانند تمام این بازیها برای این است که آنها آنجا نجنگند. حواسشان جمع باشد، بجنگند. صدام حسین و پشت سر او اربابانش، سخت درماندهاند. برای این که آنجا را خراب کنند، بنده و امثال بنده را ترور میکنند. بجنگید؛ با قدرت و مقاوم. تمام این مقدمات برای این است که شما در آن جنگها شکست بخورید. نظامیها طراحی کنند و افسران مباشر مشغول بشوند، نیروهای سپاه پاسداران و جنگهای نامنظم و دیگران با هماهنگی کامل یک لحظه این دور جنگ را نگذارند که متوقف بماند. اگر این کار شد، این بزرگترین مشت به دهان دشمن و تمام این چیزهایی هم که اینجا ملاحظه میکنید، اینها خنثی شده است.
سخنان رهبري اتمام حجت با رسانهها بود
بانكها مكلف شدند بيايند بر عليه اين افراد طرح شكايت كنند تا دادستاني تهران بتواند وارد موضوع شده و به اين پروندهها رسيدگي كند/جرائم اقتصادي امروز چند ويژگي بزرگ دارند كه يكي از آنها سازمان يافته بودن آنهاست./سياست ما پذيرش گزارشگر ويژه نخواهد بود زيرا معتقديم هدف از ورود اين نوع گزارشگران صرفا دخالت در امور كشورمان است./ما خودمان به اطلاعرساني اعتقاد داريم زيرا در برخي از موارد الزام قانوني به اطلاعرساني داريم مانند انتشار اسامي محكومان قطعي در پروندههاي فساد اقتصادي.
عباس جعفري دولت آبادي دادستان عمومي و انقلاب تهران
عصر امروز در برنامه نگاه روز راديو ايران با اشاره به ديدار روز گذشته مسئولان
عالي قضايي كشور با رهبر انقلاب و اين موضوع كه از سوي رهبر انقلاب عنوان شد اقتدار
و اعتماد از سوي مردم به دستگاه قضايي 2 ركن اساسي قوه قضائيه است، گفت: مطالبي كه
رهبر انقلاب گفتند استراتژي مهمي براي دستگاه قضايي به شمار
ميآيد.
ملل نیوز به نقل از بولتن نیوز، دادستان
تهران، ادامه داد: دستگاه قضايي از درون مشكلات زيادي مانند كمبود نيرو، تربيت
نيروي خلاق و كمبود بودجه دارد اما بايد در مسير استحكام قدم بردارد، گفت: قوه
قضائيه در 30 سال گذشته گامهاي رو به جلوي بزرگي برداشته اما راههاي زيادي وجود
دارد تا به قلهاي كه به نام قضاي اسلامي پيش روي ما است برسيم.
دادستان
عمومي و انقلاب تهران با اشاره به اين مطلب كه راه پيشرفت دستگاه قضايي از درون خود
دستگاه ميگذرد، گفت: البته از اين موضوع نبايد فارغ شد كه طيكردن موفقيتآميز
اين مسير تنها با كمك ساير دستگاهها و قوا ميسر خواهد شد براي مثال اگر بودجه
دستگاه قضايي حل نشود، اگر قوانين درستي براي ما وضع نشود و اگر كارمندان درستي
تربيت نشده و جذب نشوند دستگاه قضايي موفق نخواهد بود.
وي به بحث اعتمادسازي
به عنوان دومين ركن دستگاه قضايي اشاره كرد و گفت: دستگاه قضايي هميشه از اين موضوع
رنج ميبرده است زيرا طبيعي است در همه پروندهها يك طرف پرونده به واسطه صدور رأي
ناراضي و طرف ديگر خوشحال باشد اما تلاش ميكنيم تا با دادرسيهاي عادلانه و
برگزاري جلسات رسيدگي سريع جلب اعتماد عمومي را ايجاد كنيم.
جعفري
دولتآبادي از اعتمادسازي به عنوان گفتمان عدالت نام برد و گفت: اگر ميخواهيم
اعتماد سازي كنيم بايد عدالت را گسترش دهيم يعني رسيدگيهايمان آنقدر سريع و صحيح
باشد تا افرادي كه محكوم ميشوند حداقل در درون خودشان و توسط وجدانشان قانع
شوند.
وي افزود: البته اعتمادسازي شاخه ديگري نيز دارد كه به عملكرد دستگاه
قضايي مربوط ميشود كه در توضيح اين موضوع بايد گفت اگر رفتار ما در دستگاه قضايي
صحيح باشد و منطبق بر قانون خودش موجب اعتمادسازي ميشود.
* سخنان رهبري اتمام حجت با رسانهها
بود
دادستان عمومي و انقلاب تهران در پاسخ به سؤال ديگري درباره
سخنان روز گذشته رهبر انقلاب درباره موضوع رسانهاي شدن اتهامات افراد پيش از اثبات
جرم و حتي عدم لزوم اين كار پس از قطعي شدن حكم گفت: براي پاسخ به اين سؤال به كمي
عقبتر باز ميگردم يعني زماني كه براي اولين بار به عنوان دادستان تهران انتخاب
شدم.
وي افزود: در همان زمان بخشنامهاي صادر كرديم و مانع از پخش علني
محاكمه افراد دستگير شده شديم اما در همان زمان به ما اعتراض شد و عنوان كردند كه
دانستن حق عمومي شهروندان است و ما با اين اقدام آنها را از حق خودشان محروم
كردهايم در حالي كه ما در همان نقطه اعلام كرديم دستيابي به حق نبايد مساوي با هتك
حيثيت از افراد باشد و تلاش كرديم حركتمان بر مدار قانون باشد.
جعفري
دولتآبادي افزود: مطبوعات براي انتشار اخبار دو چارچوب پيش روي خود دارند كه اولي
رسالتها، وظايف و اهداف آنهاست،رسالت مطبوعات در قانون تصريح شده كه عبارت است از
روشن ساختن افكار عمومي و بالا بردن سطح دانش مردم، در حالي كه در نقطه مقابل در
قانون مطبوعات اشاره شده بايد انتشار اخبار با رعايت مصالح جامعه و موازين اسلامي
صورت گيرد. به اين ترتيب دو عامل موازين شرعي و موازين اخلاقي بر روند انتشار اخبار
رسانهها بايد نظارت داشته باشد.
وي در پاسخ به اين سؤال كه چگونه ميشود كه
سايتها و رسانهها به سرعت پس از وقوع يك حادثه به جزئيات آن دست مييابند، گفت:
ما امروز در عصر انفجار اطلاعات به سر ميبريم و پنهان كردن اخبار امكان ندارد.
آنچه ما معتقديم اين است كه اخبار بايد به طور صحيح منتشر شود و در عين حال به اين
نكته نيز توجه شود كه از انتشار آن قصد تخريب نداشته باشيم.
دادستان عمومي و
انقلاب تهران با اشاره به اين مطلب كه رسانهها بايد به سر خط برگردند و ابتدا صحت
اخبار و دوم داشتن مجوز قضايي براي انتشار اخبار را سرلوحه كار خود قرار دهند، گفت:
ما خودمان به اطلاعرساني اعتقاد داريم زيرا در برخي از موارد الزام قانوني به
اطلاعرساني داريم مانند انتشار اسامي محكومان قطعي در پروندههاي فساد
اقتصادي.
جعفري دولتآبادي درباره اينكه به نظر شما راه برونرفت از اين
ماجرا و چالش انتشار اخبار چيست؟ گفت: به نظر من راهحل اين موضوع در خود دستگاه
قضايي است و ما بايد بر اساس مرّ قانون اقدام به انتشار اخبار كنيم و در دورهاي كه
رقابت بين رسانهها وجود دارد رفتاري انجام دهيم كه مشكلي ايجاد نشود.
وي
همچنين درباره اين سوال كه آيا با منتشر كنندگان چنين اخباري برخورد خواهد شد يا
خير گفت: سخنان ديروز مقام معظم رهبري اتمام حجت بود و ايشان به صراحت گفتند كه
رسانهها بايد از اين اخلاق پرهيز كنند و دادستاني با اين افراد برخورد خواهد
كرد.
* 80 درصد احكام مربوط به پروندههاي
فتنه 88 اعلام شده
است
------------------------------------------------------------------------
وي
در پاسخ به سؤالي درباره نتيجه رسيدگي به پرونده افراد دستگير شده در جريان فتنه
سال 88 گفت: جريان فتنه در 25 بهمن سال 88 آخرين اقدامات خود را انجام داد و به
اعتقاد من به يك انتحار دست زد.
وي افزود: تمام عوامل فتنه دستگير شدهاند و
بيشترشان محاكمه شدند و تنها تعداد كمي در انتظار محاكمه هستند و اين در حالي است
كه تعدادي پس از قطعي شدن احكامشان امروز در زندان به سر ميبرند و منتظر پايان
دوره محكوميتشان هستند.
جعفري دولتآبادي گفت: نظام با اقتدار در برابر ظلم
بزرگي كه عدهاي با بهانه تقلب در انتخابات به نظام روا داشتند برخورد كرد و آنها
را سر جايشان نشاند و من امروز به آنها ميگويم به طور قطع اين افراد راهي به جز
بازگشت به دامن اسلام و انقلاب ندارند.
دادستان عمومي و انقلاب تهران با
اشاره به اين مطلب كه حدود 80 درصد احكام پروندههاي مربوط به 88 اعلام شده و قطعي
شده است، گفت: اميدواريم تا پايان شهريور ماه به پرونده تمام افرادي كه مرتبط با
فتنه 88 بودند رسيدگي شود البته اينكه ميگويم رسيدگي منظورمان محاكمه در تمام سطوح
از جمله تجديدنظر در ديوان عالي كشور نيز خواهد بود.
* ليست مفسدان اقتصادي چيزي كه عنوان ميشود،
نيست
--------------------------------------------------------------------
وي
همچنين در پاسخ به سؤالي درباره ارائه ليستي حدود 300 نفره از سوي رئيسجمهور به
دادستاني تهران با موضوع اعلام اسامي مفسدان اقتصادي براي رسيدگي گفت: پس از ارسال
اين ليست از سوي قوه قضائيه به دادستاني تهران افرادي كه در آن ليست نامي از آنها
برده شده بود مورد بررسي قرار گرفتند.
جعفري دولتآبادي با اشاره به اين
مطلب كه برخي از افرادي كه نامشان در اين ليست بود مشخص شد هنوز پروندهاي برايشان
تشكيل نشده است و تنها كساني هستند كه به بانكها بدهي دارند، گفت: بانكها مكلف
شدند بيايند بر عليه اين افراد طرح شكايت كنند تا دادستاني تهران بتواند وارد موضوع
شده و به اين پروندهها رسيدگي كند.
وي تأكيد كرد:البته بايد بگويم برخي از
اين وامها با جعل و حيله گرفته شده كه ممكن است از اين بابت پس از اقامه دعوا
مجرمان تحت تعقيب قرار بگيرند اما اگر اينگونه نباشد و وام به صورت درست و بدون
هيچگونه حيله و اعمال مجرمانه گرفته شده باشد وظيفه بانكهاست كه وثيقههاي اخذ شده
را در جهت حفظ حقوق بيتالمال استيفاء كنند.
دادستان عمومي و انقلاب تهران
گفت: البته بودند افرادي كه در سيستم دادسرا برايشان پروندهاي تشكيل شده بود كه
گزارش آنها را به رئيس قوه قضائيه ارجاع داديم. در هر حال بايد به اين نكته توجه
داشت كه اين ليست به آن معنا كه از آن قيد شده بود اينچنين نبود.
* قوه قضائيه عزم جدي در برخورد با شرارتها و جرائم خشن
دارند
----------------------------------------------------------------------------
جعفري
دولتآبادي در پاسخ به سؤال ديگري درباره اينكه گفته ميشود مطالبه عمومي شهروندان
مبارزه و برخورد جدي با اشرار و مزاحمين نواميس است، گفتك يكي از برنامههاي مديريت
جديد قوه قضائيه مبارزه جدي با شرارتها، سرقتها و جرائمي است كه باعث از بين رفتن
امنيت عمومي ميشود.
وي گفت: در قوه قضائيه و دادستاني كل كشور عزم جدي وجود
دارد و مثال بارز آن ابلاغ دستورالعمل دادستاني كل كشور به دادستانهاي سراسر كشور
بوده تا بر اساس آن به اينگونه پروندهها رسيدگي سريعتري شود.
دادستان
عمومي و انقلاب تهران با اشاره به اين مطلب كه در شهر تهران هر 15 روز يك بار ستاد
جرايم خاص با حضور همه عوامل ذيمدخل تشكيل جلسه ميدهد و پروندههاي مهم را مورد
رسيدگي قرار ميدهد، گفت: به مردم نويد ميدهيم كه مبارزه با اينگونه جرايم همه
جانبه خواهد بود اما توجه به اين نكته را داشته باشيد كه همه ما بايد نقش خود را
ايفا كنيم.
وي تأكيد كرد: به نظر ما اجراي احكام صادر شده براي چنين
پروندههايي ميتواند آرامشبخش باشد و مردم از ما تضمين داشته باشند كه دادستاني
براي مبارزه مصمم است.
* بايد در بحث
برخورد با مواد مخدر به سراغ سرچشمههاي اصلي قاچاق
برويم
----------------------------------------------------------------------------------------
جعفري
دولتآبادي در پاسخ به سؤالي درباره خط و مشي دستگاه قضايي در برخورد با مواد مخدر
و قاچاق گفت: 3 پيشبرد اصلي در اين مقوله وجود دارد كه اولي آن برابر برنامه پنجم
توسعه موضوع بستن راههاي توزيع است.
وي افزود: راهحل دوم مبارزه با ورود
مواد مخدر است كه برعهده پليس و مرزباني است و راهحل سوم برخورد با سرچشمههاي
اصلي قاچاق است.
وي با اشاره به اين مطلب كه خوشبختانه پليس در هفتههاي
گذشته تعداد زيادي از معتادان را از سطح شهر جمع كرده است، گفت: بارها شاهد بوديم
كه همين معتادان جرايمي مانند كودكآزاري، مسائل اجتماعي و مشكلات خانوادگي را رقم
زدهاند و باعث شدهاند پرونده جديدي در دستگاه قضايي باز شود.
دادستان
عمومي و انقلاب تهران با اشاره به اين مطلب كه در 3هفته اخير چندين آزمايشگاه توليد
مواد افيوني توسط پليس شناسايي و عوامل دستگير شدهاند، گفت: اين مبارزه بايد
دامنهدار باشد و تلاش كنيم به سرچشمه اصلي قاچاق و توزيع مواد مخدر در كشور
برسيم.
* احتمالاً تا هفته آينده رسيدگي به
پرونده خمينيشهر به پايان
ميرسد
---------------------------------------------------------------------------------
جعفري
دولتآبادي با اشاره به اين مطلب كه موضوع پرونده خمينيشهر در حوزه كاري دادستاني
تهران نيست، گفت: البته در حاشيه نشست سراسري دستگاه قضايي با رئيس كل دادگستري
استان اصفهان ملاقاتي داشتم كه متوجه شدم محاكمه متهمان اين پرونده آغاز شده
است.
وي گفت: اميد ميرود تا پايان هفته آينده رسيدگي به اين پرونده پايان
بپذيرد البته به اين نكته توجه داشته باشيد كه همين كه پليس و دستگاه قضايي اراده
جدي نشان دادند و به سرعت متهمان را دستگير كردند جاي اميدواري دارد كه مراحل
رسيدگي به اين پرونده نيز با سرعت انجام شود.
* پيشگيري از وقوع جرم بر اساس اصل 156 قانون اساسي
وظيفه دستگاه قضايي
است
---------------------------------------------------------------------------------------------------
دادستان
عمومي و انقلاب تهران با اشاره به اين مطلب كه وظيفه اصلي دستگاه قضايي پيشگيري از
وقوع جرم است، گفت: پيشگيري واژهاي است كه از بهداشت به داخل دستگاه قضايي رسيده
است زيرا در حوزه بهداشت معتقدند بايد پيش از وقوع بيماري با واكسيناسيون افراد از
ابتلاي آنها به يك بيماري جلوگيري كرد كه در دستگاه قضايي نيز اصل بر اين است كه از
وقوع يك جرم پيشگيري شود.
وي گفت: موضوع پيشگيري در دستگاه قضايي را ميتوان
به خشكاندن سرچشمههاي وقوع جرم ربط داد و تلاش كرد تا وضع جامعه به گونهاي تغيير
پيدا كند كه زمينه وقوع جرم در آن وجود نداشته باشد.
وي براي مشخص شدن اين
موضوع مثالي زد و گفت: اگر بانكها پيش از اعطاي تسهيلات بانكي سوابق افراد را مد
نظر قرار دهند و به كساني كه خوشنام نيستند و سابقه عدم پرداخت تسهيلات را دارند
توجه كنند شاهد خواهيم بود كه ديگر هيچ بدهكار بانكي به وجود نيامده و ديگر جرمي
واقع نميشود.
* افزايش يا كاهش نرخ ديه در
حال بررسي
است
--------------------------------------------------------
جعفري
دولتآبادي در پاسخ به سؤالي درباره افزايش يا كاهش نرخ ديه گفت: بحث ديه از
اختيارات رئيس قوه قضائيه است.
وي ادمه داد: در حال حاضر هيئتي كارشناسي
موضوع قيمت واقعي ديه را در دست بررسي دارد و به محض اينكه به نتيجه برسد ابلاغ
خواهد شد.
* به عنوان كارشناس معتقدم اجراي
حكم در ملاء عام در پيشگيري از وقوع جرم نقش
دارد
---------------------------------------------------------------------------------------------------
دادستان
عمومي و انقلاب تهران در پاسخ به سؤالي مبني بر اينكه آقاي جعفري دولتآبادي به
عنوان كارشناس مسائل حقوقي و قضايي فارغ از مسئوليت دادستاني خود نظرش درباره اجراي
احكام در ملاء عام و تأثير آن در پيشگيري از وقوع جرم چيست؟ گفت: به نظر من اجراي
حكم در ملاء عام پيشگيري صد در صدي در وقوع جرم دارد.
وي گفت: البته بايد به
اين نكته توجه كرد كه اجراي يك حكم در ملاء عام منوط به حكم دادگاه است و مترصد اذن
رئيس قوه قضائيه است اما معتقديم كاملا جنبه پيشگيري دارد مگر آن دسته از جرائمي كه
بر اساس قوانين موجود نبايد در ملأ عام احكام آنها اجرا شود.
*جرائم اقتصادي عموماً جرائم سازمان يافته
هستند
----------------------------------------------------------
جعفري
دولتآبادي در پاسخ به سؤالي مبني بر اينكه امسال سال جهاد اقتصادي نامگذاري شده
دستگاه قضايي براي برخورد با مفسدان اقتصادي چه برنامهاي در دست اجرا دارد؟ گفت:
جرائم اقتصادي امروز چند ويژگي بزرگ دارند كه يكي از آنها سازمان يافته بودن
آنهاست.
وي افزود: عامل ديگر در وقوع اين جرائم اين است كه عمدتا متهمان
اينگونه پروندهها كساني هستند كه در بخشهاي مختلف داراي نفوذ هستند البته اين به
معناي آن نيست كه اينگونه مجرمان با دولت زد و بند دارند بلكه راههاي نفوذي دارند
كه از آنها استفاده ميكنند.
وي با اشاره به اين مطلب كه يكي ديگر از
ويژگيهاي اينگونه جرائم تخصصي بودن وقوع اين پروندهها است، گفت: نميشود اينگونه
پروندهها را با پروندههاي عادي مقايسه كرد. اينها نيازمند قضات متخصص و شجاع
هستند زيرا در مرحله اول متهمان اين پرونده دست به تطميع زده و در مرحله بعد اقدام
به تهديد ميكنند.
دادستان عمومي و انقلاب تهران گفت: براي قضات سخت است كه
به چنين پروندههايي رسيدگي كند اما خوشبختانه در تهران دادسراي ويژه وجود دارد و
به همه مجرمان هشدار ميدهيم كه به دنبال سفارش و پارتيبازي نباشند.
* سياستمان پذيرش گزارشگر ويژه
نيست
------------------------------------------------
جعفري
دولت آبادي در بخش پاياني سخنان خود درباره اين پرسش كه در چند هفته اخير رسانههاي
غربي اقدامات دستگاه قضايي در برخورد با جرائم خاص و برخي جرائم ديگر را به عنوان
مصاديقي از نقض امور بشر عنوان كردند و برخي از سازمانهاي بينالمللي نيز تلاش
ميكنند تا نمايندهاي را به ايران بفرستند، دستگاه قضايي چه واكنشي نسبت به اين
موضوع خواهد داشت؟ گفت: غربيها بعد از آنكه در موضوع هستهاي موفقيتهاي لازم را
به دست نياوردند به دنبال راهكاري بودند تا جبران خسارتهاي خود را كرده
باشند.
وي افزود: آمريكا و انگليس خودشان بزرگترين ناقضان حقوق بشر هستند در
حالي كه ما معتقديم حقوق محكومان مورد احترام است و اين فريبكاريهايي كه غرب با
نام حقوق بشر ميكند به واسطه شكست خوردن آنها در موضوع هستهاي و پس از آن فتنه 88
است.
دادستان عمومي و انقلاب تهران تأكيد كرد: سياست ما پذيرش گزارشگر ويژه
نخواهد بود زيرا معتقديم هدف از ورود اين نوع گزارشگران صرفا دخالت در امور كشورمان
است.
جعفري دولت آبادي در خاتمه دغدغه بزرگ خودش را اعتماد مردم به دستگاه
قضايي خواند و گفت: اميدواريم مردم ما را به عنوان ياوران خودشان پذيرا باشند و هر
كجا از ما نقصي ميبينند از طريق دفترمان مطلب را به ما ارجاع بدهند زيرا مردم
بزرگترين ياور ما خواهند بود.
اقدامات شبکه ای و هماهنگ فتنه گران با غرب
با تلاش های غرب برای فرستادن نماینده حقوق بشر به ایران
و فعال شدن فتنه گران و رسانه های غربی در این زمینه ،اقداماتی شبکه ای برای فشار
به جمهوری اسلامی ایران قابل مشاهده و رصد است.
- انتشار اخبار و شایعاتی در زمینه رفتار نامناسب با زندانیان حوادث بعد از انتخابات در سایت های فتنه و اپوزیسیون
- تعیین گزارشگر ویژه حقوق بشر برای اعزام به ایران
- برنامه ویژه نوبت شما بی بی سی برای نظر خواهی از مخاطبان برای تعیین اولویت ها برای گزارشگر ویژه
- اعتصاب غذای زندانیان حواث بعد از انتخابات(روزه ای که در شانتاژ خبری به اعتصاب غذا تبدیل شده است)
- پیام های فتنه گران از جمله خاتمی به زندانیان حوادث بعد از انتخابات برای شکستن اعتصاب غذا در چارچوب پیغام به غرب برای وضعیت بغرنج نشان دادن شرایط زندانیان
- حمایت فتنه گران خارجی از زندانیان حوادث بعد از انتخابات و تاکید بر آزادی آنان
- شرط گذاری لایه های بالادستی فتنه گران برای نظام از جمله برگزاری آزاد انتخابات،رفع حصر سران فتنه و آزادی زندانیان حوادث بعد از انتخابات
گفتنی است مجموعه این اقدامات نشان می دهد که این اتفاقات از یک سناریوی هماهنگ برای ایجاد دالانی جهت فعال کردن و رفع فشارها بر فتنه گران حکایت دارد.
بیبیسی: اینترنت برای ضدانقلاب «سم» است
کیهان نوشت: در حالي كه آمريكا تلاش مي كند فتنه گران را با دوپينگ اينترنت زنده نگه دارد و در هفته پيش پروژه اينترنت چمداني را براي حمايت از فتنه گران كليد زد، پايگاه انگليسي بي بي سي خواهان عبور فتنه گران از جنگ اينترنتي و رسيدن به «عمل سياسي» و مخالفت خياباني شد.
بي بي سي فارسي كه طي دو سال گذشته تلاش كرده بود از خاكستر فتنه براي نظام طوفان بسازد و فقط ناكامي درو كرده است، روز گذشته به ناكارآمدي استفاده فتنه گران از اينترنت اعتراف كرد و نوشت: «افراد معترض به انتخابات رياست جمهوري دو سال پيش در ايران و منتقدان حكومت اين كشور، تاكنون از روش هاي مختلفي، از تظاهرات خياباني گرفته تا كمپين هاي اينترنتي، وبلاگ نويسي، تهيه و انتشار فايل هاي ويديويي با موبايل، براي اعتراض استفاده كرده اند، اما گروهي از منتقدان تاكيد مي كنند كه اين كار بيشتر موجب بي عملي معترضان شده، به طوري كه آنها را صرفا به يك كاربر معترض در مقابل كامپيوترها بدل كرده است و فوايد آن بسيار كمتر از زيانش در پيشبرد اهداف معترضان بوده است.»
بخش فارسي بي بي سي كه به شيوه موذيانه اي مخالفان را به عمل سياسي دعوت كرده و قصد آمدن مردم به كف خيابان ها آن هم در آستانه انتخابات مجلس را دارد اين پرسش را مطرح كرد كه: نظر شما در اين باره چيست؟ آيا شما با اين نظر موافقيد كه بهره گيري از فضاهاي مجازي و شبكه هاي اجتماعي معترضان را به كاربران بي عمل اينترنتي تبديل كرده است.
گفتني است روزنامه آمريكايي «يو.اس.اي.تودي» طي مقاله اي به قلم رابرت آدامز اعتراف كرده بود كه به علت وفاداري مردم ايران به نظام حكومتي خود، حضور اپوزيسيون در خيابان ها ناممكن است ولي تهيه گزارش و خبر از طريق سايت هاي اينترنتي ايرانيان مقيم آمريكا و اروپا- بخوانيد گزارش هاي جعلي- مي تواند براي افكار عمومي منطقه كه به ايران چشم دوخته اند مفيد باشد!!
رقص برهنه زنان اشرف جلوی مسعود رجوی
عضو سابق شوراي رهبري منافقين در ديدار با دختر بني صدر كه زماني همسر رجوي بوده است، گوشه اي از جنايات وي عليه زنان اين گروهك را افشا كرد. بتول سلطاني در اين ديدار گفت: «مسعود رجوي بعد از دادن هژموني به زنان و بركناري مردان در سطح كل شوراي رهبري و تصميم گيري هاي سازمان به مرور و بعد از طلاق هاي اجباري در اين سازمان اقدام به راه انداختن «حوض» و «رقص رهايي» كه رقص برهنه اعضاي زن شوراي رهبري در حضور وي مي باشد، پرداخت. خانم سلطاني براي خانم فيروزه بني صدر تشريح كرد كه مسعود رجوي حتي به تجاوز جنسي به زنان در سطوح بالاي فرماندهي و لايه اول زنان شوراي رهبري بعد از مريم و ادامه دادن اين روند با ساير زنان پرداخته است.»
گفتني است رجوي پس از فرار فضاحت بار به همراه بني صدر، در اقدامي فريبكارانه با فيروزه بني صدر ازدواج كرد. و با غروري احمقانه اعلام كرد كه مهريه اين ازدواج استقلال و آزادي ايران است!! اما چندي بعد رجوي راهي عراق شد و رسما به صورت مزدور در اختيار صدام قرار گرفت و به عنوان بخشي از ابواب جمعي ارتش عراق به جنايت آشكار عليه هموطنان خود دست زد.
هيچ مصلحتي ريختن آبروي افراد را توجيه نميكند
خبرگزاري فارس: يك فعال سياسي و مذهبي با تأكيد بر اينكه ميتوان بدون پا گذاشتن بر امور شرعي، جامعه را اصلاح كرد، گفت: هيچ مصلحتي ريختن آبروي افراد را توجيه نميكند.

حجتالاسلام والمسلمين عليرضا
پناهيان استاد حوزه و دانشگاه در گفتوگو با خبرنگار سياسي خبرگزاري فارس تصريح
كرد: استفاده از راه حلهاي عجولانه همواره منجر به بروز خطاهايي در رفتارهاي انسان
ميشود و اگر كسي قصد دارد مشكلات جامعه را حل و به مردم خدمت كند، بايد بداند كه
جز با رعايت موازين اخلاقي، اين كار ممكن نيست.
وي افزود: حتي اگر در اين
كار خدمتي هم باشد، خطاهاي بسياري در كنار آن رخ خواهد داد.
اين استاد
دانشگاه با بيان اينكه به هيچ وجه هيچ مصلحتي توجيه كننده خطاها نميشود، ادامه
داد: اگر هم در جايي بين دو حكم خدا ضرورت پرداختن به حكم مهمتر، بيشتر باشد، اين
مسئله نيز بسيار نادر است و اصلاً به آن اندازه گستردگي ندارد كه سبب بياخلاقي در
جامعه شود.
حجتالاسلام پناهيان با اشاره به فرازي از بيانات مقام معظم
رهبري پيرامون ضرورت حفظ آبروي افراد گفت: هيچ مصلحتي آبروريزي از افراد را توجيه
نميكند و بايد اين نكته را همواره به ياد داشت كه ميشود بدون پا گذاشتن روي
موازين شرعي، جامعه را اصلاح كرد.
وي با بيان اينكه حتي در قرآن كريم نيز
نامي از منافقان برده نميشود، تصريح كرد: نظر دين بر اين است كه مردم به وسيله
بصيرت، منافقين و جريانات منافقانه را بشناسند و ائمه هدي نيز اين مسئله را رعايت
ميكردند.
اين مبلغ ديني ادامه داد: درجه امنيت و آبرو در جامعه بايد بالا
حتي در مورد خطاكاران نيز بالا برود.
وي افزود: در بحث انتقاد نيز بايد گفت
كه گاهي فردي سخني را به صورت علني مطرح كرده و رفتاري آشكار داشته است كه ميتوان
اين صحبت يا رفتار آشكار او را نقد كرد و اين مجاز هم هست اما اگر خطاي كسي علني
نبوده چرا بايد اين خطا در برخي نقدها برملا شود؟
حجتالاسلام پناهيان
خاطرنشان كرد: حتي اگر با يك جاسوس يا منحرف فكري نيز مواجه ميشويم، چه دليلي دارد
كه غير از رفتارهاي علني او بياييم و خصوصيات اخلاقي و شخصياش را نيز بيان كنيم؟
اين استاد دانشگاه با تأكيد بر اينكه براي هر نوع افشاگري و نام بردن از
افراد متهم يا مجرم بايد منتظر تصميم بالاترين قواي نظام باشيم، گفت: در جامعهاي
كه حفظ آبروي مردم حرمت نداشته باشد، نميتوان عدالت را برقرار كرد.
وي در
همين زمينه با اشاره به روايتي از صدر اسلام گفت: هنگاميكه حضرت اميرالمؤمنين(ع) بر
عمر بن عبدود پيروز شدند، حتي با وجود اصرار برخي ياران، حاضر نشدند زره گرانقيمت
اين مشرك را از بدنش خارج كنند و به عنوان غنيمت بردارند و هنگاميكه رسول خدا(ص)
علت اين اقدام ايشان را جويا شدند، فرمودند كه به اين دليل كه عمر رئيس قبيلهاش
بوده و حرمت دارد، نخواستم حرمتش با اين كار بشكند.
حجتالسلام پناهيان با
بيان اينكه همينگونه رفتارهاي اخلاقي اميرالمؤمنين(ع) و رسول گرامي اسلام(ص) بوده
كه سبب بنيانگذاري دين اسلام شده است، خاطرنشان كرد: با تمسك به اصول اخلاقي پيش
رفتن دشوار است و در ظاهر انسان را ديرتر به مقصد ميرساند اما اين روش پايدار و
داراي كمترين آسيب است.
«پيدا و پنهان» با موضوع امنيت ملي بازنويسي شد
خبرگزاري فارس: سه فيلمنامه از مجموعه اپيزوديك «پيدا و پنهان» با موضوع امنيت ملي بازنويسي شد.

به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از
سايت خبري سيمافيلم، حسين ترابنژاد، نويسنده اين اثر با بيان اين مطلب، افزود:
بازنويسي دو فيلمنامه «چراغها را تو خاموش كردي» و «مترجم» همراه با مهدي
محمدنژاديان، امين بهروزي و فروغ فروهيده را بهتازگي به پايان رسانديم.
او
افزود: در اين دو داستان تلاش شده تا از منظر متفاوتي بازنويسي شده حتي يك سكانس
اكشن هم وجود ندارد.
ترابنژاد ادامه داد: داستان ديگري از اين مجموعه كه
بازنويسي آن به اتمام رسيده، «ثانيههاي جهنمي» نام دارد كه طرح اوليه آن را خودم
ارائه دادهام. اين قصه روايتگر ماجراي گروهي از سربازان حزب بعث عراق است كه
مأموريت پيدا ميكند تا در زمان سفر نخست وزير عراق به ايران، با ترور او ثابت كنند
كه در ايران امنيت وجود ندارد.
اين فيلمنامهنويس اظهار داشت: هر سه فيلمنامه
با مشاوره «مهدي ارگاني» نوشته شده و براي اعلامنظر نهايي و دريافت كد توليد به
مركز سيمافيلم ارائه شده است. همچنين براي بازنويسي دو داستان ديگر از اين مجموعه
به نامهاي «نقب شب» و «پشت دروازههاي شهر»، منتظر نظر گروه هستيم.
مجموعه
«پيدا و پنهان» به تهيهكنندگي محمدرضا عباسيان در گروه علمي-فرهنگي مركز سيمافيلم
تهيه و توليد ميشود.
اشميت تأثير مشكلات اقتصادي اروپا بر خانوادهها را تصوير ميكند
خبرگزاري فارس: هانس كريستيان اشميت فيلمساز آلماني فيلم جديد خود «همهاش همين است» را با حمايت مالي دولت مركزي جلوي دوربين ميبرد. اين فيلم تأثير مشكلات اقتصادي اروپا بر روي خانوادههاي معمولي را به نمايش ميگذارد.

به گزارش خبرگزاري فارس، نهاد
سينمايي BKM كه وابسته به دولت آلمان است يك كمك مالي 200 هزار يورويي به فيلم تازه
اشميت ميكند.
رقم دقيق هزينههاي توليد فيلم به صورت رسمي اعلام نشده ولي گفته
ميشود اشميت فيلم خود را با هزينهاي 4 ميليون دلاري ميسازد.
با آن كه رقم
كمك نهاد سينمايي BKM بالا نيست، ولي سازندگان آن از همكاري و همراهي مثبت دولت
ابراز رضايت كردهاند.
قصه اين درام اجتماعي درباره خانوادهاي است كه هنگام
ديدار پسر جواني از خانوادهاش در حومه شهر از هم پاشيده ميشود.
اين قصه تلاش
دارد تأثير مشكلات اقتصادي اروپا پس از بحران بينالمللي دو سال قبل را بر روي
خانوادههاي معمولي به نمايش بگذارد.
كمك مالي BKM بخشي از طرح اين نهاد براي
كمك به توليد حدود 10 فيلم سينمايي داستاني و مستند است.
رقم كلي حمايت اين
نهاد از محصولات سينمايي در هر سال حدود 3 ميليون دلار خواهد بود.
اشميت كار
فيلمسازي را از سال 1989 با ساخت چند مجموعه تلويزيوني و فيلم مستند شروع كرد.
او كه بيشتر در رشته مستند كار و فعاليت كرده،اولين فيلم بلند داستاني خود
«23» را در سال 1998 كارگرداني كرد.
اشميت تا به حال 11 كار سينمايي و
تلويزيوني داشته كه 5 تاي آنها فيلمهاي بلند داستاني بودهاند.
آخرين كار
سينمايي او تا به امروز مستندي درباره محيط زيست است كه در سال 2009 ساخت.
بحران آموزشي اخير آمريكا روي پرده سينما
خبرگزاري فارس: «من هنوز بلند ميشوم» درام اجتماعي و پرورشي جديد صنعت سينماست كه قصد دارد مشكلات و بحران آموزشي اخير آمريكا را مورد بحث و بررسي قرار دهد.

به گزارش خبرگزاري فارس، فيلمنامه
اين فيلم با الهام از بحران آموزشي اخير كشور آمريكا نوشته شده و به عنوان يك فيلم
مستقل جلوي دوربين ميرود.
ويولا ديويس بازيگر رنگين پوست سينما و مگي گيلنهال
در اين فيلم در نقش مادراني سختكوش و گرفتار بازي ميكنند كه عليه سيستمآموزشي
موضع ميگيرند. هدف آنها ايجاد تغيير در سيستم ادارهي مدرسه فرزندانشان در يك شهر
كوچك است اما تلاش سرسختانه اين دو مادر براي ايجاد تغييرات در سيستم آموزشي با
موانع و دستاندازهاي متعددي روبرو ميشود. در اين رابطه تعددي از معلمهاي مدرسه
هم با دو شخصيت اصلي قصه فيلم همراه ميشوند و موج اعتراضي به شهرهاي بزرگتر هم
ميرسد.
دانيل بارنز فيلمساز مستقل سينما «من هنوز بلند ميشوم» را كارگرداني
ميكند. فيلمنامه اريژينال فيلم را برين هيل نوشته است.
بخش مهمي از قصه فيلم
اختصاص به تبعيضاتي دارد كه نسبت به دانشآموزان رنگين پوست در مدارس آمريكا اعمال
ميشود.
به همين دليل ، تعداد زيادي از بازيگران فيلم از بين هنرمندان
سياهپوست انتخاب شدهاند.
كمپاني فوكس قرن بيستم «من هنوز بلند ميشوم» را در
آمريكاي شمالي پخش خواهد كرد.
طرح عدالتمحور ايجاد هشت منطقه فرهنگي در كشور به كجا رسيد؟
خبرگزاري فارس: با گذشت كمتر از دو سال از طرح وزارت ارشاد و معاونت سينمايي اين وزارتخانه مبني بر ايجاد هشت منطقه فرهنگي در كشور، هنوز اتفاق شايان ذكري در اين حوزه نيفتاده و اين طرح همانند بسياري از طرحها، به اجرا درنيامده است.

به گزارش خبرنگار سينمايي فارس، سال
88 با سر كار آمدن معاونت سينمايي فعلي، يكي از برنامههاي كلان اين معاونت در
راستاي عدالتمحوري دولت دهم و سياستهاي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، ايجاد هشت
منطقه فرهنگي در كشور عنوان و كم و بيش صحبتهايي درباره چگونگي اجراي اين طرح مطرح
شد.
«جواد شمقدري» معاون سينمايي وزارت ارشاد سال 88 نيز پيرو برنامههاي وزارت
ارشاد در اين زمينه، درباره اين طرح گفته بود: «بسياري از فيلمهاي توليد شده،
فيلمهاي ارزشمند و خوبي هستند و نمره خوبي هم ميگيرند اما مشكل مردم بيرجند يا
ايذه نيستند و حتي براي شهرستانهاي بزرگ نيز گرفتاريها و مشكلات و سوژههاي
استفاده شده در اين فيلمها آنچنان فراگير نيستند و ما نبايد 40 ميليون مخاطب ديگر
خود را فراموش كنيم.
وي راهكار حل اين مشكل را هم بيان كرد و افزود: بايد
عرصهاي ايجاد كنيم كه افراد بومي هر منطقه در خلق يك اثر سينمايي مشاركت داشته
باشند.
اين خبر براي علاقهمندان سينما در شهرستانهاي مختلف كشور كه با كمترين
امكانات فعاليت ميكنند، خبري خوشحالكننده و نويدبخش تحول در حوزه سينما بود.
معاونت امور سينمايي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، حدود 3 ماه پس از اين
گفتوگوي شمقدري، مباني اصلي طرح را هم به شرح ذيل اعلام كرد:
تشكيل شوراي
طرح و برنامهريزي در هر منطقه با حضور كارشناسان فرهنگي جهت تصويب فيلمنامه،
برآورد بودجه و صدور مجوز توليد.
الف) توليد يك يا دو فيلم سينمايي بر اساس
توافق معاونت با استانها
ب) توليد3 تا 5 فيلم سينمايي (نمايش خانگي) بر اساس
توافق معاونت با استانها
ج) توليد 5 تا 8 فيلم مستند بر اساس توافق معاونت با
استانها
د) توليد 7 تا 12 فيلم كوتاه داستاني بر اساس توافق معاونت با
استانها
در اين طرح پيشبيني بودجه هم شده است كه طي آن 60 درصد تعهدات
توسط معاونت امور سينمايي و 40 درصد توسط استانداران مناطق پرداخت خواهد شد.
موضوعات و طرحهاي فيلمهاي توليدي هم داراي شرايطي چون نيروي بومي در هر
منطقه، لوكيشن بومي در هر منطقه و در مناطق مرزي توليد مشترك با كشورهاي همسايه
عنوان شده بود.
با اين وجود پس از گذشت كمتر از دو سال از ارائه اين طرح، هنوز
اتفاق خاصي در اين حوزه نيفتاده و گويا اصلا شوراي طرح و برنامهريزي هر منطقه
تشكيل نشده كه بخواهد فيلمي توليد كند.
بر اساس گزارش فارس، اگر قرار باشد يك
يا دو فيلم سينمايي، 3 تا 5 فيلم ويديويي، 5 تا 8 فيلم مستند و 7 تا 12 فيلم كوتاه
داستاني [با اين قيد كه نيرو و لوكيشن بومي در آن مورد استفاده قرار گيرد] توليد
شود، اتفاقات خوبي خواهد افتاد و عدالتمحوري به معناي واقعي در حوزه سينما ايجاد
ميشود.
از طرف ديگر با اجراي اين طرح، شاهد اشتغالزايي در شهرستانها هم
خواهيم بود اما اينكه چرا اين طرح تاكنون به مرحله اجرا نرسيده، سوالي است كه بايد
مسئولان معاونت سينمايي به آن پاسخ دهند.
از سوي ديگر «جواد آرينمنش» عضو
كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي چندي پيش در گفتوگويي اعلام كرده بود كه تنها 25
درصد از بودجهاي كه براي ارتقاي فرهنگ در استانها اختصاص پيدا كرده، در استانها
هزينه شد و مابقي به پرداخت يارانهها تخصيص پيدا كرد.
شايد يكي از دلايل اين
امر هم بحث هميشگي نبود «بودجه» است كه مديران پيش از هر چيزي آن را مطرح ميكنند
تا توجيه كارهاي نكردهشان باشد.
احتمالا اين بار هم همين جواب شنيده ميشود
كه استانداران و يا حتي خود معاونت سينمايي به دليل نبود بودجه و اختصاص پيدا كردن
آن به پرداخت يارانهها نتوانستند وارد حوزه اجرا شوند و همانند بسياري از طرحهاي
ديگر كه فقط اخبار اوليه آن به گوشمان ميرسد، اين طرح هم فقط در حد حرف باقي
ميماند و به فراموشي سپرده ميشود.
گويا باز آش همان آش و كاسه همان كاسه است
و بايد بار ديگر شاهد تفكر فيلمسازان تهراني در لوكيشنهاي آپارتماني باشيم.
بهزاد: كودك در سينماي ايران دست كم گرفته ميشود
خبرگزاري فارس: كارگردان فيلمهاي «دره شاپركها» و «كاكلي» گفت: در سينماي ايران كودك دست كم گرفته ميشود، اين در حالي است كه آيندهسازان سينماي ايران همين كودكاني هستند كه كمترين بها به آنها داده ميشود.

فريال بهزاد در گفتوگو با خبرنگار
سينمايي باشگاه خبري فارس "توانا "، در پاسخ به اين سؤال كه با توجه به فعاليت
ناتمام گروه سينمايي كودك و نوجوان در دهه 60 و زنگ سينما در سال گذشته، در خصوص
ركود اكران سينماي كودك و راهكارهاي احياي اين سينما بيان داشت: به طور كلي در
دنيا، سينماي كودك ازاهميت خاصي برخورداراست چراكه اهميت به كودك يعني اهميت به نسل
آينده يك مملكت است، اما اين اواخر در ايران توجه خاصي به سينماي كودك ديده
نميشود.
وي در ادامه خاطر نشان كرد: زماني قراربود، سازمان آموزش و پرورش يك
روز در هفته "زنگ سينما " و "زنگ تئاتر " را در دروس دانشآموزان جاي دهد اما اين
اتفاق نيافتد، در ضمن بسياري از صاحبان فيلم هاي كودك نيز اظهار آمادگي كرده بودند
كه در سانسهاي صبح براي كودكان اكران نيم بها، يك سوم قيمت و حتي رايگان داشته
باشند تا حداقل مخاطبان اصلي اين نوع فيلمها به ديدن آثار بنشينند اما متأسفانه
آموزش و پرورش هماهنگيهاي لازم را انجام نداد و اين اتفاق خوشايند انجام نشد.
كارگردان فيلم «دره شاپركها» اظهار داشت: هم اكنون فيلمهايي كه در ژانر كودك
ساخته ميشوند به دليل اينكه هيچ اكراني به آن داده نميشود و اكثر اكرانها به
سينماي بزگسال اتخصاص مي يابد، از يادها رفتهاند.
بهزاد تأكيد كرد: زماني كه
گروه سينمايي كودك و نوجوان وجود داشت، شور و حال خاصي در كل جريان اكران حاكم بود،
حتي داخل و بيرون اين سالنهاي سينما مطابق با روحيات كودكان تزئين مي شد.
وي
درادامه گفت: اما هم اكنون در برپايي جشنواره كودك و نوجوان نيز ترديد وجود دارد و
اگر سينماگري درباره كودكان فيلم ميسازد تمام تلاش وي، رساندن فيلم به جشنواره است
و بس و اميدي براي اكران آن ندارد و بسياري از فيلمسازان كودك، به ژانرهاي ديگر
سينما تمايل پيدا كردهاند.
كارگردان «كاكلي» در ادامه اذعان داشت: نكته قابل
بحث ديگر عامل عدم تكنولوژي لازم در سينماي كودك است چراكه فيلمسازان بايد توجه
داشته باشند كودكاني مخاطب فيلمهاي آنان هستند كه فيلمي چون «هري پاتر» را
ديدهاند و فيلمهاي سينماي كودك ما بايد پاسخگوي نسلي كه در قرن بيستويكم زندگي
مي كنند باشد اما حقيقتاً سينماي كودك ايران در خصوص تكنولوژي درجا ميزند.
اين
كارگردان در ادامه بيان داشت: راهكاريي نيز در احياي سينما كودك وجود دارد، مي توان
فيلمهاي خوش ساخت قديمي مانند «اشكها و لبخندها»، «گلنار» و ... را دوباره، براي
نسل جديد اكران كرد و يقيناً، اين فيلمها به دليل خوش ساخت بودن و تاريخ مصرف
نداشتن آثار كودك با استقبال خوبي مواجه خواهند شد.
وي در ادامه گفت: بنده به
خاطر دارم گروه جديد سينمايي كه وارد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي شد روزنامهها
تيتر بزرگي مبني بر ساخت هزار سالن سينما زدند اما نه تنها اين تعداد سالن سينما
ساخته نشد، در حق سينما نيز كار چندان مهمي انجام نشد، حال با وجود اين شرايط
ميتوان از سالنهاي زيادي كه آموزش و پروش دارد براي اكران فيلمهاي كودك استفاده
كرد و حتي با ويدئو پروژكتور فيلم كودك را براي مخاطبان اصلي آن به نمايش در آورد.
كارگردان «مرد نامرئي» در پايان گفت: متأسفانه در سينماي ايران كودك دست كم
گرفته ميشود و هر زماني كه فيلمي قرار است در خصوص كودك ساخته شود اين طور تصور
ميشود كه هيچ توليد فكر و تجهيزات خاصي لازم نيست و كسري بودجهها نيز به اين بخش
اختصاص مييابد و متأسفانه سيما و سينما در عرصه كودك در ورطه تكرار و تلقيد گرفتار
است اين در حالي است كه آيندهسازان سينماي ايران همين كودكاني هستند كه كمترين بها
به آنها داده ميشود.
ضرغامي «راديو نمايش» را فردا افتتاح ميكند
خبرگزاري فارس: شبكه راديويي نمايش فردا (6 تيرماه) توسط ضرغامي(رئيس رسانه ملي) افتتاح ميشود.

به گزارش خبرگزاري فارس، محمود
زندهنام رييس مركز هنرهاي نمايشي و راديو نمايش با بيان اين مطلب افزود: امسال در
آستانه عيد مبعث، راديو نمايش به مشتاقان و علاقهمندان هنرهاي نمايشي اهدا خواهد
شد.
وي گفت: ساختار پيچيده و جذاب نمايش در شبكه راديويي به گونهاي است كه ذهن
خيالانگيز مخاطب را به دنياي جديدي دعوت ميكند كه در هيچ كجاي ديگر و با هيچ
رسانه ديگري نميتوان به آن رسيد.
بر اساس اين خبر؛ راديو نمايش دوشنبه 6 تير
ماه 1390، با حضور رئيس رسانه ملي، معاون صدا، اساتيد دانشگاه، هنرمندان، معاونين و
مديران سازمان در استوديو شماره 1 واقع در ساختمان شهداي راديو، افتتاح خواهد شد.
برنامههاي راديو نمايش هر روز از ساعت 17 تا 24 و تكرار آن از ساعت 12 شب الي
6 صبح روز بعد روي موج اف ام، فركانس 5/107 پخش خواهد شد.
تصويربرداري اپيزود دوم «مانده از آسمان» آغاز شد
خبرگزاري فارس: تصويربرداري اپيزود دوم «مانده از آسمان» با روايتي از راهيان نور آغاز شد.

به گزارش خبرگزاري فارس، مجري طرح
تله فيلم سينمايي «مانده از آسمان» با بيان اينكه تصويربرداري داستان دوم اين تله
فيلم سينمايي از اول تيرماه امسال آغاز شده است، گفت: از نيمه دوم خردادماه
تصويربرداري اپيزود اول در آبادان و يادمانهاي راهيان نور و منطقه اروند كنار و
ديگر لوكيشنها تصويربرداري شد و تصويربرداري اپيزود دوم و سوم تا 25 تير ماه به
طول ميانجامد.
بنابراين گزارش، تله فيلم سينمايي مانده از آسمان با نام اوليه
"آخرين وصيت " به سفارش سازمان اردويي راهيان نور و گردشگري بسيج، اواخر اسفند 1389
مجوز توليد گرفت و از نيمه دوم خرداد ماه در آبادان و يادمانهاي راهيان نور و
منطقه اروند كنار و ديگر لوكيشنهاي ديده شده در حال تصويربرداري است و تا 25 تير
ماه تصويربرداري آن به طول ميانجامد.
يوسف خزايي ادامه داد: سياستهاي
چهارگانهاي كه از سوي رهبر فرزانه انقلاب اسلامي براي دوره جديد مديريت سازمان
صداوسيما طرح شده به طور جامع در برنامهسازيهاي مربوط به راهيان نور وجود دارد و
همان سياستها، سياست اصلي و راهبردي راهيان نور كه اميد، آگاهي، دين و اخلاق است،
از ويژگيهاي ارزشمند و بارز كاروان راهيان نور است.
وي افزود: راهيان نور از
حركتهاي فرهنگي موثر در ساليان اخير بوده كه با استفاده از گنج عظيم دفاع مقدس
توانسته جاي خود را در ميان گروههاي مختلف اجتماعي باز كند. بنا بر اين به نظر
ميرسد اين حركت تاثيرگذار فرهنگي هنوز گوشهها و عرصههاي ناشناختهاي دارد و هنوز
نتوانسته به عنوان يك حركت اجتماعي موثر و ناب فرهنگي و لايي همه ظرفيتهاي خود را
آزاد سازند.
وي اضافه كرد: راهيان نور كه بنا به فرمايش رهبر فرزانه انقلاب از
اثرگذارترين حركتهاي فرهنگي كشور است بايد به لحاظ فرآيند تبليغات و انتشار آن
مورد آسيب شناسي قرار گيرد كه توليد فيلمهاي سينمايي و سريالهاي تلويزيوني ابزار
مناسبي براي انتقال صحيح فرهنگ راهيان نور است.
مجري طرح اين تله فيلم خاطرنشان
كرد: توليد فيلم سينمايي مانده از آسمان كه با رويكرد عميق به دستاوردهاي فردي و
اجتماعي كاروانهاي راهيان نور ميپردازد، ميتواند گامي موثر در اصلاح فرآيند
تبليغات و نشر ترويج ارزشهاي دفاع مقدس به شمار آيد.
بنا بر اين گزارش، اين
تله فيلم به كارگرداني محمدرضا آهنج و تهيهكنندگي محمدرضا شرفالدين، از نيمه دوم
خردادماه كليد خورده و به مناسبت فرارسيدن هفته دفاع مقدس از شبكه يك سيما، شبكه
جام جم و المنار پخش خواهد شد.
اين تله فيلم با اجراي عوامل زير ساخته ميشود:
نويسنده فيلمنامه: هومان فاضل، كارگردان: محمدرضا آهنج، بازيگران: اپيزود اول:
پژمان بازغي، ماهچهره خليلي، اپيزود دوم: بهرام ابراهيمي، بهناز توكلي، اپيزود
سوم: امير آقايي، آتنه فقيهنصيري، اميررضا آهنج، هستي مهدويفر، مدير توليد:
فرحناز حسيني، برنامهريز و دستيار اول كارگردان: شكيل مظفري، مدير تصويربرداري:
فرشاد گلسفيدي، طراح صحنه: ولي خزايي، طراح لباس: شهين صالحي، مدير گريم: مهري
شيرازي، مدير تداركات: شهرام صمدي، منشي صحنه: ليلا ستايش، دستيار دوم كارگردان:
عليرضا فرد، تهيه كننده: محمدرضا شرف الدين، مجري طرح: يوسف خزايي، سفارش دهنده:
سازمان اردويي راهيان نور و گردشگري بسيج، شبكه پخش كننده: شبكه اول سيما، شبكه جام
جم، شبكه المنار.
«مهمان ويژه» 20 تير ماه كليد ميخورد
خبرگزاري فارس: پيش توليد فيلم ويدئويي «مهمان ويژه» به كارگرداني سيداسماعيل جلالي آغاز شد و 20 تيرماه فيلم در خانهاي ويلايي جلوي دوربين ميرود.

سيد اسماعيل جلالي كارگردان در
گفتوگو با خبرنگار راديو و تلويزيون فارس گفت: به تازگي پيش توليد فيلم را آغاز
كرديم و با انتخاب ويلايي در منطقه كامرانيه اميدواريم بتوانيم 20 تيرماه فيلم را
جلوي دوربين ببريم.
وي درباره داستان فيلم توضيح داد: فيلم داستاني معمايي دارد
و روند داستان به گونهاي است كه تا آخرين لحظات مخاطب را به خوبي با خود درگير
ميكند.
فيلمنامه فوقالعاده سختي است حدود 90 درصد داستان در يك خانهاي
ويلايي و كاخ مانند خواهد گذشت و ما با حضور راننده آژانس و مسافر با 5 زوج ساكن
اين خانه آشنا خواهيم شد.
طبق برنامهريزي انجام شده تصويربرداري در تهران و
حدود 20 جلسه به طول خواهد انجاميد. حدود 12 روز گروه در ويلا مشغول تصويربرداري
خواهند بود و مابقي صحنهها در خانه راننده آژانس (مهدي اميني خواه) و خيابانهاي
تهران ضبط خواهد شد.
فيلمنامه «مهمان ويژه» توسط سينا سعيد وزيري نوشته شده و
داستانش درباره راننده آژانسي است كه يك مسافر مهم را به يك ويلا ميرساند، وقتي
مسافر از او كمكي ميخواهد در مقابل يك عمل انجام شده قرار ميگيرد و...
در اين
فيلم جعفر دهقان، مهدي امينيخواه، زهرا اويسي، شهراد وثوقي، پرستو صالحي، ليلا
بوشهري، كامران دهقان، سيما مطلبي، جواد عاقبتبين، اكبر آبديده و... با معرفي وحيد
وفايي به ايفاي نقش ميپردازند.
تعدادي از عواملي كه در ساخت فيلم همكاري
دارند، عبارتند از:
نويسنده فيلمنامه: سينا سعيد وزيري/ تهيهكنندگان: مجيد
وعلي پاكدامن/ كارگردان: سيد اسماعيل جلالي /مجري طرح: محمدتقي كاسه ساز (موسسه
طلوع سبز انتظار)/ مديرتصويربرداري: هومن سلماسي/ مديرصدابرداري: آرش برومند/
موسيقي: اميد رهبران/ دستيار اول كارگردان و برنامهريز: امين اقبالزاده/ طراح
صحنه و لباس: مصطفي منفرد/ طراح گريم: مرتضي زاهدي/ منشي صحنه: سميه شهرابي/
مديرتوليد: حسن پاكدامن/ مديرتداركات: مرتضي خسرويمجد
سيد اسماعيل جلالي پيش
از اين ساخت دو تله فيلم «جورچين» و «دنياي گمشده» را تجربه كرده است.
تصويربرداري فيلم ويدئويي «آشيانه در باد» به پايان رسيد
خبرگزاري فارس: تصويربرداري فيلم ويدئويي «آشيانه در باد» به كارگرداني منوچهر مصيري و تهيهكنندگي سيد جواد قاضي روز گذشته به پايان رسيد.

به گزارش خبرنگار راديو و تلويزيون
فارس، تصويربرداري فيلم ويدئويي «آشيانه در باد» روز گذشته با ضبط تصاويري در
اتوبان پاكنژاد به پايان رسيد هنوز تدوينگري براي فيلم مشخص نشده است.
در
آخرين روز تصويربرداري مهدي سلوكي و مليحه رخشاني جلوي دوربين رفتند.
طبق
برنامه ريزي انجام شده تصويربرداري طي 27 جلسه در تهران و در لوكيشنهاي مختلف از
جمله خانه، بيمارستان، مغازه و خيابانهاي تهران به طول انجاميد.
فيلمنامه توسط
عباس نادري نوشته شده و داستان دختر و پسري جوان را روايت ميكند كه قصد ازدواج با
يكديگر را دارند اما در آزمايشات ازدواج مشخص ميشود آنها نميتوانند با يكديگر
ازدواج كنند...
در اين فيلم كاوه سماك باشي، مريم سلطاني، عنايت بخشي، صديقه
كيانفر، مليحه رخشاني و با حضور مهدي سلوكي به ايفاي نقش ميپردازند.
تعدادي از
عواملي كه در ساخت فيلم همكاري دارند، عبارتند از:
نويسنده فيلمنامه: عباس
نادري/ كارگردان: منوچهر مصيري/ تهيهكننده: سيد جواد قاضي/ مديرتصويربرداري: سيد
محمد قاضي/ صدابردار: حميد اسلامي/ طراح گريم: حسين صالحيان/ طراح صحنه و لباس:
صفورا صفاري/ مديرتوليد: هوشنگ حمزهاي/ دستيار اول كارگردان و برنامهريز: حميد
كاوياني/ جانشين توليد: حيدر يزدان خواه/ مدير تداركات: احد شيرين زاده / منشي
صحنه: نسيم مرادي.
81 کاندیدای مشترک انحرافیها با فتنه گرها
جانشین سابق نماینده ولی فقیه در سپاه با اشاره
به اینکه شاخصهای جریان فتنه با 100 نفر برای انتخابات آینده مجلس مذاکره
کردهاند، اظهار داشت: 81 نفر از این 100 نفر اعلام کردهاند که رئیس جریان انحرافی
نیز با آنها مذاکراتی داشته که رئیس جریان انحرافی نیز با آنها مذاکراتی
داشته که این نشانگر یکی بودن اهداف مشترک آنها است.
حجتالاسلام مجتبی
ذوالنور، عصر دیروز در نشست تیرماه جامعه اسلامی مهندسین با بیان اینکه دشمنان
انقلاب اسلامی و اسلام در اهداف خود ثابت هستند و تغییر هدف ندادهاند، اظهار
داشت: اگر تغییری باشد در عرصه استراتژی و تاکتیک است.
وی افزود: اگر دیدگاه
جمهوریخواهان و دموکراتها در آمریکا نسبت به جمهوری اسلامی ایران را بررسی کنیم،
ممکن است در بعد عملی و برخورد تفاوتهایی باشد ولی در اسقاط نظام تردیدی ندارند.
جانشین سابق نماینده ولی فقیه در سپاه با اشاره به تحریک منافقین توسط غرب گفت:
آنها گروهکهایی را به جان مردم انداختند که در ترورهای مختلفی نقش داشتند.
16 هزار و 800 شهید ترور داریم
ذوالنور با
بیان اینکه در کشور 16 هزار و 800 شهید ترور داریم، تصریح کرد: وقتی به ماهیت
جریانهای ترور نگاه میشود، همه سر در توبره غرب و بعضا شرق دارند.
وی تلاش
دشمن برای براندازی نظام از طریق تهدیدات سخت، تحمیل جنگ هشت ساله، عملیات روانی
گسترده و تحریم اقتصادی را از جمله اقدامات دشمن برشمرده و گفت: بعد از 32 سال اگر
نتوانستند تغییر از برون را محقق کنند با توجه به اینکه اهدافشان ثابت است، سقوط
نظام از درون را هدف قرار دادهاند.
جانشین سابق نماینده ولی فقیه در سپاه با
اشاره به اینکه گستردگی جبهه علیه نظام جمهوری اسلامی ایران فراتر از جنگ فرهنگی
است، اظهار داشت: در جنگ تحمیلی دو نوع جنگ داشتیم یکی جنگ رو در رو بود که نمونه
آن را در عملیات بدر و والفجر داشتیم و نوع دوم جنگ برون مرزی بود که در آن از
علائم و نشانههای دشمن برای نفوذ استفاده میشد.
دشمن از تغییر از
برون نتیجه نگرفته است
این کارشناس مسائل سیاسی افزود: دشمن از
تغییر از برون نتیجه نگرفته و تغییر از درون را در دستور کار خود قرار داده است و
با ژست طرفداری از مردم، کلمات جذاب و دلنشین وارد میدان میشود.
وی ادامه داد:
آنها از الفاظ و شیوههایی استفاده میکنند که مردم آنها را از خود ببینند و
بپذیرند، بنابراین نفاق و دورویی روش جدید دشمن است.
امام زمانها
و "خدا "های زیادی در زندان داریم
جانشین سابق نماینده ولی فقیه
در سپاه با بیان اینکه با رشد فناوریهای جدید گروهها میتوانند قدرت پیشروی خود
را افزایش دهند، تصریح کرد: در عرصه فرقهسازی شاهد تجدید حجتیه هستیم و اکنون امام
زمانها و خداهای زیادی داریم که در زندانها هستند.
ذوالنور ادامه داد: برای
نمونه فردی که از نیروهای مسلح اخراج شده با ادعای امام زمانی مریدان زیادی را به
خود جذب کرده و بعد از آن با ادعای خدایی آدمهایی را اطراف خود دارد که جلوی وی
هفت الی هشت ساعت سجده میکنند.
وی افزود: برخی سیدی ظهور را میسازند و
میگویند مقام معظم رهبری سید خراسانی است در حالی که کسی نمیتواند به قطع بگوید
ایشان سید خراسانی است.
پیشگویان زمان ظهور امام زمان، دروغگو
هستند
این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه کسانی که وقت ظهور
را پیشبینی میکنند دروغگو هستند، گفت: در یکی از کتابهای انحرافی از علائم ظهور
این گونه بیان شده که در منطقه دو عبدالله خواهد بود که اکنون نیز دو عبدالله داریم
یکی در اردن و دیگری در عربستان است.
جانشین سابق نماینده ولی فقیه در سپاه با
اشاره به تلاش عدهای برای دعوت از ملک عبدالله، پادشاه اردن به ایران گفت: آنها
تلاش میکردند با جاذبههای گردشگری رغبتی در وی ایجاد کنند و در آبگرم سرعین
ببینند که آیا وی دارای علایم سفیانی است یا نه؟
جریان انحرافی
خطرناکتر از همه جریانات تاریخ انقلاب است
ذوالنور با بیان اینکه
جریان انحرافی در تاریخ انقلاب اسلامی بیسابقه بوده و خطرناکتر از همه جریانات
است، گفت: این جریان حتی از جریانهایی مثل ملی مذهبیها، حاکمیت افراطیون در دوره
اصلاحات، منافقین و حجتیهها، خطرناکتر است.
وی ادامه داد: بر اساس مبنای فکری
حجتیه در دوران ظهور هر نوع حکومتی جائر است لذا برای حفظ ظاهر هم که شده باید از
حکومت فاصله بگیرند ولی جریان انحرافی علاوه بر همه انحرافات حجتیه قدرت و ثروت را
نیز در اختیار دارد.
جانشین سابق نماینده ولی فقیه در سپاه با بیان اینکه ادعا
میکنم در دوران اصلاحات هیچ یک از آرمانهای انقلاب، اهداف امام و ارزشهای انقلاب
از حمله محفوظ نماند، گفت: در دوران اصلاحات 8 هزار ساعت سخنرانی دارم که در آنها
به حملاتی که به ارزشها شده پاسخ دادهام.
خاتمی گفت که بهترین
مکتب برای حکومت لیبرالیسم است
وی با بیان اینکه مبنای فکری اصلاح
طلبان لیبرالیستی بود، اظهار داشت: رحیم پور ازغدی در رابطه با دیدار خود با خاتمی
میگوید که دفتر خاتمی از من دعوت کرد و و در دیداری که با خاتمی داشتم وی به من
گفت که مباحث شما ریشه در سوسیالیسم دارد.
وی افزود: ازغذی در پاسخ خاتمی گفته
بود بحث شما یکطرفه است تفکرات شما نیز لیبرالیستی است و خاتمی گفته بود به یقین و
باور رسیدهام که تنها مکتبی که میتوانددر حکومتها جوابگو باشد لیبرالیسم
است.
این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه راس تابلوی اصلاح طلبان ناکارآمدی
دین در جامعه بود، اظهار داشت: مردم اصلاحطلبان را زودتر میشناختند ولی جریان
انحرافی شعارها و اقداماتی پررنگتر از انحرافات اصلاح طلبان را دارد و از طرفی
دیگر رنگ دین به خود زده است.
وی افزود: جریان انحرافی ژست دین دارد، نمیخواهم
جسارت به رئیس جمهور کنم و علیرغم اینکه از حامیان دولت هستم ممکن است رئیس جمهور
در جایی سخنرانی کند و بگوید من مخالف ولایت فقیه نیستم و نمیشود چنین انگی به من
زد.
جریان انحرافی منکر ولایت فقیه نیست
ذوالنور
تصریح کرد: ولایت فقیه دارای ابعاد اعتقاد نظری و التزام عملی است، آقایان منکر
ولایت فقیه نیستند و راس جریان انحرافی نیز منکر ولایت فقیه نیست بلکه آنها معتقند
با توجه به غیبت صغری که در آن حضرت ولیعصر (عج) رخ مینماید نیابت بیمعنی است.
وی اضافه کرد: جریان انحرافی معتقد است دوران ظهور اصغر که علائم آن اشکار شده
است کسانی میتوانند با امام زمان(عج) ارتباط داشته باشند، لذا معتقدند رئیس جریان
انحرافی با امام زمان(عج) ارتباط دارد.
جانشین سابق نماینده ولی فقیه در سپاه
ادامه داد: برخی در سالگرد رحلت امام سر و دست میشکستند تا به عربستان بروند و از
غافله امام زمان جا نمانند کما اینکه رئیس جریان انحرافی در اظهار نظری گفت که در
14 خرداد اتفاقی میافتد که دهن منتقدین بسته میشود.
وی با بیان اینکه جریان
انحرافی منکر ولایت فقیه در نظر نیست، گفت: آقای صفار هرندی میگوید در جلسهای بحث
میشد که ادغام در فلان جا خلاف نظر رهبری است ولی رئیس جمهوری گفت این حکم است،
این حکم را راس جریان انحرافی از امام زمان میگرفت.
جریان انحرافی
مردم را به سه دسته تقسیم کردهاند
ذوالنور با بیان اینکه فضای
جامعه ظرفیت طرح مسائلی را ندارد، تصریح کرد: جریان انحرافی معتقد است که مردم سه
دسته هستند گروه اول ولایتیها و همان 7 میلیون رایی هستند که به ناطق نوری رای
دادند، این سخن صددرصد غلط است برای اینکه رسانههای بیگانه اقرار داشتند که در 9
دی بیش از 40 میلیون به خیابانها آمده و از ولایت حمایت
کردند.
کسی که رای میدهد مشروعیت نظام را قبول دارد
وی با اشاره به اینکه کسی که رای میدهند مشروعیت نظام را قبول دارد، گفت:
گروه دوم از نظر این جریان ضدانقلابی هستند که عدهشان کم نیست ولی این حرف نیز
غلط است چون در مقایسه با انبوه مردم عددی نیستند.
جانشین سابق نماینده ولی
فقیه در سپاه گروه سوم را عامه مردم عنوان کرد و گفت: جریان انحرافی میگوید عامه
مردم به انقلاب معتقدند ولی در عمل میخواهند مشروبات الکلی مصرف کنند با حجاب
خانمها کاری نباشد و به طور کلی حکومتی میخواهند که کاری به کارشان نداشته باشند.
وی افزود: اینها با این نوع نگاه به گروه سوم، دیگر نیازی به ولایت فقیه
ندارند و متاسفانه نوع حرکتی که اکنون می شود در این راستا است.
ذوالنور ادامه
داد: این جریان سه سال پیدرپی است که تصمیم گرفته میشود سران کشورهای فارسی زبان
به برای جشن نورزو به تخت جمشید دعوت شوند و سه سال است که رهبری باید مخالفت کنند
تا این اتفاق نیفتد؛ در مورد تحولات منطقه نظر رهبری بیداری اسلامی است و این جریان
بیداری مردمی را در مقابل نظر رهبری مطرح می کنند.
در آینده حلقه
وحدت جریان انحرافی و فتنه شکل میگیرد
وی با بیان اینکه متاسفانه
یک گره تلخ در آینده شکل خواهد گرفت، گفت: این گره تلفیق و جوش جریان انحرافی با
جریان فتنه است.
جانشین سابق نماینده ولی فقیه در سپاه با اشاره به اینکه
شاخصهای جریان فتنه با 100 نفر برای انتخابات آینده مجلس مذاکره کردهاند، اظهار
داشت: 81 نفر از این 100 نفر اعلام کردهاند که رئیس جریان انحرافی نیز با آنها
مذاکراتی داشته که این نشانگر یکی بودن اهداف مشترک آنها است.
وی ادامه داد:
آقای زیبا کلام اخیرا گفته که مشایی با جریان اصولگرایی فرسنگها فاصله دارد و
درباه فتنه چیزی نگفته و شخصیتی قابل احترام است؛ سعید حجاریان نیز گفته که اگر
احمدینژاد مشایی را برای انتخابات آتی ریاست جمهوری کاندید کند ما مشکلی برای
ائتلاف نداریم.
ذوالنور با بیان اینکه این دو جریان به هم نزدیک میشوند، تصریح
کرد: فکر می کنم در آینده نزدیک به هم خواهند رسید و ممکن است شرایط غیرعلنی خود را
علنی کنند.
اصلاحطلبان با تاکتیکهای مختلفی به دنبال ایفای نقش
در مجلس آینده هستند
وی افزود: اصلاحطلبان با تاکتیکهای مختلفی
به دنبال این هستند تا در مجلس آینده نقش ایفا کنند.
جانشین سابق نماینده ولی
فقیه در سپاه بیان داشت: تفرقه در اصولگرایی، متعدد کردن کاندیداها، به میدان آوردن
افراد ناشناخته و نسوخته و مطرح کردن دانه درشتها در شهرهای کوچک از جمله
برنامههای اصلاح طلبان برای تسلط بر مجلس آینده است.
عزل وزیر
اطلاعات به منظور بستن کانال شورای نگهبان بود
وی با اشاره به
برنامه جریان انحرافی برای فرستادن 150 نماینده به مجلس آینده، گفت: عزل وزیر
اطلاعات به منظور بستن کانال شورای نگهبان بود.
ذوالنور ادامه داد: برخی از
مسئولان استانی در دیدار با بنده اظهار داشتهاند که ارقام دهها میلیاردی برای
کارهای فرهنگی استانها تخصیص یافته ولی به استان ها واریز نشده و معلوم نیست در
کجا خرج شده است که در این زمینه سئوالاتی از مسئولان مطرح است.
وی همچنین گفت:
هزینه کردن برای مجلس آینده برای این است تا از امکانات مجلس استفاده شود. دلیل
اینکه رهبری در دیدار با نمایندگان فرمودند نمایندگان از کانونهای قدرت و ثروت
فاصله بگیرند این است که ایشان این خطر را احساس میکنند.
جانشین سابق نماینده
ولی فقیه در سپاه در ادامه این جلسه با تایید سئوال یکی از اعضا مبنی بر برنامه
جریان انحرافی برای تشکیل ارتش 20 میلیونی اظهار داشت: در عرصه بسیج دارند
پیشآهنگی را تقویت میکنند که کارکردش برای انتخابات است.
وی درباره اظهارات
آیتالله عبدالنبی نمازی، امام جمعه کاشان با بیان اینکه وی فردی عادل، متقی و صادق
است، گفت: تردیدی در صداقت ایشان نیست و مطالب از منابع مختلف به وی میدهند و
ایشان مطالب را نقل کرده و خیلی از حرفها درست، ولی بخشی که نقل شده بود رهبری
فرموده با همه برخورد شود ولی با رئیس جریان انحرافی کاری نداشته باشید درست
نیست.
وزن جریان انحرافی در دولت سنگین نیست
جانشین سابق نماینده ولی فقیه در سپاه درباره میزان همراهی وزرای دولت دهم
با رئیس جمهور، تصریح کرد: وزن این جریان در دولت خیلی سنگین نیست، بدنه کلی دولت
با نظام و ولایت است در دوران دورکاری رئیس جمهور خیلی از وزراء به دنبال نظر رهبری
بودند که اگر آقا اذن بدهند در مسئولیت خود بمانند.
وی در پاسخ به سئوالی
پیرامون اتحاد فتنه گران با جریان انحرافی، اظهار داشت: فضای فعلی کشور به نفع
جریان انحرافی و جریان فتنه نیست و این دو در بدنه مردم نفوذی ندارد.
ذوالنور
اضافه کرد: اگر خاتمی مقابل ولی فقیه میایستاد یا کروبی و موسوی رئیس جمهور
میشدند و قهر 11 روزه میشد همان روز اول کشور را به آشوب میکشاندند ولی این
اتفاق نیفتاد و نگاه مردم به این بود که رهبری چه مسیری را ترسیم
میکنند.
در صورت آغاز سفرهای استانی، شعارهای مردم جور دیگری
خواهد بود
وی تصریح کرد: دلیل اینکه رئیس جمهور نمیتواند به
سفرهای استانی برود این است که شعارهای مردم جور دیگری خواهد بود و در صورت استقبال
نیز مردم شعارهای بصیرت و رها کردن مشایی را خواهند داد.
جانشین سابق نماینده
ولی فقیه در سپاه پاسداران درباره تفاوت سرعت برخورد نظام با دو جریان انحرافی و
فتنه نیز تاکید کرد: جریان فتنه به مردههای سیاسی تبدیل شدهاند و سران فتنه این
را میخواستند که دستگیر شده و تبدیل به قهرمان شوند، ولی جریان انحرافی چون قدرت و
ثروت را در دست دارند اگر نظام وارد نمیشد اختاپوسوار همه جا را در دست
میگرفت.
رضایی در انتخابات با اقبال اجتماعی روبهرو
نبود
وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اشتباه اصولگرایان در انتخابات
ریاست جمهوری نهم، اظهار داشت: به هیچ وجه اشتباه نشده، برای اینکه 4 گزینه بیشتر
نداشتیم یک گزینه رضایی بود که بارها خود را آزموده و فضای اجتماعی به گونهای نبود
که با اقبال صندوقها روبه رو شوند و اگر افراد سرمایهگذاری میکردند شانس کسانی
را که در جبهه اصولگرایی نبود را تقویت میکرد و دو گزینه دیگر نیز در نطقهای
تبلیغاتی خود پایههای انقلاب را هدف قرار دادند.
80 درصد
برنامههای احمدی نژاد در مسیر انقلاب بود
وی تصریح کرد: 80 درصد
برنامههای احمدی نژاد در مسیر انقلاب بوده هرچند در مسیر، انحرافاتی نیز داشته
است.
جانشین سابق نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران افزود: دلیل حمایت مقام
معظم رهبری از ایشان نیز این بود که ایشان این روزها را میدیدند و در اوج فتنه 88
فرمودند فتنههای عمیقتری در راه است ولی در هر حال میزان حال فعلی افراد است و
انتخاب بین افسد و فاسد جزء اصول دین است.
وی درباره شماتت اصولگرایان توسط
اکثر مردم، تصریح کرد: این درست نیست مردم هر جا لازم باشد اشتباهی را اصلاح
میکنند.
باید مراقب مصادره حرکتهای مردمی در منطقه بود
حضرت آیت الله خامنهای تاکید کردند: بیداری اسلامی در مصر، تونس و لیبی، حرکتهای اخیر مردمی در منطقه برخلاف خواست و منافع امریکا، غرب و صهیونیستهاست و باید مراقب هرگونه انحراف و یا مصادره حرکتهای مردمی در منطقه بود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری، حضرت آیت الله خامنهای رهبر
معظم انقلاب اسلامی پیش از ظهر امروز در دیدار آقای عمرالبشیر رئیس جمهور سودان و
هیأت همراه، حرکتهای مردمی اخیر در منطقه را سرآغاز یک تحول اساسی در کشورهای
اسلامی و منطقه خواندند و اظهار امیدواری کردند: در آینده نزدیک شاهد یک پیمان قوی
اسلامی در شمال افریقا باشیم.
رهبر انقلاب اسلامی با اظهار خرسندی از بیداری
اسلامی در مصر، تونس و لیبی، حرکتهای اخیر مردمی در منطقه را برخلاف خواست و منافع
امریکا، غرب و صهیونیستها دانستند و افزودند: برهمین اساس باید هوشیار بود که
امریکا و غرب، مانع از ادامه مسیر طبیعی این حرکتهای مردمی نشوند و آنها را مصادره
نکنند.
حضرت آیت الله خامنهای خاطرنشان کردند: البته امریکا و غرب، در کوتاه
مدت کاری از پیش نخواهند برد ولی بهرحال باید مراقب هرگونه انحراف و یا مصادره
حرکتهای مردمی در منطقه بود.
ایشان موضوع مصر را در تحولات منطقه بسیار مهم
ارزیابی کردند و افزودند: پایگاه مستحکم امریکا و رژیم صهیونیستی در مصر، اکنون
فروریخته است و امریکا و برخی حکومت های وابسته، در تلاش هستند که شاید در بلندمدت،
مسیر را به سمت و سوی دیگری تغییر دهند.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به سابقه
تغییر تدریجی افراد و حرکتهای انقلابی در طول زمان تأکید کردند: نباید گذاشت چنین
اتفاقی در مورد مسائل منطقه روی دهد.
حضرت آیت الله خامنهای درخصوص مسائل لیبی
هم افزودند: ما در مورد اوضاع لیبی بشدت نگران هستیم زیرا حرکت مردم لیبی یک قیام
جدی و واقعی است و غربی ها مصمم هستند تا نگذارند این حرکت واقعی مردم به سرانجام
برسد.
ایشان علت دخالت نظامی غرب در لیبی را همین موضوع دانستند و خاطرنشان
کردند: غربیها از تشکیل یک حکومت با گرایش های اسلامی در لیبی و در یک قدمی اروپا
به شدت هراس دارند و میخواهند مانع از این کار شوند.
رهبر انقلاب اسلامی در
بخش دیگری از سخنان خود به مسائل سودان و فشارهای غرب به این کشور اشاره و تأکید
کردند: جمهوری اسلامی ایران از حکومت اسلامی، دولت و ملت سودان که مصمم به حفظ
استقلال، اسلامیت و یکپارچگی سرزمین خود هستند، حمایت میکند.
حضرت آیت الله
خامنهای افزودند: ایستادگی و مقاومت دولت و ملت سودان در برابر توطئهها و فشارهای
امریکا، رژیم صهیونیستی و غرب قابل قدردانی است.
ایشان تأکید کردند: در شرایط
کنونی باید تمام جناحها و گروهها در سودان، هوشیار و متحد باشند.
در این دیدار
که آقای احمدینژاد رئیس جمهور نیز حضور داشت، آقای عمرالبشیر رئیس جمهور سودان
روابط ایران و سودان را مستحکم و خوب ارزیابی کرد و ضمن قدردانی از حمایتهای جمهوری
اسلامی ایران گفت: با وجود فشارهای غرب، دولت و ملت سودان در مقابل این فشارها
ایستادگی کرده اند و به آینده امیدوار هستند.
رئیس جمهور سودان همچنین تحولات
منطقه را مثبت و به نفع کشورهای اسلامی دانست و گفت: قطعاً شرایط منطقه به دوران
قبل از حرکتهای مردمی باز نخواهد گشت و امریکا و رژیم صهیونیستی ضرر کنندگان اصلی
از تحولات منطقه خواهند بود.
راز يك نامه بيسلام
انتشار عمومي نامه آيتالله هاشمي رفسنجاني خطاب به
رهبر معظم انقلاب سه روز قبل از برگزاري انتخابات رياست جمهوري دهم از جمله
رخدادهاي مهم اين انتخابات به شمار ميآيد كه تحليل آن ميتواند در ارزيابي وقايع
پس از انتخابات نيز مؤثر واقع شود.
نامه هاشمي رفسنجاني به مقام معظم رهبري در وهله اول، واكنش وي به موضعگيري احمدينژاد ـ در مناظره با موسوي ـ عليه او و فرزندانش تلقي ميشود. همانگونه كه عنوان شد، نام بردن احمدي نژ اد از برخي شخصيتها مانند آقايان هاشمي رفسنجاني و ناطق نوري و ايجاد شبهه درباره آنان ـ بدون ارائه سند و در غياب آنان ـ از جمله بداخلاقيهاي صورت گرفته در مناظرهها بود. رهبر معظم انقلاب نيز در نماز جمعه تاريخي 29 خرداد، صراحتاً اين اقدام احمدينژاد را تقبيح و از شخصيت و سوابق هاشمي رفسنجاني و ناطق در انقلاب تجليل بهعمل آوردند.
با اين وجود، به نظر ميرسد نامه هاشمي رفسنجاني به رهبري انقلاب، در سطحي فراتر از واكنشي صرف به موضع احمدينژاد قابل تحليل باشد. فارغ از ادبيات نامه و چرايي انتشار عمومي آن ـ كه براي بسياري از تحليلگران عجيب مينمود ـ برخي سيگنالهاي موجود در آن، نشانههايي از آغاز يك مسير جديد داشت.
هاشمي رفسنجاني در اين نامه تأكيد كرده بود كه به دليل مسئوليتهاي رسمي خود از موضعگيري رسانهاي درباره كانديداها و جريانهاي دخيل در انتخابات خودداري نموده، اما در عين حال اذعان ميكند كه همگان نظر او را مبني بر به صلاح نبودن ادامه وضع موجود ـ يعني دولت احمدينژاد ـ ميدانند.
عدم رسانهاي شدن نظر هاشمي رفسنجاني درباره كانديداها حرف درستي است، اما رسانهاي شدن نظر ايشان به معناي عدم ورود و دخالت وي در سازماندهي انتخابات نيست. اخبار و گزارشهاي متعدد و تكذيب نشدهاي از ماهها قبل از شروع رسمي روند انتخابات وجود داشت كه بيانگر محوريت هاشمي رفسنجاني براي ساماندهي به ائتلاف «نه احمدينژاد » بود.
همانگونه كه در مقدمه اين مطلب بيان شد انتخابات دهم رياست جمهوري، به نوعي ادامه انتخابات نهم بود و هاشمي در اين انتخابات نيز همچنان نقش كليدي و محوري داشت. نقش ايشان براي ساماندهي ائتلاف مقابل احمدينژاد به گونهاي بود كه برخي رسانهها از وي با عنوان بازيگر پنهان ياد ميكردند.
تلاشهاي هاشمي و اطرافيان وي در حمايت از ميرحسين موسوي و نيز عليه احمدينژاد چيزي نبود كه از ديدهها پنهان بماند. هاشمي شخصاً در رسانهها مطلبي بيان نميكرد، اما تقريباً تمامي افراد، جريانها و دستگاههاي منتسب به ايشان با تمام قوا عليه احمدينژاد و در حمايت از موسوي ـ و بعضاً كروبي ـ وارد عرصه شدند. تندترين مواضع عليه احمدينژاد مدتها قبل از مناظره تلويزيوني او از سوي فائزه هاشمي و حسين مرعشي (از منسوبين نزديك هاشمي) اتخاذ شد. به عنوان مثال فائزه هاشمي طي سخناني در اجتماع هواداران موسوي در روز دوم خرداد88 با نام بردن از دوره رياست جمهوري احمدينژاد با عنوان «دوران نكبت» ادعا نمود كه اگر وي دوباره انتخاب شود ادعاي امام زماني خواهد كرد!
مهدي هاشمي رفسنجاني ديگر فرزند هاشمي نيز در ماههاي منتهي به انتخابات، به عنوان موتور محركه و عامل اصلي سازماندهيهاي كلان عليه احمدينژاد و به نفع ميرحسين موسوي بود كه براي اين منظور از ظرفيت دانشگاه آزاد نيز در حد وسيعي استفاده ميكرد.
فشارهاي پنهان و پيداي هاشمي بر جوامع و تشكلهاي مختلف
اصولگرا براي عدم حمايت از احمدينژاد نيز چيزي نبود كه از ديدهها پنهان بماند.
نمونه آشكار آن، اعمال نفوذ وي براي عدم حمايت دو تشكل مهم روحاني يعني جامعه
مدرسين حوزه علميه قم و جامعه روحانيت مبارز تهران براي عدم حمايت از احمدينژاد
بود كه نهايتاً نيز سران اين دو تشكل روحاني مجبور شدند بهصورتي ناقص ا
در چشمه سار نهج البلاغه ( آزمايش با اموال دنيا)
محور : الگوهاي
اقتصادي امام علي (ع)
خطبه 143 نهج البلاغه: (في الاستسقاء)
1
- الكون في خدمة الإنسان
ألاَ وَإنَّ الْأَرْضَ الَّتي تقلُّكمْ،
وَالسَّمَاءَ الَّتي تظلُّكمْ، مطيعَتَان لرَبكمْ، وَمَا أَصبَحَتَا تَجودَان لكم
ببركتهما توجُّعاً لكم، ولاَ زلفَةً إلَيكم، وَلاَ لخَيرٍ تَرجوَانه منكم، وَلكن
أمرَتَا بمنافعكم فأطاعتا، وأقيمتا علىحدود مصالحكم فقامتا.
ترجمه خطبه
143: (سخنرانى در مراسم دعاى باران)
1 - نظام آفرينش براى
انسان
آگاه باشيد، زمينى كه شما را بر پشت خود مىبرد، و آسمانى كه بر شما
سايه مىگستراند، فرمانبردار پرودگارند، و بركت آن دو به شما نه از روى دلسوزى يا
براى نزديك شدن به شما، و نه به اميد خيرى است كه از شما دارند، بلكه آن دو، مأمور
رساندن منافع شما مىباشند، و اوامر خدا را اطاعت كردند، به آنها دستور داده شد كه
براى مصالح شما قيام كنند و چنين كردند.
2 - الغاية من الامتحان
إنَّ
اللَّه يبتلي عباده عند الْأعْمال السَّيئة بنقْص الَّثمرات، وحبسالبركات ،
وإغلاَق خزائن الخيرات، ليتوب تائبٌ، ويقلع مقلعٌ، ويتذكَّر متذكرٌ، ويزدجر مزدجرٌ.
وقد جعلاللَّه سبح انه الْإسْتغْفار سبباً لدرور الرزْق ورحْمة الْخلْق، فقال
سبْحانه: استغفروا ربَّكم إنَّه كان غفَّاراً. يرسل السَّماء عليكم مدراراً.
ويمددكمبأم والٍ وبنين ويجعل لكم جنَّاتٍ ويجعل لكم أنهاراً.
فرحم اللَّه
امرأً استقبل توبته، واستقال خطيئته، وبادر منيَّته!
2 - فلسفه
آزمايشها
خداوند بندگان خود را كه گناهكارند، با كمبود ميوهها، و جلوگيرى
از نزول بركات، و بستن در گنجهاى خيرات، آزمايش مىكند، براى آن كه توبهكنندهاى
بازگردد، و گناهكار، دل از معصيت بكند، و پند گيرنده، پند گيرد، و بازدارنده، راه
نافرمانى را بر بندگان خدا ببندد، و همانا خدا استغفار و آمرزش خواستن را وسيله
دائمى فروريختن روزى، و موجب رحمت آفريدگان قرار داد و فرمود : از پرودگار خود
آمرزش بخواهيد، كه آمرزنده است، بركات خود را از آسمان بر شما فرو مىبارد، و با
بخشش اموال فراوان و فرزندان، شما را يارى مىدهد، و باغستانها و نهرهاى پرآب در
اختيار شما مىگذارد(225). پس رحمت خدا بر آن كس كه به استقبال توبه رود، و از
گناهان خود پوزش طلبد، و پيش از آن كه مرگ او فرارسد، اصلاح گردد.
3 -
الدعاء لنزول الغيث
اللَّهمَّ إنَّا خرجنا إليك من تحت الْأسْتار
والْأكْنان، وبعْد عجيج الْبهائم والولدان، راغبينفي ر حمتك، وراجين فضل نعمتك،
وخائفين منعذابك ونق متك.
اللَّهمَّ فاسقنا غيثك ولاَ تَجعَلنَا منَ
القَانطينَ، وَلاَ تهلكنَا بالسنينَ، وَلاَ تؤَاخذنَا بمَا فَعَلَ السُّفهاء منَّا؛
يا أرحم الرَّاحمين.
اللَّهمَّ إنَّا خرجنا إليك نشكو إليك ما لاَ يَخفَى
عَلَيكَ، حينَ أَلجَأَتنَا المَضَايق الوَعرَة، وأجاءتنا المقاحط المجدبة، وأعيتنا
المطالب المتعسرة، وتلاَحَمَت عَلَينَا الفتَنالم ستصعبة.
اللَّهمَّ إنَّا
نسألك ألاَّ تردَّنا خائبين، ولاَ تَقلبَنَا وَاجمينَ. وَلاَ تخَاطبَنَا بذنوبنَا،
وَلاَ تقَايسَنَا بأعمالنا.
اللَّهمَّ انشر علينا غيثك وبركتك، ورزقك
ورحمتك؛ واسقنا سقيا ناقعةً مرويةً معشبةً، تنبت بها ما قد فات، وتحيي بها ما قد
مات، نافعة الحيا، كثيرة المجتنى، تروي بها القيعان، وتسيل البطنان، وتستورق
الْأشْجار، وترْخص الْأسْعار؛ إنَّك على ما تشاءقديرٌ.
3 - نيايش طلب
باران
بار خداوندا! ما از خانهها، و زير چادرها پس از شنيدن ناله حيوانات
تشنه، و گريه دلخراش كودكان گرسنه، به سوى تو بيرون آمديم، و رحمت تو را مشتاق، و
فضل و نعمت تو را اميدواريم، و از عذاب و انتقام تو ترسناكيم. بارخداوندا! بارانت
را بر ما ببار، و ما را مأيوس برمگردان! و با خشكسالى و قحطى ما را نابود مفرما، و
با اعمال زشتى كه بىخردان ما انجام دادهاند ما را به عذاب خويش مبتلا مگردان، اى
مهربانترين مهربانها!. بار خداوندا! به سوى تو آمديم از چيزهايى شكايت كنيم كه بر
تو پنهان نيست و اين هنگامى است كه سختىهاى طاقتفرسا ما را بيچاره كرده و خشكسالى
و قحطى ما را به ستوه آورده، و پيشآمدهاى سخت ما را ناتوان ساخته، و فتنههاى
دشوار كارد به استخوان ما رساندهاست. بار خداوندا! از تو مىخواهيم ما را نوميد
برمگردانى، و با اندوه و نگرانى به خانههايمان باز نفرستى، و گناهانمان را به
رخمان نكشى، و اعمال زشت ما را مقياس كيفر ما قرار ندهى. خداوندا! باران رحمت خود
را بر ما ببار، و بركت خويش را بر ما بگستران، و روزى و رحمتت را به ما برسان، و ما
را از بارانى سيراب فرما كه سودمند و سيراب كننده و روياننده گياهان باشد، كه آن چه
خشك شده دوباره بروياند، و آن چه مرده است زنده گرداند، بارانى كه بسيار پرمنفعت،
روياننده گياهان فراوان، كه تپهها و كوهها را سيراب، و در درهها و رودخانهها،
چونان سيل جارى شود، درختان را پربرگ نمايد. نرخ گرانى را پايين آورد، همانا تو بر
هر چيز كه خواهى توانايى.
در چشمه سار نهج البلاغه (برخورد با غارت گران بيت المال)
محور : الگوهاي اقتصادي امام علي (ع)
(نامه 41 نهجالبلاغه: به يكى از
فرماندهان)
1 - أسباب ذم احد الولاة الخونة
أمَّا بعد، فإني كنت
أشركتك في أمانتي، وجعلتك شعاري وبطانتي، ولم يكن رجلٌ من أهلي أوثق منك في نفسي
لمواساتي وموازرتي وأداء الْأمانة إليَّ؛ فلمَّا رأيْت الزَّمانع لى ابن عمك قد
كلب، والعدوَّ قد حرب، وأمانة النَّاس قد خزيت، وهذه الْأمَّةق دْ فنكتْ وشغرت،
قلبت لاِبنِ عمك ظهر الِْمجن ففارقْته مع الْمفارِقِين، وخذلته مع الخاذلين، وخنته
مع الخائنين، فلاَ ابنَ عَمكَ آسَيتَ، وَلاَ الْأَمَانَةَ
أَدَّيْتَ.
وكأنَّك لم تكن اللَّه تريد بجهادك، وكأنَّك لم تكن على بينةٍ من
ربك، وكأنَّك إنَّما كنتت كيد هذه الْأمَّة عنْ دنْياهمْ، وتنْوي غرَّتهمْ عنْ
فيئهم، فلمَّا أمكنتك الشدَّة في خيانة الْأمَّة أسْرعْت الْكرَّة، وعاجلْت الوثبة،
واختطفت ما قدرت عليه من أموالهم المصونة لِأرامِلِهِموأيتامهم اختطاف الذئب
الْأزل دامية الْمعْزى الْكسيرة، فحملته إلى الحجاز رحيب الصَّدر بحمله، غير متأثمٍ
من أخذه، كأنَّك
ترجمه نامه 41
(نامه به يكى از
فرمانداران)(224)
1 - علل نكوهش يك كارگزار خيانتكار
پس از ياد خدا و
درود! همانا من تو را در امانت خود شركت دادم، و همراز خود گرفتم، و هيچ يك از
افراد خاندانم براى يارى و مددكارى، و امانت دارى، چون تو مورد اعتمادم
نبود،آنهنگام كه ديدى روزگار بر پسرعمويت سخت گرفته، و دشمن به او هجوم آورده، و
امانت مسلمانان تباه گرديده، و امت اختيار از دست داده، و پراكنده شدند، پيمان خود
را با پسر عمويت دگرگون ساختى، و همراه با ديگرانى كه از او جدا شدند فاصله گرفتى،
تو هماهنگ با ديگران دست از ياريش كشيدى، و با ديگر خيانت كنندگان خيانت كردى، نه
پسر عمويت را يارى كردى، و نه امانتها را رساندى. گويا تو در راه خدا جهاد نكردى!
و برهان روشنى از پروردگارت ندارى، و گويا براى تجاوز به دنياى اين مردم نيرنگ
مىزدى، و هدف تو آن بود كه آنها را بفريبى! و غنائم و ثروتهاى آنان را در اختيار
گيرى، پس آنگاه كه فرصت خيانت يافتى شتابان حملهور شدى، و با تمام توان، اموال بيت
المال را كه سهم بيوه زنان و يتيمان بود، چونان گرگ گرسنهاى كه گوسفند زخمى يا
استخوان شكستهاى را مىربايد، به يغما بردى، و آنها را به سوى حجاز با خاطرى
آسوده، روانه كردى، بىآن كه در اين كار احساس گناهى داشته باشى
2 - ذم
الخيانة فى بيتالمال
لاَ أَبَا لغَيركَ! حَدَرتَ إلَى أَهلكَ ترَاثَكَ من
أَبيكَ وَأمكَ. فَسبحَانَ اللَّه! أَمَا تؤمن بالمَعَاد؟ أو ما تخاف نقاش الحساب؟!
أيُّها المعدود - كان - عندنا من أولي الْألْباب، كيْف تسيغشراباً وطعاماً، وأنت
تعلم أنَّك تأكل حراماً، وتشرب حراماً، وتبتاع الْإماء وتنكحالنساء من أموال
اليتامى والمساكين والم ؤمنين والمجاهدين، الَّذين أفاء اللَّهعليهم هذه
الْأمْوال، وأحْرز بهمْ هذه الْبلَادَ!
2 - نكوهش از سوء استفاده در
بيتالمال
دشمنت بىپدر باد، گويا ميراث پدر و مادرت را به خانه مىبرى!
سبحان الله!! آيا به معاد ايمان ندارى؟ و از حسابرسى دقيق قيامت نمىترسى؟ اى كسى
كه در نزد ما از خردمندان بشمار مىآمدى، چگونه نوشيدن و خوردن را بر خود گوارا
نمودى در حالى كه مىدانى حرام مىخورى! و حرام مىنوشى! چگونه با اموال يتيمان و
مستمندان و مؤمنان و مجاهدان راه خدا، كنيزان مىخرى و با زنان ازدواج مىكنى؟ كه
خدا اين اموال را به آنان وا گذاشته، و اين شهرها را به دست ايشان امن فرموده
است!
3 - المواجهة الصارمة للخونة
فاتَّق اللَّه وارد د إلى هؤلاَء
القَوم أَموَالَهم، فَإنَّكَ إن لَم تَفعَل ثمَّ أَمكَنَني اللَّه منكَ لَأعذرَنَّ
إلى اللَّه فيك، ولَأَضربَنَّكَ بسَيفيالَّذي مَا ضَرَبت به أَحَداً إلَّا دَخَلَ
النَّارَ! وَوَاللَّه لَو أَنَّ الحسن والحسين فعلاَ مثلَ الَّذي فَعَلتَ، مَا
كَانَت لَهمَا عندي هَوَادَةٌ، وَلاَ ظَفرَا مني بإرادةٍ، حتَّى آخذ الحقَّ منهما،
وأزيح الباطل عن مظلمتهما، وأقسم باللَّه رب العالمينم ا يسرُّني أنَّ ما أخذته من
أموالهم حلاَلٌ لي، أَتركه ميرَاثاً لمَن بَعدي؛ فَضَح روَيداً، فكأنَّك قد بلغت
المدى، ودفنت تحت الثَّرى، وعرضت عليك أعمالك بالمحل الَّذي ينادي الظَّالم فيهب
الحسرة، ويتمنَّى المضيع فيه الرَّجعة، ولاَتَ حينَ مَنَاص!.
3 - برخورد
قاطع با خيانتكار
پس از خدا بترس، و اموال آنان را بازگردان، و اگر چنين
نكنى و خدا مرا فرصت دهد تا بر تو دست يابم، تو را كيفر خواهم نمود، كه نزد خدا
عذرخواه من باشد، و با شمشيرى تو را مىزنم كه به هر كس زدم وارد دوزخ گرديد. سوگند
به خدا! اگر حسن و حسين چنان مىكردند كه تو انجام دادى، از من روى خوش نمىديدند و
به آرزو نمىرسيدند تا آن كه حق را از آنان باز پس ستانم، و باطلى را كه به ستم
پديد آمده نابود سازم، به پروردگار جهانيان سوگند، آن چه كه تو از اموال مسلمانان
به ناحق بردى، بر من حلال بود، خشنود نبودم كه آن را ميراث بازماندگانم قرار دهم،
پس دست نگهدار و انديشه نما، فكر كن كه به پايان زندگى رسيدهاى، و در زير خاكها
پنهان شده، و اعمال تو را بر تو عرضه داشتند، آنجا كه ستمكار باحسرت فرياد مىزند،
و تباه كننده عمر و فرصتها، آرزوى بازگشت دارد اما راه فرار و چاره مسدود
است.
نامه 43 نهجالبلاغه
(إلى مصقلة بن هبيرة الشيباني، وهو عامله
على أردشير خرة)
التشدد في صرف بيت المال
بلغني عنك أمرٌ إن كنت
فعلته فقد أسخطت إلهك، وعصيت إمامك: أنَّك تقسمفيءالم سلمين الَّذي حازته رماحهم
وخيولهم، وأريقتعلى ه دماؤهم، فيمن اعتامكمن أ عراب قومك.
فوالَّذي فلق
الحبَّة، وبرأ النَّسمة، لئن كان ذلك حقاً لتجدنَّ لك عليَّ هواناً، ولتخفَّنَّ
عندي ميزاناً، فلاَ تَستَهن بحَق رَبكَ، وَلاَ تصلحدن يَاكَ بمَحق دينكَ، فَتَكونَ
منَ الْأخْسرين أعْمالاً.
ألاَّ وإنَّ حقَّ من قبلك وقبلنا من المسلمين في
قسمة هذا الفيءسواءٌ: ير دون عندي عليه، ويصدرون عنه.
ترجمه نامه
43
(نامه به مصقلة بن هبيره شيبانى، فرماندار اردشير خُرّه فيروز آباد از
شهرهاى فارس ايران)
سخت گيرى در مصرف بيت المال
گزارشى از تو به من
دادند كه اگر چنان كرده باشى، خداى خود را به خشم آوردى، و امام خويش را نافرمانى
كردى،
خبر رسيد كه تو غنيمت مسلمانان را كه نيزهها و اسبهاشان گرد آورده،
و با ريخته شدن خونهايشان به دست آمده، به اعرابى كه خويشاوندان تواند، و تو را
برگزيدند، مىبخشى.
به خدايى كه دانه را شكافت، و پديدهها را آفريد، اگر
اين گزارش درست باشد، در نزد من خوار شده، و منزلت تو سبك گرديده است، پس حق
پروردگارت را سبك مشمار، و دنياى خود را با نابودى دين آباد نكن، كه زيانكارترين
انسانى،
آگاه باش، حق مسلمانانى كه نزد من يا پيش تو هستند در تقسيم
بيتالمال مساوى است، همه بايد به نزد من آيند و سهم خود را از من گيرند.
در چشمه سار نهج البلاغه (وظائف كارگزاران مالياتى)
محور : الگوهاي
اقتصادي امام علي (ع)
نامه 25 نهجالبلاغه
(كان يكتبها لمن
يستعمله على الصدقات)
و إنما ذكرنا هنا جملاً ليعلم بها أنه عليه السلام كان
يقيم عماد الحق، ويشرع أمثلة العدل، في صغير الأمور و كبيرها و دقيقها و
جليلها.
1 - الجباة و الاخلاق الاجتماعية
انطلق على تقوى اللَّه وحده
لاَ شَريكَ لَه، وَلاَ ترَوعَنَّ مسلماً وَلاَ تَجتَازَنَّ عَلَيه كَارهاً، ولاَ
تَأخذَنَّ منه أَكثَرَ من حَق اللَّه في مَاله، فَإذَا قَدمتَ عَلَى الحَي فَانزل
بمَائهم من غَير أن تخالط أبياتهم، ثمَّ امضإ ليهم بالسَّكينة والوقار؛ حتَّى تقوم
بينهم فتسلم عليهم، ولاَتخدجبالتَّحيَّة لهم ،
ثمَّ تقول: عباد اللَّه،
أرسلني إليكم وليُّ اللَّه وخليفته، لِآخذ مِنكم حقَّ اللَّه في أموالكم، فهل لله
في أموالكم من حقٍّ فتؤدُّوه إلى وليه. فإنقال قائلٌ: لاَ ، فَلاَ ترَاجع ه، وَإن
أَنعَمَ لك منعمٌ فانطلق معه منغى رأن تخ يفه أو توعده أو تعسفه أو ترهقه فخذ ما
أعطاك من ذهبٍ أو فضَّةٍ، فإن كان له ماشيةٌ أو إبلٌ فلاَ تَدخلهَا إلاَّ بإذنه،
فَإنَّ أَكثَرَهَا لَه.
فإذا أتيتها فلاَ تَدخل عَلَيهَا دخولَ متَسَلطٍ
عَلَيه ولاَعَنيفٍ به. وَلاَ تنَفرَنَّ بَهيمَةً وَلاَ تفزعَنَّهَا، وَلاَ
تَسوءَنَّ صَاحبَهَا فيهَا، وَاصدَع المَالَ صدعين ثمَّ خيره، فإذا اختار فلاَ
تَعرضَنَّ لمَا اختَارَه. ثمَّ اصدَع الباقيَ صَدعَين، ثمَّ خيره، فاذا اختار فلا
تعرضنَّ لما اختاره فلاَ تَزَال كَذلكَ حَتَّى يَبقَى
مافيهوفاءٌلحقاللَّهفيماله؛فاقبضحقَّ اللَّه من ه. فإن استقالكف
أقله،ثمَاخلطهماثمَاصنعمثل الَّذي صنعت أوَّلاً حتَّى تأخذ حقَاللَّهفي
ماله.ولاَتَأخذَنَعَوداً وَلاَ هَرمَةً وَلاَ مَكسورَةً وَلاَ
مَهلوسَةً،وَلاَذَاتَ عَوَارٍ، وَلاَ تَأمَنَنَّ عليها إلاَّ من تثق بدينه، رافقاً
بمال المسلمين حتَّى يوصله إلى وليهم فيقسمه بينهم.
ترجمه نامه
25
(دستورالعمل امام به مأموران جمع آورى ماليات)
(ما بخشى از اين
وصيت را آورديم تا معلوم شود كه امام اركان حق را به پا مىداشت و فرمان به عدل
صادر مىكرد، در كارهاى كوچك يا بزرگ، با ارزش يا بىمقدار)
1 - اخلاق
اجتماعى كارگزاران اقتصادى
با ترس از خدايى كه يكتاست و همتايى ندارد، حركت
كن، در سر راه هيچ مسلمانى را نترسان، يا با زور از زمين او نگذر، و افزونتر از
حقوق الهى از او مگير، هرگاه به آبادى رسيدى، در كنار آب فرود آى، و وارد خانه كسى
مشو، سپس با آرامش و وقار به سوى آنان حركت كن، تا در ميانشان قرار گيرى، به آنها
سلام كن، و در سلام و تعارف و مهربانى كوتاهى نكن. سپس مىگويى: اى بندگان خدا، مرا
ولى خدا و جانشين او به سوى شما فرستاده، تا حق خدا را كه در اموال شماست تحويل
گيرم، آيا در اموال شما حقى است كه به نماينده او بپردازيد؟)
اگر كسى گفت:
نه، ديگر به او مراجعه نكن، و اگر كسى پاسخ داد: آرى، همراهش برو، بدون آن كه او را
بترسانى، يا تهديد كنى، يا به كار مشكلى وادار سازى، هرچه از طلا و نقره به تو
رساند بردار، و اگر داراى گوسفند يا شتر بود، بدون اجازهاش داخل مشو، كه اكثر
اموال از آن اوست
آنگاه كه داخل شدى مانند اشخاص سلطهگر، و سختگير رفتار
نكن، حيوانى را رم مده، و هراسان مكن، و دامدار را مرنجان، حيوانات رابه دو دسته
تقسيم كن و صاحبش را اجازه ده كه خود انتخاب كند، پس از انتخاب اعتراض نكن، سپس
باقيمانده را به دو دسته تقسيم كن و صاحبش را اجازه ده كه خود انتخاب كند و بر
انتخاب او خرده مگير، به همين گونه رفتار كن تا باقيمانده، حق خداوند باشد. اگر
دامدار ازاين تقسيم و انتخاب پشيمان است، و از تو درخواست گزينش دوباره دارد همراهى
كن، پس حيوانات را درهم كن، و به دو دسته تقسيم نما همانند آغاز كار، تا حق خدا را
از آن برگيرى و در تحويل گرفتن حيوانات، حيوان پير و دست و پا شكسته، بيمار و معيوب
را به عنوان زكات نپذير، و به فردى كه اطمينان ندارى، و نسبت به اموال مسلمين دلسوز
نيست، مسپار، تا آن را به پيشواى مسلمين رسانده، در ميان آنها تقسيم گردد.
2
- حماية حقوق
الحيوانات
ولاَتوَكلبهَاإلاَّنَاصحاًشَفيقاًوَأَميناًحَفيظاً،غَيرَ معنفٍ
وَلاَ مجحفٍ،وَلاَملغبٍ وَلاَمتعبٍ. ثمَّ احدر إلينا ما اجتمع عندك نصيره حيث أمر
اللَّه به، فإذا أخذها أمينك فأوعز إليه. ألاَّيحول بين ناقةٍ وبين فصيلها، ولاَ
يَمصرَ لَبَنَهَا فَيَضرَّ ذلكَ بوَلَدهَا؛ وَلاَ يَجهَدَنَّهَا ركوباً، وليعدل بين
صواحباتها في ذلكوبينها،وليرفهعلىاللاَّغب، وليستأن بالنَّقب والظَّالع،
وليوردهاماتمرُّبهمن الغدر، ولاَ يَعدل بهَا عَن نَبت الْأَرْض
إلىجوادالطُّرق،وليروحهافيالسَّاعات، وليمهلها عند النطاف والْأعْشاب. حتَّى
تأْتينا بإذن اللَّه بدَّناً منقياتٍ، غير متعباتٍ ولاَ مَجهودَاتٍ، لنَقسمَهَا
عَلَى كتَاب اللَّه وَسنَّة نَبيه صلى اللَّه عليه و آله فإنَّ ذلك أعظم لِأجرِك،
وأقرب لِرشدِك، إِن شاء اللَّه.
2 - حمايت از حقوق حيوانات
در
رساندن حيوانات آن را به دست چوپانى كه خيرخواه و مهربان، امين و حافظ، كه نه
سختگير باشد و نه ستمكار، نه تند براند و نه حيوانات را خسته كند، بسپار، سپس آن چه
از بيت المال جمع آورى شد براى ما بفرست، تا در نيازهايى كه خدا اجازه فرمود مصرف
كنيم، هرگاه حيوانات را به دست فردى امين سپردى، به او سفارش كن تا: بين شتر و
نوزادش جدايى نيفكند، و شير آن را ندوشد تا به بچهاش زيانى وارد نشود، در سوار شدن
بر شتران عدالت را رعايت كند، و مراعات حال شتر خسته يا زخمى را كه سوارى دادن براى
او سخت است بنمايد، آنها را در سر راه به درون آب ببرد، و از جادههايى كه دو طرف
آن علف زار است به جاده بىعلفنكشاند،وهرچند گاه شتران را مهلت دهد تا استراحت
كنند،وهرگاهبه آبوعلفزار رسيد،فرصت دهد تا علف بخورند و آب بنوشند. تا آنگاه كه
به اذن خدا بر ما وارد شوند، فربه و سرحال، نه خسته و كوفته، كه آنها را بر أساس
رهنمود قرآن، و سنت پيامبر صلى اللَّه عليه و آله تقسيم نماييم، عمل به دستورات ياد
شده مايه بزرگى پاداش و هدايت تو خواهد شد. انشاءاللَّه
نامه 26
نهجالبلاغه: نامه به مأموران ماليات
(إلى بعض عماله وقد بعثه على
الصدقة)
1 - اخلاق الولاة
أمره بتقوى اللَّه في سرائر أمره وخفيَّات
عمله، حيث لاَ شَهيدَ غَيره، وَلاَ وَكيلَ دونَه. وأمره ألاَّ يعمل بشيءٍ من طاعة
اللَّه فيما ظهر فيخالف إلى غيره فيما أسرَّ، ومن لم يختلف سرُّه وعلاَنيَته،
وَفعله وَمَقَالَته، فَقَد أَدَّى الْأَمَانَةَ، وَأَخْلَصَ الْعبَادَةَ. وَأَمَرَه
أَلاَّ يجبههم ولاَ يَعضَهَهم، وَلاَ يَرغَبَ عَنهم تَفَضُّلاً بالْإمَارَة
عَلَيْهمْ، فَإنَّهم الْإخْوَان في الدين، والْأعْوان على اسْتخْراج الْحقوق. وإنَّ
لك في هذهالصَّدقةنصيباً مفروضاً، وحقاً معلوماً، وشركاء أهل مسكنةٍ، وضعفاء ذوي
فاقةٍ، وإنَّا موفُّوك حقَّك، فوفهم حقوقهم، وإلاَّ تفعلفإنَّك من أكثر النَّاس
خصوماً يوم القيامة، وبؤسى لمن - خصمه عند اللَّه - الفقراء والمساكين والسَّائلون
والمدفوعون، والغارمون وابن السَّبيل!
ترجمه نامه 26
(نامه به
مأموران ماليات)
1 - اخلاق كارگزاران مالياتى
او را به ترس از خدا
در اسرار پنهانى، و اعمال مخفى سفارش مىكنم، آنجا كه هيچ گواهى غير ازاو، و
نمايندهاى جز خدا نيست، و سفارش مىكنم كه مبادا در ظاهر خدا را اطاعت، و در خلوت
نافرمانى كند، و اينكه آشكار و پنهانش، و گفتار و كردارش در تضاد نباشد، امانت الهى
را اداء، و عبادت را خالصانه انجام دهد و به او سفارش مىكنم با مردم تندخو نباشد،
و به آنها دروغ نگويد، و با مردم به جهت اينكه بر آنها حكومت دارد بىاعتنايى نكند،
چه اينكه مردم برادران دينى، و يارى دهندگان در استخراج حقوق الهىاند
بدان!
براى تو در اين زكاتى كه جمع مىكنى سهمى معين، و حقى روشن است، و شريكانى از
مستمندان و ضعيفان دارى، همانگونه كه ما حق تو را مىدهيم، تو هم بايد نسبت به حقوق
آنان وفادار باشى، اگر چنين نكنى در روز رستاخيز بيش از همه دشمن دارى، و واى بر
كسى كه در پيشگاه خدا، فقرا و مساكين، و درخواست كنندگان و آنان كه از حقشان
محرومند، و بدهكاران و ورشكستگان و در راه ماندگان، دشمن او باشند و از او شكايت
كنند.
2 - ضرورة حفظ الأمانة
ومن استهان بالْأمانة، ورتع في
الْخيانة، ولمْ ينزه نفْسه ودينه عنْها، فقد أحلَّ بنفسه الذُّلَّ والخزي في
الدُّنيا، وهو في الْآخرة أذلُّ وأخزى. وإنَّ أعظم الخيانة خيانة الْأمَّة،
وأفظعالغش غشُّ الْأ ئمَّة، والسَّلَام.
2 - امانتدارى
كسى كه
امانت الهى را خوار شمارد، و دست به خيانت آلوده كند، و خود و دين خود را پاك
نسازد، درهاى خوارى را در دنيا به روى خود گشوده، و در قيامت خوارتر و رسواتر خواهد
بود، و همانا! بزرگ ترين خيانت! خيانت به ملت، و رسواترين دغلكارى، دغلبازى با
امامان است، با درود.
در چشمه سار نهج البلاغه (مسئوليت بيت المال)
محور : الگوهاي اقتصادي امام علي
(ع)
خطبه 232 نهجالبلاغه
كلم به عبد اللَّه بن زمعة، وهو من
شيعته، وذلك أنه قدم عليه في خلافته يطلب منه مالاً، فقال عليه السلام
:
الاحتياط فى بيت المال
إنَّ هذا المال ليس لي ولاَ
لَكَ،
وإنَّما هو فيءٌ للمسلمين، وجلب أسيافهم، فإن شركتهم في حربهم، كان
لك مثل حظهم، وإلاَّ فجناة أيديهم لاَ تَكون لغَير أَفوَاههم.
ترجمه خطبه
232
(عبداللَّه بن زمعة از ياران امام بود و در خواست مالى داشت، در جوابش
فرمود :)
احتياط در بيت المال
اين اموال كه مىبينى نه مال من و نه
از آن توست، غنيمتى گرد آمده از مسلمانان است كه با شمشيرهاى خود به دست
آوردند،
اگر تو در جهاد همراهشان بودى، سهمى چونان سهم آنان داشتى، وگرنه
دسترنج آنان خوراك ديگران نخواهد بود.
محور : الگوهاي اقتصادي امام علي (ع)
1 - اعتدال در دنيا
خطبه
209 نهجالبلاغه
1- استخدام الدنیا فی طریق للاخره
ما كنت تصنع بسعة
هذه الدَّار في الدُّنيا، وأنت إليها في الْآخرةكنْت أحْوج؟ وبلى إ نْ شئت بلغت بها
الْآخرة: تقْري فيها الضَّيف، وتصل فيها الرَّحم، وتطلع منها الحقوقم طالعها، فإذا
أنت قد بلغت بها الْآخرة.
فقال له العلاء: يا أمير المؤمنين، أشكو اليك أخي
عاصم بن زياد. قال: وما له؟ قال: لبس العباءة وتخلى عن الدنيا. قال: علي به. فلما
جاء قال: علی به. فلما جاء قال:
2 - نقد الرهبنة
يا عديَّ نفسه! لقد
استهام بك الخبيث! أما رحمت أهلك وولدك؟! أترى اللَّه أحلَّ لكالطَّيب ات، وهو
يكره أن تأخذها؟! أنت أهون على اللَّه من ذلك!
قال: يا أمير المؤمنين، هذا
أنت في خشونة ملبسك وجشوبة مأكلك!
قال: ويحك، إني لست كأنت، إنَّ اللَّه
تعالى فرض على أئمَّة العدل أنيقدروا أن فسهم بضعفة النَّاس، كيلاَ يَتَبَيَّغَ
بالفَقير فَقره!
1- روش استفاده از دنيا
ترجمه خطبه 209
(پس
از جنگ بصره بر علاء بن زياد وارد شد كه از ياران امام بود، وقتى ديد خانه بسيار
مجلل و وسيع دارد فرمود :)
1 - روش استفاده از دنيا
با اين خانه وسيع
در دنيا چه مىكنى؟ در حالى كه در آخرت به آن نيازمندترى
آرى اگر بخواهى
مىتوانى با همين خانه به آخرت برسى! در اين خانه وسيع مهمانان را پذيرايى كنى، به
خويشاوندان با نيكوكارى بپيوندى، و حقوقى كه بر گردن تو است به صاحبان حق برسانى،
پس آنگاه تو با همين خانه وسيع به آخرت نيز مىتوانى پرداخت.
(علاء گفت: از
برادرم عاصم بن زياد به شما شكايت مىكنم، فرمود چه شد او را؟ گفت عبايى پوشيده و
از دنيا كناره گرفته است : امام عليه السلام فرمود او را بياوريد، وقتى آمد به او
فرمود :)
2 - برخورد با تفكر ترك دنيا
اى دشمنك جان خويش، شيطان
سرگردانت كرده، آيا تو به زن و فرزندانت رحم نمىكنى؟ تو مىپندارى كه خداوند
نعمتهاى پاكيزهاش را حلال كرده اما دوست ندارد تو از آنها استفاده كنى؟ تو در
برابر خدا كوچك تر از آنى كه اينگونه با تو رفتار كند.
(عاصم گفت، اى
اميرمؤمنان، پس چرا تو با اين لباس خشن، و آن غذاى ناگوار بسر مىبرى؟ امام فرمود
:)
واى بر تو، من همانند تو نيستم، خداوند بر پيشوايان حق واجب كرده كه خود
را با مردم ناتوان همسو كنند، تا فقر و ندارى، تنگدست را به هيجان نياورد، و به
طغيان نكشاند.
حكمت 269 نهجالبلاغه: روش برخورد با دنيا
انواع الناس
فى الدنيا
وقال عليه السلام:
النَّاس فى الدُّنيا
عاملان:
عاملٌ عمل فى الدُّنيا للدُّنيا، قد شغلته دنياه عن آخرته، يخشى
علىمن يخلفه الفقر، ويأمنه على نفسه، فيفني عمره في منفعة غيره؛
وعاملٌ عمل
فى الدُّنيا لما بعدها، فجاءه الَّذي له من الدُّنيا بغيرعملٍ، فأحرز الحظَّين
معاً، وملك الدَّارين جميعاً، فأصبح وجيهاً عند اللَّه، لاَ يَسأَل اللَّهَ حَاجَةً
فَيَمنَعه.
ترجمه حكمت 269 : روش برخورد با دنيا
و درود خدا بر او
فرمود :
مردم در دنيا دو دستهاند، يكى آن كس كه در دنيا براى دنيا كار كرد،
و دنيا او را از آخرتش بازداشت، بر بازماندگان خويش از تهيدستى ترسان است، و از
تهيدستى خويش در امان است، پس زندگانى خود را در راه سود ديگران از دست
مىدهد.
و ديگرى آن كه در دنيا براى آخرت كار مىكند، و نعمتهاى دنيا نيز
بدون تلاش به او روى مىآورد،
پس بهره هر دو جهان را چشيده، و مالك هر دو
جهان مىگردد، و با آبرومندى در پيشگاه خدا صبح مىكند، و حاجتى را از خدا درخواست
نمىكند جز آن كه روا مىگردد
مسكن و شهرسازى
محور : الگوهاي اقتصادي امام علي (ع)
1 - حفاظت از حريم جاده ها
امام على عليه السلام سخت به حقوق
فردى و اجتماعى انسانها توجه داشت، امامى كه مىفرمايد :
(اگر اقليم هاى
هفتگانه را به من بدهند تا پوست جوى را از دهن مورچهاى به ظلم بيرون بياورم، هرگز
چنين نخواهم كرد.)(1)
براى استيفاى حقوق اجتماعى، حفظ حريم جادهها و معابر
عمومى، با متجاوزان به حريم كوچهها و راهها سخت برخورد مىفرمود.
اصبغ بن
نباته مىگويد :
روزى همراه حضرت اميرالمؤمنين على عليه السلام به سركشى
بازار كوفه رفتم،
امام على عليه السلام مشاهده فرمود كه برخى از بازاريان در
ساخت مغازههاى خود، به حريم كوچه ها و معابر عمومى تجاوز كردند،
دستور داد
آن مغازه ها را خراب كنند، تا راه باز شود، سپس به سراغ خانه هائى رفت كه قبيله بنى
بكاء آن خانه ها را در حريم بازار مسلمين ساخته و به زمينهاى مراكز تجارى تجاوز
كرده بودند.
حضرت اميرالمؤمنين على عليه السلام دستور داد كه آن خانهها را
خراب كنند.
و فرمود :
اينجا محل بازار و تجارت مسلمين است، نبايد شما
در آن خانه هاى مسكونى بسازيد.(2)
اين الگوى رفتارى در عصر ما كه توسعه
جادهها، اتوبانها ضرورت دارد، مشكلات فراوانى را برطرف مىسازد، كه شهردارىها،
بايد حريم رودخانهها، مراكز تجارى و حريم جادهها را حفظ كنند، و از سد معبر، به
هر شكلى كه باشد جلوگيرى نمايند.
2 - حريم كوچه ها و
چاهها
اميرالمؤمنين عليه السلام فرمود :
فاصله دو چاهى كه براى آب
دادن شتر حفر مىشود، 40 ذراع
و دو چاه آبيارى كشتزار 60 ذراع
و دو
چشمه 500 ذراع بايد باشد.
و كوچهاى كه مورد نزاع مىباشد، 7 ذراع آن به
كوچه اختصاص دارد.(3)
پی نوشت ها :
1- خطبه 224 نهجالبلاغه معجم المفهرس مؤلف
2- سنن بيهقى ج
6 ص 151
3- عجايب القضايا ، قمى ص 91 حديث 138
منبع : الگوهاى رفتارى جلد 3 «امام على (ع) و اقتصاد» - محمد دشتي رحمه
الله عليه
تلاش هاى صنعتى
محور : الگوهاي اقتصادي امام علي
(ع)
1 - اسكله سازى
امام على عليه السلام براى رفع نيازهاى
مسلمانان در سفرهاى دريائى به مهندسين ايرانى دستور داد تا از در آمد ملى كشور،
اسكلهاى در شهر بندرى جده ساختند تا رفت و آمدهاى دريائى به سهولت انجام
گيرد.
2- كارخانه كشتى سازى
حضرت اميرالمؤمنين على عليه السلام براى
رونق سفرهاى دريائى دستور ساختن، كارگاه كشتى سازى را صادر فرمود، تا از درآمد
عمومى، مخارج آن تأمين و به خط توليد برسد، و پس از اتمام كارگاه كشتى سازى شخصاً
آن را افتتاح فرمود. (1)
پی نوشت ها :
1- خداوند علم وشمشير ص 85
منبع : الگوهاى
رفتارى جلد 3 «امام على (ع) و اقتصاد» - محمد دشتي رحمه الله عليه
اخراج از کار به علت انتقاد از جریان انحرافی!
به گزارش صراط نیوز ، در این یادداشت که با عنوان "جریان نفوذي و حکم حکومتی" عصر روز شنبه در یکی از سایتها منتشر شد، با استناد به آیات قرآن کریم و سیره امام خمینی در مورد حکم حکومتی ولیفقیه توضیح داده شده و با نوع مواجهه جریان نفوذی در ماجرای وزیر اطلاعات مقایسه تطبیقی شده بود.
در عین حال، روز دوشنبه هنگام مراجعه حجتی به روزنامه ایران، به وی گفته شد که مؤسسه ایران نیازی به همکاری شما ندارد و نامه پایان مأموریت در نمايندگي روزنامه ايران در شهرستان ري و فرمانداري ري به وی تحویل داده شد.
در این نامه، ادعای خلاف واقع حضور نیافتن او در روزنامه پس از اعلام اتمام مأموریتش در فرمانداری ری مطرح شده است. این در حالی است که بر اساس سیستم ثبت حضور روزنامه، وی چند روز پس از بازگشت از مأموریت سفر به عراق همراه با فرماندار ری، در مؤسسه ایران حاضر شده است.
با این حال، به نظر میرسد جریان نفوذی که عملاً مدیریت روزنامه ایران را برعهده گرفته و طی هفتههای اخیر از تریبون این روزنامه به شخصیتهای برجستهای از جمله آیتالله مصباح، رئیس قوه قضائیه و فرمانده سپاه توهین کرده است، شهامت اعلام این مطلب را که بهخاطر درج یادداشت علیه باند نفوذی با این خبرنگار برخورد کرده نداشته و با طرح یک ادعای اداری وی را تسویه کرده است.
در دوره جدید مدیریت روزنامه ایران تعداد زیادی از خبرنگاران متعهد این روزنامه استعفا داده و یا اخراج شدهاند و در مقابل افرادی که علیرغم کمبهره بودن از دانش و تجربه روزنامهنگاری، به جریان نفوذی تمایل و وابستگی دارند، جایگزین شدهاند.
متن کامل یادداشت "جریان نفوذي و حکم حکومتی" در ادامه بازنشر داده میشود تا خوانندگان در مورد منطق موجود در این یادداشت و برخورد متقابل مجموعه در اختیار جریان نفوذی با خبرنگار نویسنده این یادداشت قضاوت کنند:
«ادبیات رایج سیاسی کشور پر است از واژگانی که هر کدام به فراخور حال و مقتضی زمان جعل و به کار گرفته شده است.
"حکم حکومتی" یکی از این واژگان است که این روزها از زبان اهل سیاست زیاد شنیده می شود. عمر استعمال این واژه شاید از دو دهه تجاوز نکند. این واژه برای اولین بار به طور رسمی توسط مهدی کروبی و آن زمان که ریاست مجلس ششم را بر عهده داشت و در وقتی که طرح اصلاح قانون مطبوعات در مجلس ششم به کار برده شد.
حکم حکومتی بی تردید از حقوق امام بر امت است و تبعیت از آن لازم؛ بنا بر نظر بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران که ولایت فقیه را همان ولایت انبیا و ائمه معصومین (ع) برمی شمارند و به استناد آیه 65 سوره نساء (1) "ایمان ندارد مسلمانی که نه تنها حکم که داوری رسول (ص) را با دل و جان و از عمق وجود نبذیرد" آن کس که حکم ولی فقیه را نه تنها نپذیرد که از عمق جان به آن باور نداشته باشد، مومن نیست.
روشن است بنای این نوشتار واکاوی و چرایی لزوم تبعیت از احکام حکومتی نیست که این خود امری است واضح و مبرهن؛ اما سوال اینجاست که آیا کافی است نگاه یک شیعه ولایت پذیر و آرمان گرا به موضوع تبعیت از ولی یک نگاه حداقلی باشد؟ بدین معنا که تنها گوش بر احکام حکومتی داشته تا با امتثال آن التزام خود را به ولایت ثابت کند یا برعکس پیروی از اوامر ولایی را که امروزه شاید به تعداد انگشتان یک دست هم نرسد، کف میزان ولایت پذیری خود قلمداد نمی کند؟
گفتار و رفتار حضرت روحالله و خلف صالح ایشان از زمانی که تکیه بر کرسی ولایت امری مسلمین زدند، پر است از نکات نغز و راهگشا که در قالب توصیه و اشاد در واقع مانیفست جمهوری اسلامی ایران را شکل داده است که این سلسله از گفتار و رفتار اگرچه در زمره مطالبات امام امت قلمداد می شود اما هیچ کدام در مرزهای احکام حکومتی و چه بسا ارشادی ولی فقیه جا نمی گیرد. آیا امت اسلامی می تواند با این توجیه که مطالبات ولی جزو احکام حکومتی نیست، از تلاش برای تحقق این مطالبات سر باز زند؟
بی شک امت نظام ولایی که با اختیار حدود و ثغور این نظام را پذیرفته و در تحقق آرمان هایش جان خویش را گرو گذاشته و نیل به مدینه فاضله خود را در اجرای بی کم و کاست منویات امام عادلش می داند، دیگر اسیر مرزبندی میان خواسته های ولی نمی شود و نه تنها مطالبات که تمایلات امامش را چراغ راه آینده موعود خود می داند.
دوستانی که در زبان و عیان ولایتمداری پر طمطراقی را ادعا می کنند، خوب است وجدان خود را به قضاوت گرفته و این پرسش پاسخ دهند که بر فرض مطالبه ای از سوی ولی امت بر همگان آشکار شد و این خواسته نیز در زمره احکام حکومتی نمی گنجید آیا باید آن را به کناری گذاشت؟
ماجرای اخیر وزارت اطلاعات شاهد خوبی است بر ادعای ولایتمداری حضرات؛اگرچه دوستان با غیر حکومتی خواندن دستور رهبر انقلاب مبنی بر ابقای وزیر اطلاعت انکار واضحات کرده و همچون کسی که با وجود آفتاب در روز تشکیک ایجاد می کند، میزان درک سیاسی خود را نشان دادند -اگر از نقش چرب و شیرین قدرت و ثروت با مسامحه بگذریم- اما باید برای افکار عمومی جامعه ولایی روشن کنند که در این ماجرا سرپیچی از خواسته ولی فقیه اگرچه در زمره حکم حکومتی هم نبوده باشد، جایز است؟
بیتردید امت حزب الله به ولایت فقیهی اعتقاد دارد که مبانی آن را حضرت روحالله پایه نهاده و توسط بزرگانی چون آیت الله مطهری و آیت الله مصباح تبیین شده است نه ولایت فقیهی که ازسوی هاشمی ترسیم و توسط جریان انحرافی که به اذعان تحلیلگران امروزه نقش پادوهای باندهای ثروت و قدرت را ایفا می کنند، تئوریزه می شود. ولایتی که می شود صدایش را به فراخور حال نشنید و یا در فرامینش تشکیک وارد کرد.
اینجاست که روشن می شود رمز توهین به بزرگانی چون علامه مصباح یزدی که از سوی جریان انحرافی و قلم به دستان رسانه ای آنها کلید خورده نه به سبب زبان انتقادی استاد است که سیره "مطهری زمان" آشکارا تایید می کند که هشدارهای راهگشا و بهنگام این عالم فرزانه نه از سر تمایلات نفسانی است و ونه از هوای اتصال به شبکه ثروت و قدرت. دلیل اصلی که آیت الله مصباح در میان دولبه قیچی جریان انحرافی و باند هاشمی و دوستان فتنه گرش، که دو روی یک سکه را تشکیل می دهند، قرار گرفته مبانی حقيقی ولایت فقیه است که با استدلال محکم و متقن ایشان ترسیم و تبیین می شود. پر واضح است راه ترویج ولایت فقیهی که هاشمی و جریان انحرافی می خواهند، تخریب شخصیت هایی چون آیت الله مصباح است.
مکتب اهل بیت(ع) سرشار است از شاگردانی که با نمایش تصویری کامل و گویا از یک شیعه مطیع خود را به عنوان الگویی جاودانه برای رهروان ائمه هدی (ع) معرفی کرده اند. آنها تبعیت از امام خود را نه تنها در اوامر که در تمام شئون زندگی بر خود فریضه ای واجب تلقی می کردند و برای همین بود که تمام توان خود را برای شبیه شدن به امام خویش به کار بستند.
رفتار بزرگ پرچمدار کربلا شاید بهترین نمونه در منش و روش زندگی یک شیعه واقعی باشد. قمر بنی هاشم (ع) که مدال پر افتخار "عبد صالح" را به سینه آویخته دارد، در معرکه کربلا تشنه کام به نهری از آب رسید اما از آن کامی نگرفت. او در حقیقت با زبانی خشکیده فریاد زد که عباس در احساس هم تابع ولی امر خویش است و تا وقتی حسین (ع) احساس تشنگی می کند، ساقی را با آب کاری نیست اگرچه در کنار دریا باشد و به هزار و یک دلیل عقلی می تواند اثبات کند که نوشیدن جرعه ای از آن آب در آن کارزار از شیر مادر هم حلال تر است.
پی نوشت:
1- "فَلا وَ رَبِّكَ لا يُؤْمِنُونَ حتّي يُحَكِّمُوكَ في ما شَجَرَ بَيْنَهُمْ ثُمَّ لا يَجِدُوا في أَنْفُسِهِمْ حَرَجًا مِمّا قَضَيْتَ وَ يُسَلِّمُوا تَسْليمًا" (به پروردگارت سوگند كه آنها مؤ من نخواهند بود، مگر اينكه تو را در اختلافات خـود بـه داورى طـلبـنـد؛ و سـپـس در دل خـود از داورى تـو احـساس ناراحتى نكنند، و كاملا تسليم باشند.)»
اتاق فرمان فتنه 88 كجا بود؟
اينكه واژه فتنه از چه زماني در اين دو سال وارد سپهر سياسي كشور شد و به عنوان شاه بيت تحركات ضدانقلاب داخلي و خارجي مورد استفاده قرار گرفت، سؤالي است كه نيازمند توضيح بوده و ميتواند مبنايي براي ورود به مقوله اساسيتر يعني مديريت فتنه قرار گيرد.
با
اندكي تدقيق در ايام حوادث پس از انتخابات به وضوح در مييابيم كه واژه فتنه براي
نخستينبار از سوي رهبر معظم انقلاب مورد تأكيد و استفاده قرار گرفت. معظم له با
توجه به اطلاعات عميق و كارشناسانهاي كه نسبت به مسائل ديني داشته و دارند،
پديدههاي اجتماعي را با نگاه ديني رصد كرده و از اين رو براي تبيين ماهيت و كاركرد
جرياني كه در انتخابات ظهور وبروز پيدا كرد، از اين واژه بهره بردند.
فتنه در اسلام به يك معنا جنبه اثباتي و مثبت دارد كه آن را يك فرصت و موقعيتي ميداند كه اهل حق در آن فرصت و ميدان، امتحان شده و حقانيت خود را اثبات ميكنند. فتنه عرصه و جايگاهي است براي امتحان و آزمايش. در همين خصوص به صراحت در آيات متعدد قرآن كريم مشاهده ميكنيم كه در مورد فتنه صحبت شده و عبارت «لقدفتنا الذين» در جاهاي متعدد آن آمده است. به طور مثال در آيه دوم سوره عنكبوت هم از واژه فتنه استفاده شده و ميفرمايد: «احسب الناس ان يتركوا ان يقولوا امنا و هم لا يفتنون».
وقتي قرآن براي مؤمنان از فتنه سخن ميگويد منظور آن «امتحانات» است كه براي جوشش درون انسان و به مرحله ظهور رسيدن قابليتهاي فطري آن ميباشد. بايد ابتلايي باشد تا كسي مثل قاسم بنالحسن عليهالسلام بگويد شهادت براي من با حلاوتتر از عسل است. بايد ميداني ايجاد شود و امتحاناتي پيش بيايد تا اين صفتها به ظهور برسند.
فتنه،
از سوي ديگر يك جنبه منفي هم دارد و آن اين است كه انسانهايي در آن مردود شده و
شكست ميخورند و به جاي اينكه به رشد برسند دچار ريزش ميشوند. اين موارد جلوههاي
بد فتنه است كه سال 88 پيشآمد و رهبر معظم انقلاب نيز به موجب اين نگاه ديني
اتفاقات پيش آمده را «فتنه» نام گذاشتند. بنابراين براي بررسي